tisdag 20 april 2010

Jag lyckades med bilderna



Ja godmorgon mina kära vänner som trogna tittar in.
Efter mycket krångel så lyckades jag lägga in ett antal bilder, men fick ladda över en i taget.
De här två tog jag när jag strosade runt på tomten och gick stigen ner mot sjön.
Det är inte mycket is kvar, ett par blåsiga dagar med sol så är det borta, härligt. Men jag måste erkänna att det är ganska mysigt och rogivvande att stå där nere vid vattnet och spana ut över sjön, se hur solen glittrar i vattnet och höra måsarna skrika, åh det är nog det allra bästa jag vet.



Utanför lillstugan finns det nu här och där små vackra vitsippor, jag fångade bara en av dem.



Vad heter de här små söta sakerna som är rosliknande i formen, växer i massor i dikeskanter och slänter här, bland mossa och sten? Jag tror bilden är klickbar.


Ja jag tar stigen som går till stugan, var bara tvungen att ta ett kort på min lilla tillflyktsort, en ganska enkel stuga egentligen, uppförd en gång när man rev den riktigt gamla stugan som tydligen fanns där innan, fullt duglig och mysig. Jag har planer på att jag ska bygga ut den en gång, det finns massor med plats på ena sidan som skulle bli bra till det.
Nu har här städats och donats för att kunna använda den som målarstuga och jag har satt upp tavlorna på väggarna för att jag lättare ska kunna visa dem.
Här ska jag stå ute och måla till sommaren, annars kanske jag tänder en brasa i vedspisen och står i köket, sätter på någon gammal goding på vinylskiva och bara njuter. Hmmm det passar ju väldigt bra med ett glas rött då också.
Det där är för mig riktig livskvalitét.
Det kommer att bli ett av syrener ingärdat hus alldeles snart, jag bara väntar på syrenbladen.

Ja det här var min energikälla igår, tänk att äga allt det här själv och varje dag kunna njuta av naturens alla färger och former, det är sånt man måste tänka på när allt annat inte går som man skulle vilja.
Men nu ska jag hoppa in i duschen så att jag kommer ut någon gång, ser inte så värst skönt ut men kanske kommer solen lite senare.
Förresten så glömde jag ju berätta att jag av sköna Marie som valt att inte skriva på sin blogg på ett tag vann en överraskningspresent häromdagen trots att hon inte alltid skriver på den håller hon sig uppdaterad och ger presenter, det är fint det.
Det är bara att tacka och buga och säga att jag verkligen uppskattar gesten.
Ska med glädje gå till postlådan varje dag även om det dröjer ett tag innan presenten kommer.
Nu vill jag önska alla mina vänner en riktigt skön tisdag och tack för att ni troget kikar in hos mig vilket gläder mig så oändligt.
Många kramar
Lena


9 kommentarer:

  1. hei på deg.
    ååå så nydelige bilder av vår og blomster,
    nydelig ved vannet,og din stuga er så herlig,skjønner godt du liker deg der,
    blomsternavn kan jeg ikke hjelpe deg med,
    jeg har det som vulkanen om dagen hihihi...det forandrer seg daglig med formen,i dag er jeg faktisk verre,ja min Silje å har begynt,mister stemmen idag jeg,godt en kan prate på blogg..hihihi.
    ønsker deg en kjempe god dag vennen.
    stor klem fra sylvia

    SvaraRadera
  2. Tänk att vatten kan vara så ro givande. Ser så mysigt ut därnere vid bryggan. Om jag tar med mig en pannå och färg och penslar, bjuder du på ett glas rött då i din lilla stuga?
    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  3. HEJ Bruden =)

    Ja det är svårt att hitta rätt jobb när det är många andra som ska styra och ställa.

    Gerberan eller de flesta blommande växter, får man att blomma om igen. Blommar hela sommaren. Sen ska ju alla blommor trivas där de står och alla blommor vill ha en viloperjod, för att orka blomma igen.Blommande växter kräver mer gödning/växtnäring än gröna växter

    På frågan om flytt söder över, så ska jag vara ärlig att svara ja. Vi är inte helt främmande för den tanken, det har slagit oss många gåner efter som Lars för det mesta nu för tiden får jobba i göteborg vissa perjoder av året. Så kanske om tillfället ges med längre perjoder av arbete, kanske vi provar att bo där snön inte är lika intensiv.

    Vilket fint ställe ni bor på riktigt mysigt med vatten och stuga på tomten.

    SvaraRadera
  4. Hej lilla du!

    Vilken mysig lillstuga du har och inte var den så pytteliten heller! Precis som en stuga bör vara tänker jag... röd med vita knutar!

    Kom precis hem och har dressat om nu tänker jag skynda ut i trädgården en liten stund. Jag vet intwe men det ser faktiskt ut som om det kan bli regn. Hoppas att du har en fin dag i täppan! Du har det så vackert runt dig! Kram Ingela

    SvaraRadera
  5. Va skôj o få present med posten. Du har det såååå fint. Kram

    SvaraRadera
  6. Tänk att ha ett alldeles eget lite ställe som du har.Jag vill också ha...........Ni har sådan fantastisk utsikt, skulle gärna vilja byta. Hihi ja tur att jag köpte en tallrik iaf.
    Kramkram Anne

    SvaraRadera
  7. Hej Lena! Vilket drömställe du har. Vem behöver åka på semester då?

    Den marktäckaren har jag i min trädgård, ska kika i boden om jag har lappen kvar. De är först röda i toppen, sen kommer den gröna bladen och små rosa blommor. Söta.

    Du ska toppa pelargonknopparna i 4-8 veckor så den får kraft till en stark stam istället för att göra blommor. SEN får du ännu finare blommor!

    :)

    kram

    SvaraRadera
  8. så fint ni har det med sjön så nära...
    lyxigt..
    den här våren vet i tusan var den tar vägen...helt plötsligt snöade det när jag tittade ut genom fönstret. då bor vi ju ändå väldigt långt söderut i sverige.....

    limmet ja...jag målade över bokstäverna ett par gånger men det gick inte att måla utanför. då blev det himla kletigt på glaset. pillrigt men kul ;)

    tack för dina alltid så fina ord hos mig!!

    kram!!

    SvaraRadera
  9. Vilka ljuvligt vackra bilder, vilken idyll du bor i, har alltid drömt om att få bo vid en strandtomt och någon dag så hoppas jag att den drömmen kommer gå i uppfyllelse för det finns inget som är så rogivande som att få vistas vid vatten... Viktigt att njuta av det man har och uppskatta det precis som du skriver :)

    Hoppas du haft en bra dag

    Kramar Bella

    SvaraRadera