onsdag 14 april 2010

Svårt få till ett inlägg idag

Ja klockan går och jag har haft fullt upp med arbete och sedan förberedelser inför sonens flytt i morgon. Det ska tvättas och skickas med rena grejor sån är mamma.

Men jag hann med en halvtimma i solen förut med en kaffekopp och dagens tidning, skönt efter allt skurande.

Jag måste tyvärr in till Försäkringskassan i morgon också för att få hjälp med att fylla i mina uppgifter för att få aktivitetsstödet. Jag har gått ekonomisk utbildning, skött min egen bokföring, läst lite företagsekonomi, deklarerat själv i alla år, men jag går bet på FK ersättningslappar.
Det är helt otroligt hur de krånglar till det.
Man behöver tydligen inte fylla i något alls förrän man uppnått 8 timmar som då räknas som en arbetsdag.
Jag jobbar ju ca 5 timmar varje gång jag städar så jag måste alltså ta tre av nästa arbetstillfälles timmar innan jag kan skriva upp det som en hel dag, sen sparar jag de andra två timmarna tills det blir en hel dag till.
sen är det en nyhet också, man ska visst inte räkna timmar som arbetats före klockan åtta på morgonen för då räknas det som fritid, så jag får alltså ihop fyra timmar fast jag gjort fem.
Kan ni tänka er hur detta system ska kunna hållas under kontroll, helt j-a otroligt.
Ska bli spännande att höra deras förklaring till detta.

Men det känns bra i alla fall för de ska inte få mig på dåligt humör en gång till.

För nu kommer våren med värme och sol och idag såg jag en massa blå scilla på gräsmattan, har inte haft kameran framme överhuvud taget idag så nu blir inlägget tråkigt men jag återkommer när det finns mer tid till allt.

Nu ska jag slötitta på tv tänkte jag men troligtvis kommer jag att kolla lite mer på era bloggar först.

Kram på er
Lena

5 kommentarer:

 1. Ja, det låter underligt med FK men det förvånar mig inte!
  Vad skönt att du kan hålla dig på gott humör ... och att det varit härligt väder gör inte saken sämre!
  Njut nu av avkoppling!
  :)

  SvaraRadera
 2. Hej lilla Lena!

  Nu får du allt hålla kväll. Vi har precis gått en jättelång runda genom campingen förbi kollo och utmed stranden, sedan hem igen runda tog över en timme och tillsammans med långrundan jag gav Charlie förut så är även jag helt slut. Skriver mer imorgon. Hoppas att där blir en lite stund att ta igen dig. Jag är likadan med glyttarna ;-) Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Suck... Nog för att det behövdes förändring på reglerna som nog var lite väl slappa innan, men så omständigt och knepigt som allt blivit nu så att man inte ens klarar av att fylla i blanketterna själva, då är ju något galet, och hur många arbeten finns det inte där arbetstiden börjar innan kl 8 ?? ska man inte få räkna dessa timmar då?? Man blir ju så trött, hoppas du får någon rätsida på det och att du kan hålla humöret uppe!!

  Kramar BElla

  SvaraRadera
 4. Hej Vännen!
  Låter jättekrångligt med blanketterna och timmar hit och dit, jag fattar inte alls hur det funkar..avundas dig inte som måste hålla på med dessa krångliga blanketter o regler de har på Försäkringskassan.
  På mitt jobb har vi flextid och kan börja 07.15 (många gör det för att kunna gå hem 15.45)..inte visste jag att vi är där på vår fritid i 45 minuter, kanske bäst att ta en sovmorgon imorgon;)

  Kram från Jenny och Gösta:)

  SvaraRadera
 5. Ja, finns det något som kan släcka gnistan är det alla dessa blanketter...... Men, du vet - det är bara en liten prövning.
  Visst är du väl ett solsken ändå, även om det känns lite motigt ibland.
  Håller på att lägga ut bilder på web-shopen för fullt idag. Har skapat vet du, men inte lagt ut bilder och det kanske man ska göra också?!
  Ha nu en fin dag min vän och tänk på "tålamod"
  Kram Mia

  SvaraRadera