onsdag 28 april 2010

Grundsund och "pay it forward" tävling

Oj oj vilken underbar dag vi haft här idag, ja vi fick en idé när vi vaknade i morse. Lusten att bara ta bilen och åka en sväng  över dagen, vi åker dit näsan pekar sa vi och så blev det.
Vi hamnade i Lysekil efter några timmar där vi intog en lunch som magen skrek efter, solen sken och det var så himla mysigt. Sen kom vi då på att vi båda ville se platsen där de spelat in saltön som är en av mina favoritserier minsann.
Och så hamnade vi då på denna färja som ledde oss en bit på väg mot målet som heter Grundsund, en plats till på jorden som jag ännu inte hade sett men som nu står högt upp på min lista när jag vinner på Lotto.


De härliga gränderna precis överallt, någon liten skylt som minner om att det snart är sommar och att det kommer att finnas en liten butik här runt hörnet.


Vackra hus varthän man än tittar, insprängda i berget och nästan så att de är byggda på varandra.


Känner ni igen den här vyn, brukar visas precis i början av saltön, tror att det är härifrån i alla fall.


Men den här platsen kommer ni väl ändå ihåg, restaurangen som blev en konkurrent till Lilla hund nu i sista programmen.


Ja doktorns hus skulle man inte ha något emot att äga, lika vackert i verkligheten som i serien.

Jag har tagit så många kort, det här var bara några för att visa min underbara upplevelsedag. Nästa gång jag ser saltön så ska jag sitta och skrika och peka där jag har varit :)
Visar er några fler i morgon kanske, det finns ju hur många mysiga gränder som helst.

Förresten så var det i Tällberg som bilden i förra inlägget var taget, en av de mest underbara platser jag vet. Lise-Lott visste det hon minsann, duktigt tjejen.

Ja och till sist vill jag visa ytterligare ett par bilder som jag tog lite snabbt förut.


Kolla vad som låg i brevlådan när jag kom hem idag, jo min present från sköna Marie. Ett gott te som heter himmelblå, en förpackning med skön ansiktsmask att användas tre gånger, ett underbart fint sytt hjärta med mycket kärlek och sist men inte minst ett kort med texten Grip dagen! Det kortet är ju verkligen mitt eftersom mitt motto är att fånga dagen. Se textenTack kära Marie för den väldigt fina presenten som du skickat mig och eftersom du spunnit vidare på idén om att ge något vidare eftersom man själv fått så måste ju jag göra samma sak och eftersom jag tyckte mycket om filmen "Pay it forward" och den lilla killens projekt  så  kommer också jag att ge något till tre av mina kära bloggvänner som kommenterar detta inlägg, får se om det blir något jag gjort själv eller något jag köpt. Det är ju tanken som räknas.
Jag drar vinnarna den 28 Maj och inom 365 dagar har ni som vann era  presenter. (Ja jag fick min present efter bara någon dag så det kanske allt ni också får)

Jag gillade den här idén så det hoppas jag ni gör också.
Nej nu är minsann klockan massor så sängen väntar på mig.

Ha en bra dag i morgon nu så hoppas jag att riktigt många vill vara med på den här lilla tävlingen som egentligen inte är någon tävling.

Kram från mig
Lena

9 kommentarer:

 1. Det var vackra bilder! Nu længtar man till sommaren. :)

  SvaraRadera
 2. Nejmen oj vad du har varit med om en spontan utflykt ofta det det bästa för att man inte har gått och förväntat sig något. Det blir liksom bara bonus. Att fånga dagen tilsammans med någon som betyder mycket för en... det är glassigt!!!

  Att vi andra får vara med på ett hörn det är generöst och jag njuter i fulla drag jag också och sitter och spanar och synar... ja det är klart jag känner också igen vyer från denna härliga tv-serie.

  Men nu måste jag börja plocka ihopa mig! Eget inlägg hinns det inte med förrän i eftermiddag någon gång!

  Ha nu en go dag kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Nu förstår jag!!!! Vilken helt fantastisk dag och jag sitter här och ler och blir så glad inombords. Det är så gott att göra precis som ni gjorde, men tänk så sällan det ändå blir av. I alla fall förr ska jag väl tillägga, för nu för tiden försöker jag faktiskt tänka mer på just de tillfällena som berikar livet så oerhört mycket. Kanske ta cykeln och bara åka ut och ha picnic. Är inte det helt underbart så säg. Vi brukar ju ta oss en tur med motorcykeln när vädret är fint och det är också väldigt gott.
  Men, jag tror jag lägger av när jag ser husen. Tänk dig mig som går och längtar efter att flytta till ett hus och få se allt detta vackra på en gång..............
  Jag önskar ett hus med 5 rok, också ska det vara så där go torpkänsla förstår du med svart vedspis i köket med vit murad kåpa över, trägolv, en go energi i väggarna, glasveranda (helst) och sedan en uthuslänga där jag kan ha min lilla gårdsbutik och bredvid den ska jag ha min verkstad/atelje, en snickarbod. Så ska det finnas garage.... Och sedan en fantastisk utsikt över ängarna och fälten och gärna vatten.
  Häpp! Det är efter det här man blir alldeles "dråp-tyst" och tänker:
  Ja, drömma kan hon minsann! *ler*
  Ha en underbar dag och sköt om dig!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Lysekil och Grundsund är riktiga små paradis!
  Hela Bohuslän är för mig en riktig "batteriladdare" Jag älskar Bohuslän!!!

  Jag blev jätteglad när Saltön skulle börja för jag visste ju att den spelades in i Grundsund. Jättevackert och kul att få se allt hemma i soffan MEN jag gillar INTE serien, tyvärr! Tycker inte att skådisarna eller kanske förstås regisören inte gör det bra. Känns tillgjort och amatörigt.
  Nu är jag pessimistisk men ibland måste man ju vara det också.
  Kul att du iaf gillar serien!!!!!
  TACK för att du visar vårbilder från Grundsund!! Har ju bar sett stället på sommaren.

  Ha en fin dag!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken dag ni fick! Jag blir då alldeles lyrisk av alla vackra hus jag ser på dina bilder! O att bara kunna spontanåka dit.... Lycka!!!
  Tack för att du håller med mej om att ett hål i väggen inte gör nån skada:) Min man läste mitt inlägg o mumlade ordet liiitet hål... Lite lagom "sarkastiskt" ;) Hihi. Tur att man är som en gås!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 6. Åååh, vilken härlig dag ni ser ut att ha haft!! Det är ju så fint i Grundsund, älskar att gå i de smala gränderna, det är så vackert i många av de små Västkustpärlorna, man glömmer nästan bort HUR fint det är för man vänjer sig när man bor nära :)

  Du är duktig på att fotografera, bilder är jättefina!!

  Ha det gott

  Kramar BElla

  SvaraRadera
 7. Jag säger bara västkusten.......Kram

  SvaraRadera
 8. Så vackert, så somrigt!!

  Som i saltön ja!! härligt!

  SvaraRadera
 9. Mitt motto är också Fånga Dagen med tillägg,försöker alltid! Har även gett mina barn detta motto i form av väggtext så de ska ta till vara detta motto. Ha det bra och fånga dagen!! Kram Marie

  SvaraRadera