torsdag 29 april 2010

Nu tror jag att jag drömmer i alla fall


Först ett par bilder från Fiskebäckskil sen ska ni banne mig få höra om mina drömmar som är på väg att gå i uppfyllelse.
Kolla bilden under här, de har byggt ett burspråk direkt på väggen, hmm intressant och så skulle man inte göra häromkring i alla fall :)))


Nu kommer drömmen så häng med nu.
Jag har ju så länge jag målat velat komma någon vart med det inte bara måla något då och då, kanske ha en utställning en till två gånger per år, nej egentligen vill man ju längre men målningen är ju inget man försörjer sig på precis då måste man ju vara sååååå bra.

Nu har i alla fall ödet kommit ikapp lite och hörsammat mina önskningar. Pga att jag träffat den mest underbara tjej så har detta hänt.
Tänk er att ett möte med en annan människa kan starta något så stort och otroligt.
Den här kvinnan har jag gett lite behandlingar och vi har samtalat om livet i timmar och ofta kommit fram till att vi har samma önskningar och värderingar i livet trots åldersskillnaden på 20 år.
För ett tag sen fick hon en möjlighet till ett jobb inom bageri, hon är alltså bagare och en väldigt duktig sådan vilket ju också resulterade i att hon fick bli chef och ha huvudansvaret inom sitt område. I det där företaget finns förutom bageri ett zoo och en restaurang också, allt under samma tak.
I ny regi ska det nu öppnas på lördag och vi har flera gånger diskuterat lokalerna på ovanvåningen som hör till. Tänk, sa hon en dag om du kunde ställa ut dina tavlor där.
Häromdagen ringde hon och sa att chefen ville prata med mig om just det så jag fick allt pallra mig dit igår en vända utan några större förhoppningar.

Ja och så fick jag då träffa denne man som har hand om kommersen där. En otroligt vänlig norsk herre som visste vad han ville. I en timma blev vi sittandes och diskutera samtidigt blev jag guidad runt övervåningen och gissa om jag blev överraskad, herregud vilken vacker lokal.
Helt vitt med takbjälkar, två långbord i vitt med läckra ljusrandiga dukar och de allra sötaste ljuslyktorna. Stolarna var från ikea och vita med dynor och sötaste kruskappan på. Detta ni tjejer skulle ni gillat.
Ja sen började han då förklara hur han ville ha det med mina tavlor. Han pekade och gestikulerade och förklarade att jag nog måste bereda mig på att måla mycket, tänk er nu att denne man inte hade sett mina alster.

Jag kan säga att jag inte sovit mycket inatt för nu har verkligen självförtroendet vacklat mellan positivt o negativt. Ja men här passar inte mina tavlor in, nej han kommer inte att tycka om dem och allt det där ni vet.

Han ville i alla fall se dem idag och vet ni jag tog med sju stycken och människan verkligen visade sin förtjusning öppet. Den vill jag ha själv och vad underbart med någon som målar från hjärtat och inte efter fotografi, jag hoppas du har fler hemma för det här tycker jag om ingen tvekan. Det tog ca 30 minuter så satt de jag hade med mig uppe på väggen.
Han skall alltså ha mina tavlor där under obestämd tid på den bästa platsen av alla och för varje såld tavla ska jag hänga upp en ny, självklart kommer han att ta några procent men ändå.
Tänk er nu då att det kommer busslass med norskar varje vecka som ska äta i denna vackra lokal och samtidigt se mina tavlor.

Som om inte detta vore nog så erbjöd han mig också jobb eftersom han tyckte jag var en så positiv och kreativ själ i frontdesk dessutom för att vara ett av ansiktena utåt mot kunderna, ja men förstår ni? Fast hur mycket det blir vet jag inte än, det jag vet säkert är att jag ska baka tårtor och kondisbitar varannan fredag, lördag framöver jag fick nämligen frågan om jag ville det också.
I morgon ska jag tacka ja till det och sen ska jag hänga upp fler tavlor sen ska jag njuta av livet för det här är en chans man inte får igen.

Herregud vilket långt inlägg det blev jag hoppas ni orkade läsa allt, och ni om ni vill vara med i den där tävlingen i förra inlägget så lämnar ni en kommentar där så blir ni automatiskt med sen i dragningen.

Nu önskar jag er en skön kväll


KRAM LENA

8 kommentarer:

 1. hei kjære Lena.
  å så hyggelig et innlegg,det måtte bare være såå langt det ville,
  dette var nydelige nyheter,for en sjans,men dine tavler er jo fantastiske da,
  så herlig du må føle det,når jeg føler som jeg gjør nå,hihihi å så har det ikke no med meg å gjøre hihihi,så spennende,
  ja tilfeldighetene er rare,å som jeg ønsker deg lykke til,
  ta bilde når du har hengt dine maleri opp om du får....
  gleder meg på dine vegner.
  stor gratulere klem fra sylvia

  SvaraRadera
 2. GRATULERAR!!! Det måste vara som att vinna en miljon på Lotto! Det är du säkert värd! Fullständigt ... ovanligt och ... roligt!
  :)

  SvaraRadera
 3. Alltså Lena det här är ju helt fantastiskt. Vad glad jag är för din skull! Det riktigt hörs hur du sprudlar, som champagnebubbel... snacka om vårkänslor! Och vet du detta är ju absolut värt att fira hoppas Pe är ledig den här helgen! Ingen vet ju vad det här leder till men det låter absolut strålande.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Det var ju en tuff grej att bygga på huset. Så fin din blogg har blivit. Ja jag tycker att kalvdans är gott, lite säregen smak, någonstans mellan ostkaka och kaffeost kan jag väl beskriva det som.

  Gu så kul att du har fått en utställnings "hall" och jobb på köpet önskar dig mycket lycka till och att allt går i uppfyllelse. Riktigt roligt och glädjande att läsa det du skriver.
  Trevlig valborgs helg om jag nu inte hinner titta in igen. Mången Kram. =)

  SvaraRadera
 5. Men Lena, nu blir jag så glad så jag nästan blir lite tårögd här......
  Grattis min vän och vilken fantastisk förebild du är för att drömmar slår in. Vilken underbar dag du haft, och jag förstår din lycka! Ja, jag blir så till mig så jag vet knappt vad jag skriver.
  Det här kan jag säga, det ger mig så mycket underbar energi.....
  Det ger mig ännu mer tilltro till att huset är på väg, när tillfället är det rätta.
  Stor stor kram till dig och än en gång grattis.
  Mia

  SvaraRadera
 6. Näe vad kul, jag tror jag dör...Verkligen kul för dig vännen. Fiskebäckskil är en av mina favoritplatser på jorden. Dom vänner vi skulle fira valborg med imorgon men inte orkade dom har ett sommarhus där och vi är alltid där i midsommar med dom. Tack för att du nåmner mina möten. Kan inte påstå att något var så roligt men nu får man kämpa och stånga huvudet i väggen antar jag. Ha det gott vännen/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 7. Grattis vad roligt för dej. Låter helt underbart.
  Önskar dej en skön valborg.
  Godnattkramen kommer här.
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Jag läste varje ord....Grattis!!!! Så himla roligt för dejKram

  SvaraRadera