söndag 18 april 2010

Squashen drar iväg


Ja visst men det är ju för kallt ute än för att trycka ner den i marken, jag satte fröna aningen snabbt tror jag. Känner ni till hur tåliga de är när man inte har ett växthus?


Men här går det bra, en av mina tre köpta pelargonsticklingar kommer så fint så fint, vet ni jag kommer inte ihåg vilken sort jag köpte :)



Men vad gör jag åt den här, den har dragit iväg på höjden först och främst och det är en stickling som jag satt själv, den rackaren har en fin blomklase också så jag har inte mage att klippa ner den, eller ska jag göra det?


Ja ni hör ju själva vad många frågor jag har, men nu finns det ju så många blogggväninnor som är helt otroliga med sina växter så då ska man ju utnyttja deras kunskaper eller?



Samma här tomaterna drar också iväg på höjden, de har väl stått aningen för mörkt antar jag, få se om jag kan härda dem ute så att det åtminstone blir en kraftig stam framöver. Jag måste bara ha ett växthus framöver.


Det jag tycker är roligt i alla fall är att mina stockrosor klarat vintern skapligt så jag ser en del grönt som smyger upp ur marken där jag grävde ner dem. Få se om det är en synvilla eller ej.

Igår blev det inget nyttigt i trädgården, ja jag skulle ju vila ändå men herregud vilket väder det var, kallt blåsigt och regnigt.


Det ser ut som värsta grådagen minsann och jag kan inte säga att jag är missnöjd med att stanna inne en dag.
Till sist en hälsning från värsta utvikningskillen och min stora kärlek.


Ha det gott nu alla bloggvänner och hoppas ni har lite sol och värme att vänta under dagen.
Kramar Lena

13 kommentarer:

 1. så duktigt du är med ditt planterande!
  jag är inte så händig på den fronten....

  idag ska jag ialla fall försöka mig på lite ogräsrensning i rabatterna. kul...? sådär...
  men det ska göras och det känns gott efteråt!

  ha en härlig söndag!

  kram
  anna-malin

  SvaraRadera
 2. När det gäller småplantor är jag som du osäker på vad dom tål. Du skulle ju ha ett växthus, ser ut och finnas bra med plats ute hos dig. Jag sådde squasch direkt i komposten ett år, det växte något enormt. In på grannens tomt tom. Vilken härlig header du gjort, det är som solen lyser när man öppnar din blogg. Och go katt har du, mycket snygg modell.
  Ha en mysig söndag, vi ska på kalas idag igen, dom duggar tätt i april.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Hejsan.

  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med några kloka svar om växter!
  Önskar jag kunde lite mer....

  Min magssjukdom heter IBS och har plågat mig nästan hela livet.
  Har nog försökt med allt, dieter,hälsokost, mediciner...inget, absolut inget hjälper mig.
  Har fått höra att man måste acceptera sin sjukdom, men vill inte!
  Protesterar som ett barn....

  Hoppas du kommer till rätta med dina magproblem och att du får någon slags hjälp som passar dig.

  Ha en fin söndag vännen,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 4. Skall så min squash lite senare för den tar sig så fort liksom.
  Jag ligger back med all sådd men idag skall ut och så lite tänkte jag. Sätta potatis, plocka nässlor ojoj .. vilken härlig dag jag skall få.
  Gee-smör är ett smör som koker så bara fettet blir kvar.Då blir det ett smör med nötig smak.
  Sök på goggel. Jag hade ett inlägg om det för länge sedan. Vet inte om det ligger kvar men kolla kanske det gör det. Jag tar bort inlägg efterhand eftersom jag ev använder mina bilder till annat.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 5. Hej
  Mest troligt tillhör dina sticklingar till gruppen Zonalpelargoner de får en mörkare zon en bit inpå bladen när de är större. De är dom vanligaste i butikerna nu så här års. Men det blir spännande för de ser alla olika ut och får olika färg, även blomman kan variera i i formen, dvs hur bladen sitter. Jag kan inte att säga vad det är förän de har börjat blomma.

  Man ska toppa dom och plantera om de eftersomm de växer. Toppningen gör man för att få en buskigare växt med fler blommor. Toppa dom när de är ungefär 15 cm hög. Det kanske räcker med en gång. Sen finns de de som tycker om att stamma upp pelargonen som ett träd.

  Det finns så mycket vackra pelargoner köp en bok vetja.

  Hopas det hjälpte lite.

  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 6. Hej tjejen!

  En snabb kommentar får det allt bli här men sedan har jag lovat byta om och ut och hjälpa Mats flytta fågelburar för att han ska kunna lägga ett par rader plattor bak garaget.

  Vad gäller pelargonian nyp av den ovanför blad så delar den sig och blir tät samtidigt har du en ny sticklng!!!

  Go girl!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 7. Gillade di tulpan så mycket!!!!

  SvaraRadera
 8. Hej svejs. Ja du har gröna fingrar också du. inte dåligt vad det växer?
  Ett litet svar på ditt blogginlägg till mej. Jag har inte haft en unge på övernattning här på en månad förrän igår, så det var på tiden att nån av dom ville komma o mysa.
  Nu ska vi äta älgfilé o kantareller, gelé m.m.
  Kramiz

  SvaraRadera
 9. Här är det lite sol...väldigt glad för det. Och extra glad blir jag när det växer runt mig...blommor,små knoppar...livslust helt enkelt.

  Du vann i mitt lotteri, så om du vill ha ett överraskningspaket i posten så sänd mig din adress. Till "marie1lundblad@hotmail.com"

  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Kjekt å se at det vokser frem!
  Squash høres spennende ut! Det kunne jeg faktisk tenkt meg å forsøke meg på.

  Søt katt du har, den ser ut som en ordentlig kosepus!

  Ha en fortsatt fin søndag
  klem Tove

  SvaraRadera
 11. Hej!

  Vad duktig du är! Jag har köpt frön som jag tänkte så tillsammans med barnen, men det har inte blivit av än. Hoppas det inte är försent..?

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 12. Så duktig du är som planterar och fixar och donar, tyvärr är jag nog inte rätt person att svara på dina frågor, men med tanke på hur många duktiga bloggerskor det finns när det gäller trädgård så får du nog bra svar av någon annan :)

  Jag har haft problem med min mage i många år, uppblåstm svullen, känslig för mycket mat, ont i magen och tarmen, hård och lös i magen om vart annat, men diagnosen fick jag först när jag kom till Gottfriesmottagningen för ett år sedan. Inget vidare att du också har problem med din mage...

  Ta hand om dig

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 13. God morgon Vännen!
  Kul att odla egna grönsaker:) Har tyvärr ingen koll på frågorna du ställde men jag ser att du fått bra svar av kunnigare bloggerskor:)

  Sicken söt kille där på sista bilden, hihi!

  Gösta lät sig klappas av min lilla systerdotter Vera igår förresten:) Hon kan inte riktigt säga Gösta utan det blev Östa:)

  Ha en bra dag!

  kraam Jenny

  SvaraRadera