torsdag 15 april 2010

Idag har det flyttats och städats

Ja det finns allt några vårtecken här också fast vi inte kommit så långt som längre ner i landet.
Men scillan har kommit i alla fall och det är fullt överallt i buskarna utanför min lillstuga, synd att de blommar över så snabbt bara.
En enda vitsippa hade jag också, var tvungen att gå riktigt nära för att se den :)

I dag har det donats och fejats som bara den, sonen har flyttat ut och jag har fått tillbaka min lillstuga.
Jag var bara tvungen att städa den så att jag kan få börja måla snart, ska bära upp varenda målarpensel och färg dit med det snaraste.
Skulle vara kul att ha en så där riktigt gammaldags stuga mysigt inredd men det går inte riktigt eftersom mitt syfte är att använda den till nyttigheter efetrsom vi saknar rum i vårt vanliga hus.

Jag har i alla fall en skivspelare där och ibland har vi haft nostalgiaftnar där med gamla Lp-skivor och lite vin. Kunde inte göra mig av med skivspelaren för då finns ju ingen anledning att behålla skivorna heller.

Sen i köket har jag den här gamla toaletten, ja det är faktiskt en toalett inte bara ett pottskåp, lite annorlunda och jag orkade inte säga nej när jag skulle få den av min mammas man, mycket gammalt och ett arvegods.
Uppe på står mormors tvättfat och tvättkanna i emalj, det är en raritet för mig.I köket på väggen har jag även en gammaldags bonad, den var jag bara tvungen att ha när jag fann en butiks om sålde alla sorter i gammal stil, nostalgi tycker jag och minns att det fanns sån på mormors köksvägg också.

Ja det var den dagen, i morgon ska gardinerna upp och saker bäras dit men först ska jag ju arbeta några timmar.
I morgon kväll ska jag banne mig dela en flaska vin med mig själv. P-e jobbar ju och är inte hemma förrän vid tolvtiden så det kan jag ju gott unna mig.
Nu ska här drickas kaffe och njutas av att solen kommit fram, det regnade en stund idag och var lite kyligare men det är ju april så det får man ju räkna med.
Ha nu en fin kväll kära vänner
Kram Lena


9 kommentarer:

 1. Tänk om man kunde gömma toaletterna så fint?
  :)

  SvaraRadera
 2. Jag antar att ni inte använder den toaletten på riktigt? men bra att ha om det blir stopp i rören.

  Måste nästan garva när jag läste om ditt möte med AF eller hur de räknar timmar. Inte jobba före kl 8? Hur 17 tänker de då?

  Fin bonad, riktigt somrig.

  kram!

  SvaraRadera
 3. Mmmmm....nostalgi KRam

  SvaraRadera
 4. Ååh, så mysigt att du får göra iordning din stuga igen, blir ju helt kär i alla gamla prylar du har, är lite skadad efter att ha jobbat på en auktionsfirma :) toaletten var ju festlig har aldrig sett en sådan innan...

  Klart du ska dricka lite vin och bara njuta utav att det är fredag imorgon!

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 5. Så fin skilla! De lyser upp bra. Så mysigt det låter med ert lilla hus på gården! Vad bra att ha ett sånt för lite av varje. Här blir det oxå lite vin imorgon, så gott med ett glas rött efter en arbetsvecka! Det är livets goda stunder = )! Imorgon får vi semester, det bär snart av till fjällen, underbart!

  Ha en skön helg!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 6. psst...inget askmoln i sikte här....= )

  SvaraRadera
 7. Har du nu inte fått min kommentar igen? Lena vad är detta? Återkommer imorgon skulle bara gå in och kolla andras kommentarer. Idag är det svårt för mig att göra kommentarer och eget inlägg. Bloggarna leve sitt eget liv!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. Myyysig blogg Lena! Jag hade faktiskt tänkt att lägga mig "tidigt" i kväll/natt men blev sittandes och läsa...Vad du inspirerar...! :) kraam Lillemor

  SvaraRadera
 9. Nostalgiafton i lillstugan, det låter roligt. Vi har sålt alla gamla LP-skivor, dom låg staplade i bastun! Jättebra med ett extra litet hus på gården, det skulle jag vilja ha också. Ha nu en bra dag och kväll, lite vin är du värd.
  Stor kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera