torsdag 22 april 2010

Härliga onsdagEfter en stund i staden och träff med personliga coachen igår så klädde jag på mig fleecetröjor och jacka och bestämde mig för en utedag igen.
Jag hade en sån där energikicksdag måste jag säga.
När jag står där på baksidan av huset och tittar på allt som finns runt omkring mig så blir jag alldeles salig. Snart får man dessutom ta ut utemöblerna, härligt.

På framsidan huset hör man samtidigt hur bilar och lastbilar dundrar förbi i hög fart, vi har fått frågan hur vi står ut med trafiken, men det är allt det andra som vi har som är övervägande.
När jag bodde i stan så hade jag trafik i öronen dygnet runt, rundkörningar och skrik nättena igenom, trafik som passerar är mer accepterat tycker jag.När man ser de här bilderna så tror man att det inte skulle finnas en bil på mils avstånd trots att det är fullt upp på andra sidan.
Man hör dem men synintrycken och fågelkvittret är det som fastnar i hjärnan trots allt.

Här fick jag en idé igår, jag har ju två härliga berg på tomten, så jag tog bort de stora stenarna som låg lösa och fyllde upp med jord och ner med två lavendelplantor och en annan stenrösväxt.
Stenarna som blev kvar finns det garanterat plats för på annat ställe.
Det är det här som jag gillar så mycket att ha oregelbundna små planteringar här och där, är inget för välansade rabatter, ja det passar inte in här heller så.


När jag ändå höll på så gjordes en ram av några plank som jag tänkte skulle bli till en drivbänk av något enkelt slag.
Den placerade jag i slänten på ett ställe som jag tyckte gav bäst ljus.
I den ska mina squashplantor snart få bo, men först måste ju de kalla nätterna försvinna.
Det tog inte lång stund att utföra det här momentet men gav mig en enorm energikick efteråt.
Till höger ser ni kanske två björkar med snöre runt om, det är våra hängmatteträd och där ligger vi på sommaren och gungar och ser ut över sjön, det är ganska brant så man har känslan av att sväva lite, där har man fått några meditationstimmar minsann.
Här var jag bara tvungen att ta ett kort på ett av träden som han fällde med sån precision att det hamnade precis emellan de andra, skadade inte mer än ett par grenar på de andra träden runt om.


Ja det här är lite av min vardag och det som ger mig energi och välmående i allmänhet. När jag väl är ute nu så inser jag verkligen vad instängd man varit under vintern. Så fort man kan använda det här stora uterummet som är nästan 9000 kvm så börjar kroppen leva och ni kan ju bara tänka er vad härligt det är en skön sommarkväll i solnedgången med grillen på och vinglaset i hand, det är livskvalitét det.
Det kanske inte är så illa att vara arbetslös ändå?
Nu önkskar jag er alla en skön dag, här skiner solen som bara den så vi ska strax ut och sätta igån motorsågen igen.
Många kramar till mina goa bloggvänner där ute.
LENA

5 kommentarer:

 1. Så otroligt härligt.........
  Det är inte så att det finns någon som vill hyra ut ett hus där i trakterna - till mig?!
  Tänk att sitta där och fylla kroppen med alla upplevelser. Underbart!
  Nu ska jag gå iväg och måla klart så jag kan lägga ut lite fler bilder snart. Har en del fint till försäljning förstår du *ler*
  Sköt om dig och ha en underbar helg om vi inte hörs innan.
  Kram kram Mia

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen som ett rogivande ställe ... så vackert! Förstår dig
  :)

  SvaraRadera
 3. Vårt område heter ju Paradiset... det gör kanske ditt med? Vackert är det i alla fall. Vem vet kanske man har vägarna förbi någon gång. Tack för att du låter oss se och njuta av dina bilder! Så länge; Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det ser helmysigt ut där.:-)

  Jaa, barnen har jag alltid prioriterat. Har altid haft roligt med dem.;-) Kram Stina

  SvaraRadera
 5. Ser härligt ut där ni bor.
  Jag tycker att blomland ska se lite vilda ut!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera