onsdag 13 januari 2010

Dåligt med nattsömn



Ja det var allt en konstig natt det, men nu är jag i alla fall uppe.

Klockan 4 i morse vaknade jag av att P-e suckade och lämnade sovrummet, varför skulle jag snart komma att förstå.

Ljudet av en brandvarnare när batteriet börjar ta slut är så enerverande, pip........pip.......pip, hela tiden tills man tar ner skiten och plockar ur batteriet, sagt och gjort det var vad P-e gjorde.

Väl i sängen igen säger han,


- strömmen har gått,

- jaha men då går väl inte värmepumpen heller va?

- Näe

- Jamen då blir det väl väldigt kallt inne innan morgonen?

- Ja men vem orkar gå ut i garaget och byta propp nu?

- Nej, det har du rätt i, men då går jag upp och tänder braskaminen så inte hela huset fryser då.


Sagt och gjort, jag klev så fint ur sängen, satte på mig stövlarna och ut på verandan i kylan för att hämta in ved att elda med, usch vad kallt.

Medan jag gjorde upp eld så hör jag ett tassande och någon sätter på sig ytterkläder och traskar ut i kylan för att byta propp i garaget, ja jag var inte avundsjuk.


Alltså det finns en sak med detta att gå upp mitt i natten, man orkar inte somna om så när jag ändå var uppe så kokade jag en kanna kaffe, gjorde smörgåsar och gick tillbaka till sängvärmen och läste Allas veckotidning och åt frukost, tände några levande ljus också och det var faktiskt ganska mysigt.

Fast jag måste erkänna att jag runt sex somnade om en liten stund och det var välbehövligt ha ha.


Nu ska jag i alla fall ta och plocka fram min masssagesäng eftersom jag ska ha en behandling här idag och är det någon som vill prova så är det bara att komma.


Ha en bra dag mina kära vänner


KRAM LENA

7 kommentarer:

  1. Din fina gardin skulle jag låtit vara uppe längre. Inget skönt när kylan slår till inomhus tills man ska ur sängen. Då vill man ha det varmt och skönt. Vi har fått lite bättre utetemp nu och det är skönt. Hoppas det gick bra med massagen. Det är något jag aldrig har prövat på. Har tänkt, men sedan händer inget mer.
    Ha en skön kväll.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Ja det låter faktiskt lite mysigt. När jag var ensam hemma i mellandagarna så började brandvarnaren pipa så där mitt i natten. Jag fick inte ur batteriet så jag stoppade den bland tröjorna i Uffes låda. Mycket effektivt och Uffe hittade den när han kom hem och förstod att batteriet skulle bytas. Mycket bra, mycket bra.

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  3. Brr, låter kallt att behöva gå ut och byta proppar mitt i natten, desto mysigare att äta mackor och läsa i sängen ;)
    Kram kram Ida

    SvaraRadera
  4. Hei...takk for hyggelig hilsen hos meg..Du spurte om jeg hadde sydd overkastet? Nei..det kjøpte jeg til min datter i julegave...der jeg jobber...Er så heldig å få så bra rabatter..gøy er jo det. Fortsatt go`kveld til deg fra Maliva

    SvaraRadera
  5. ja, tänk att skåpet äntligen hittat hem...
    nu ska det få stå där ett tag ;)

    örngotten har jag köpt på loppis och tradera, och vissa har jag fått. det är något speciellt med gammalt sänglinne.

    man kan kanske tro att jag inte gör annat än möblerar om, målar möbler och går på loppis. men det gör jag....allt annat, jobb o vardagssysslor o annat tråkigt blir ju inte så roligt att skriva om på bloggen ;)
    fixa och greja är en slags avkoppling för mig, en meditation nästan, inte alls stressande...det är i det jag hämtar nya krafter...

    hoppas du får en god natts sömn nu!!

    kram
    anna-malin

    SvaraRadera
  6. Mmmmmmm skulle gärna vilja ligga på den massagebänken. Det är det bästa jag vet. Alldeles för sällan skulle behöva 1 dag i veckan. Ja det låter som att ni hade en trevlig natt hihi.....Den lilla kräktes och jag har fobi, brrrr. Men nu är han bättre och får behålla vätska.

    Kram Anne

    SvaraRadera
  7. Vilken natt! Trött nu kanske? Men inte mycket annat att göra än att gå upp, antagligen hade ni inte kunnat sova ändå utan bara legat och tänkt?

    Ha en bre dag!

    Ingela i Skåne

    SvaraRadera