lördag 16 januari 2010

Att njuta av det vi har

Ja det känns så starkt hur bra vi har det, speciellt när det händer såna stora tragedier som på Haiti. Man blir så berörd när man tänker efter ordentligt.
Från den ena sekunden till den andra förändras allt. Från att ha mat på bordet till att inte ha varken mat, bostad, vatten eller ens sina anhöriga. Kan man verkligen sätta sig in i detta hemska?

I en sån situation känner jag att jag skulle vilja åka ner och hjälpa till men det går ju inte bara så där. Så jag skickar mina tankar till alla de hjälparbetare som packar sin väska och lämnar sin trygga vardag för att göra det bästa av situationen.

Det är såna här gånger som jag känner mig extra tacksam att jag har det så bra. Den vackra naturen utanför fönstret, mat på bordet, nära och kära runt mig som betyder så mycket, allt det som man annars tar för givet blir så stort och värdefullt.

Man kanske behöver få sig en tankeställare ibland.


Ha en fin lördag nu i alla fall och njut av dagen som är.

KRAM LENA

4 kommentarer:

 1. Tänker som du...att hjälpa till mitt i katastrofen, samtidigt så ser jag mig runt och tittar jag så upptäcker jag också människor i min närhet som behöver hjälp, även om det inte är en stor katastrof. Hoppas du har haft en skön lördag och att du får en härlig kväll. Kram och tack för alla uppmuntrande ord, det är skönt med vänner i bloggosfären.

  SvaraRadera
 2. Hej Lena!
  Vilket fint inlägg.Ja, jag tror inte vi kan föreställa oss hur de har det där borta på Haiti just nu..

  Tack för din goa kommentar om vårt kök, vad glad jag blev:)

  Önskar dig en trevlig lördagkväll,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 3. JA har tänkt som dig om haiti

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt med, det är så hemskt det som har hänt!!! Och visst får man en tankeställare hur bra vi har det. Man lider med de som är drabbade. Fint inlägg!

  Kram L-L

  SvaraRadera