torsdag 14 januari 2010

Taktil beröring


Till er som inte provat den massageformen rekommenderar jag den starkt. Den ultimata behandlingen som får dig att slappna av. Har man svårt att koppla av och känner du av en konstant stress med dålig sömn som en reaktion så är taktil beröring perfekt.

I de allra flesta fall hos de personer jag behandlat så har godare nattsömn infunnit sig efter några behandlingar, eftersom det är oxytocinet (vårt lugn och ro hormon) som stimuleras vid beröring.


Varje gång jag har en behandling så funderar jag på varför marknaden ska vara så svår att komma ut på idag för det är ju egentligen det här jag vill göra, jag älskar det, både att ge och att få.


Jag kommer ihåg mitt arbete som elevassistent på skolorna. Jag hade på den tiden inte inte gått någon taktil utbildning. Men när jag var med i klassrumet på lektioner så brukade jag alltid sätta mig bredvid de elever som var väldigt oroliga. Ibland la jag bara armen om dem men oftare drog jag upp ärmen på deras tröja och masserade lite lätt på armen, jag tror att jag gjorde så för att jag själv vet vad skönt det är med beröring.


Effekterna var alltid de samma, lugn infann sig och de fick en chans att koncentrera sig.
Ja jag har flera ideér om hur man skulle kunna göra i skolorna för att barnen skulle få en lugnare miljö men i kommunerna finns ju ingen ekonomi tyvärr, det värsta är att de inte förstår vad den lilla utgiften nu skulle spara i framtiden.
P.s Bilden överst är ju på min älskling och här kollar han faktiskt på Robinson. Han får mycket beröring han och man kan verkligen märka vad tacksam han blir för det.
Ha en fin dag mina kära vänner och tack för era fina kommentarer det är så himla kul att läsa dem.
KRAM LENA

8 kommentarer:

 1. Hej Lena. Det du skriver från skolan tror jag stenhårt på. Det skulle vara superbra för våra barn, men det är ju penningen som styr. Att få massage i en strssad tillvaro är ju guld, den marknaden borde ju vara stor. Ser att kissen gillar Robinson, han ligger gott där också.
  Ha en mysig dag
  Stor kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. ååå det høres herlig ut,unne trenge det ,
  ja skolen kunne trenge en oppjusering av ting å tang,å absolutt av denne slags masasje og berøring,men samme her,finnes ikke penger i kommunekassa
  ønsker deg en fin dag
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 3. Absolut är det så att många elever bli lugnade och mer fokuserade när man rör vid dem... precis som många blir i allmänhet.

  Sen finns det ju oxå motsatsen de som drar sig undan känner obehag vid hård eller lätt beröring det är min erfarenhet i synnerhet bland elever med neuropsykiatriska funktionshinder.

  Har du funderat över vad detta kan bero på?

  SvaraRadera
 4. Du har rätt i det...endorfinerna "måbra" sprider sig i kroppen...kram!

  SvaraRadera
 5. Han liknar faktiskt vår Smirre,men Smirre ligger för det mesta i husses famn ,då han ser på tv!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Våra barn har fått ha massage både på dagis och i skolan. De har då fått lära sig att massera varann och det ska ha haft både en lugnande effekt och skapa en bättre stämning mellan barnen. Dock är det fullt frivilligt att vara med, vilket så klart är viktigt!

  Personalen har då först fått gå nån kurs för att sen kunna lära barnen. Att hålla såna kurser kanske vore nåt för dig?

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Håller med helt klart.Det finns så mycke oro hos våra barn idag i skolan, all prestation. Min vovve brukar också titta på tv, hihi.

  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 8. Hej! Klockan går mot midnatt nu och det är dags att intaga sängen. Hoppas somna ganska fort, men ibland tar det lång tid innan jag somnar. Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera