måndag 4 januari 2010

Promenad i solskenJa det fick det bli efter städningen och det är en otrolig känsla att gå omkring i ett vitt snölandskap.

Solen som kikar fram emellan snöfyllda grenar och ger en trolsk känsla som är svår att förklara.
Jag tog några kort och det jag trodde skulle bli det mest effektfulla blev inget alls.
Jag fick nämligen se en hackspett högt upp i ett träd, så väl synlig att jag inte trodde att det fanns någon annan mening än att jag skulle fota honom.

Sagt och gjort, kameran fram, läsglasögonen hemma men vaddå något kan man ju ana ändå. Se till att fokus blir precis på rätt ställe på fågeln och så bara att knäppa på avtryckaren.

Trodde jag va, allt var klart och fingret började trycka men den dumma fågeln kom väl på att han var iakttagen så han flög iväg illa kvickt och allt som fastnade på kortet var en gammal telefonstolpe, den tänker jag inte visa upp men väl några andra enkla bilder. Min vanliga otur.
Förresten den översta bilden är från baksidan av vårt hus och jag förundras alltid av hur vackert det är sommar som vinter.
Även om man älskar vår och sommar så finns det en otrolig känsla när man kan ta sparken och dra ut på isen, borra upp ett hål och så meta lite fint, psst (om man har någon med som kan agna kroken och ta av den eventuella fisken man får förstås).
Nej nu får jag nog ta och göra lite nytta här hemma, det är ju för sjutton andra gången jag sitter vid datorn idag, så kan man bara göra om man inte har ett arbete att gå till.
Ha det gött kära vänner och ha en skön vilsam kväll.
KRAM LENA


8 kommentarer:

 1. hei Lena.
  ååå så vakre bilder du har tatt,
  jeg kan se på dem i timevis,
  du får nok tatt bilde av hakkespetten en dag.
  å det gleder jeg meg til å få se.
  ønsker deg en nydelig kveld,
  klem fra
  sylvia

  SvaraRadera
 2. Hallå vännen...

  Jättefina bilder på en härlig dag. Desa dagar skall man verkligen passa på att spendera lite tid ute. Attans pippi....Ja det blir inte alltid som man har tänkt sig.
  Ha det gott vännen/ Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Sköna bilder...passar mig bra som bara har suttit inne hela dagen. Och du, vad det gäller fotografering av hackspett...så gick mina tankar till Kalle Anka på julafton..som ihärdigt prövar att fotografera fåglar i djungeln...så nu vet du hur han känner sig. Kram

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Underbara vinterbilder igen! Så du kände dig lite som Kalle på julafton idag då, när du försökte fota hackspetten..! ;)

  Dom andra bilderna blev i alla fall jättefina!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Härliga vinterbilder!! Hackspetten hittar du en annan dag. Vilka fina promenadvägar du har. Här är det bara branta backar och det trivs inte jag med. Nu står tempen på -22.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 6. Jag kan bara hålla med dig om att det är helt underbara bilder! Ni bor verkligen vackert.
  Vi bor också vid en sjö och det är ju bra på vintern för det blir som ett extra rum.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Väldigt härliga vinterbilder du visar!
  Så är det ofta för mig också att det foto jag tror ska bli så bra blir inte alls det!
  Däremot kan en ögonblicksbild bli bäst.

  Ni verkar bo så fint bredvid sjön, så härligt med vatten, både sommar och vinter.

  Många kramar vännen
  Anneli.

  SvaraRadera
 8. Jo, visst är det härligt med skogen utanför- Men inget slår väl det ni har, så nära till vattnet - det är ännu mera LYX!!

  Kom på att du frågade (för längesen) hur det gått med smyckesförsäljningen. Ja, lite blandat. På julmarknaderna gick det så där. Däremot har jag fått en del beställningar, framför allt på namnsmycken. Och beställningar är nästan det roligaste! Alla ville förstås ha innan jul, så det blev lite bråttom, men det var bara kul!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera