söndag 2 maj 2010

Majbrasa till sist


Det blir lite mindre bloggande nu känner jag men när inte tiden räcker till riktigt så får det bli så.
Igår kom vi inte in förrän sent efter en heldag ute i slänten med eldning. Det var råkallt hela dagen och regnet kom i vågor, fick byta kläder en omgång då jag var blöt ända in på bara kroppen. Hade lite funderingar på hur omtyckta vi var av grannarna ett tag då vinden vände.

Idag ska det bli mer nytta ute nu måste jag få ut tomatplantorna lite för härdning, får väl bära in och ut dem, ni har säkert växthus ni så att ni kan ha dem ute hela tiden.
Jag måste troligtvis prova att sätta ut min squash, hade jag visst att den skulle växa så fort hade jag inte sat ner fröna än, men de vill snart börja blomma och det är ju inte bra inomhus i en liten sålåda väl :)

Ja sen måste jag ta tag i målningen lite, får verkligen inte slappa där nu utifall att mer tavlor behövs men det får ju inte bli ett måste heller så vi får se.

Jag kikar in till er i kväll för nu vill jag ta mig ut medan solen skiner och P-e är ledig.

KRAM PÅ ER LENA


13 kommentarer:

  1. Ny fin header har du sr jag...:) Och vilken vacker bild du bjuder på med hav och klippor!!

    KRAM Helena

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Måste börja med att säga att det verkligen är jätteroligt det här med dina tavlor!!! Vad fina de är, vad du är duktig på att måla.
    Du verkar ha haft en härlig dag ute, det bästa som finns, tycke rjag.
    Kram och ha en fin vecka!
    Anna

    SvaraRadera
  3. Dina gröna tavlor i förra inlägget är vackra.
    Hoppas ni fick ha sol hela dagen!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. hei Lena.
    å har jeg glemt å fortelle at mannen er hjemme han,kom natt til mandag,er deilig å ha han i hus igjen,å formen er bedre,men er sliten,så tar små steg av gangen.
    nydelig båt da,men kaldt ja,her er det + 15 i skyggen om dagen ,men nede i +6 nå,men tror nok blomstene jeg har plantet ut klarer seg,jeg har bestandig plantet ut siste uka av april,så det ble litt sent i år,ler..
    går mot 17 mai her,dag her,nasjonaldagen vår.
    så det pyntes å ordnes både ute og inne,
    barne går parad i byen å stor festivas,å masse is på barna,
    ang barn,tror du ikke mine barnebarn badet i sjøen i dag...om du har tid så titt på min datter Tinas blogg,ser ut som høy sommer..
    ha en fin kveld vennen.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  5. Tack för grattishälsningen. Jodå jag tror jag vet var det ligger, men jag visste inte vad det hette. Brukar handla i Charlottenberg, genar över skogen dit. Vilken härlig bild du visar, snart är vi där, mitt i sommaren. Det blir mycket bärande för dig på småplantor, du får önska dig ett växthus till nästa år.
    Ha en fin vecka
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  6. Här räcker inte tiden till heller för allt bloggande...Man får ta det lite då och då. Näe då jag tror att era grannar gillar er iaf hihi...Tomater ich squash? Hm det skulle inte en sån som jag klara av hihi.
    Kramkram till dig/ A

    SvaraRadera
  7. Tack snälla du! Jag vart så glad över vinsten hihi. SÅ kul att du tittar in hit, och tack för dina fina ord om min blogg. Ja den är underbar men jag måste hitta en provdocka så jag får fram den ur skåpet. Hörs säkert igen! ha det bra du med kram

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig bild du visar jag riktigt hör måsarnas skrik.

    Här var det regnigt och grått hela Valborg så ingen brasa för min del.

    Jag har haft en Orchide ute i somras, den var placerad halvskuggigt . Jag ställde ut den för det var någon ohyra på den som jag inte fick bort.Nu är den fin och frodig.
    Jag tror att det går jättebra att ställa ut växterna för då får de ju regnvatten ochså.

    Ha det gott
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  9. Tur att jag gick in och kollade för det är inte alltid mina kommentarer fastnar. Det är en underbar bårbild. Så somrig! Inte riktigt så varmt här heller längre men allt är bättre än snö ;-)

    Förresten hur var responsen vad gäller konst och norrmän den här gången?

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  10. Hejsan.

    Härlig bild med båten!

    Du pysslar om dina växter du...önskar att jag kunde lite mer om växtlighet.
    Men ...håller på att lära mig, läser det mesta jag kommer över nu om blommor och buskar.
    Får väl se om något fastnar... det vore ju kul...

    Ha det gott,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  11. Hei på deg :)
    Så koselig du tittet inn til meg, og tusen takk for koselig hilsen :)

    Ja det er ikke alltid like lett å få til å blogge på denne tiden av året :) Man er jo mye ute og tiden strekker ikke til :)

    Jeg liker mamma sin stil veldig godt, men har ikke helt funnet min egen enda :) Vi bor i en leilighet nå, så stilen vil nok komme frem når vi en dag kjøper hus, tenker jeg :)

    Håper du får en nydelig kveld♥
    Klem Tina

    SvaraRadera
  12. Hej goaste Lena!
    Ja, inte alltid lätt att hitta tid för bloggen, speciellt inte nu på våren, dels är det ju en massa fix i trädgården o är det fint väder vill man ju inte sitta inne vid datorn:)

    Har goda nyheter om vår Gösta Pösta! Han har börjat gå ut med oss så smått i trädgården:) (han är jätteduktig och håller sig i närheten av farstukvisten, blir han rädd för nått springer han direkt in i huset igen)! Vi vågar inte släppa ut honom obevakad inte heller på kvällarna än så länge. Vi börjar så här så får vi se hur det går!
    Önskar dig en trevlig vecka kära bloggvän!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  13. Här har tiden inte heller räckt till för bloggandet, hade svärmor på besök i helgen så bloggen har fått stå åt sidan, men nu har jag läst i kapp hos i dig och GRATTIS så roligt att du ska få ställa ut dina tavlor och dessutom jobba, är så glad för din skull!!!!

    Önskar dig all lycka med ditt "nya liv som konstnär" ;)

    Kramar Bella

    SvaraRadera