måndag 3 maj 2010

Nu är goda råd dyra

Ja nu har jag försökt lägga in bilder i en halvtimma men blogger vill inte och jag som tagit kort av en misslyckad pelargon som jag tänkte be er komma med tips om hur man får frodig .
Ja ja det får bli en annan dag det kanske.
Idag har det annars blivit en del måla av. Jag sticker upp till lillstugan en timma, sa jag till
P-e klockan 4 och vips så var klockan 18.40, ja det där är rena meditationen det, helt borta från denna världen.
Jag tror banne mig att jag blev ganska nöjd dessutom, vilken tur för mig.

Igår var jag tvungen att plantera ut mina squash trots att jag egentligen visste att det var för tidigt, ja men vad gör man då de nästan börjar blomma i en planteringskruka?
Ja och som jag då redan visste så låg de så fint frusna i jorden i morse, härligt. Men skam den som ger sig, kanske de tar sig trots allt, om inte så har jag garderat mig genom att så några nya frön så det så.

I natt ska det visst bli ännu kallare och i morgon ca 2 grader på dagen, usch och fy.


Nej men vad hände nu då, fick lust att kolla om bilderna gick att föra över nu och det gjorde de. Se sånt konstigt skott, jag vet jag skulle kanske ha tagit av blomman direkt men men. Vad gör man åt den här spretiga saken, aldrig sett något så tragiskt.Och den här, ska den toppas mer eller är den ok som den är? Själv ser jag inte hur jag skulle toppa utan att ta bort alla blad liksom, jag är så himla tacksam för era tips, pelargoner är inte min starka sida även om jag älskar blomman.

Nu tror jag snart jag ska hoppa i korgen, P-e har åkt till jobbet han så det blir lite ensamt nu fyra nätter i rad, tråkigt skiftarbete det där.
Jag önskar er en skön tisdag och hoppas ni får skönt väder med sol och värme.

Stora kramen från mig
Lena

8 kommentarer:

 1. Ja, mina ""fynd pelargoner ser ut som kom och hjälp mig (vilket jag tänkte göra i morgon) och vette sjutton om de överlever. Nä, tror jag håller mig till vanliga pelargoner köpta utan rabatt och som inte står i blom!
  :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan,

  jag hade nypt av blomman om det var min pelargon och så fortsatt så med båda i några veckor till. Nyp av blomsterknopparna och vissna blad. Plantera om de i större krukor nu, speciellt den första och börja gödselvattna en gång i veckan.

  Ta gärna ut de på dagen så de vänjer sig vid väder och vind. :)

  God natt vännen!

  Emma

  SvaraRadera
 3. Hej du!
  Hade gjort som Emma! ju mer du toppar dina pelargonier desto mer delar de sig och blir tätare. Se bara till att spara skott på det som blir kvar av moderplantan och ta bort de nedersta på sticklingen. Blomman kan du ju sätta i en vas :-) Ju mer du visar att du bryr dig om dina blommor desto mer belönar de dig... så var inte rädd! Våga, du kan det också jag vet! Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Ska ta och sätta mig med lite bokföring här men tänkte bara kika in med en hälsning till dig. Så ser jag att du målat - HÄRLIGT!!!!!
  Pelargonen tror jag att du fått fina tips om redan här.
  Ha en fin dag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Visst är det konstigt, att tar man tag i målarpenseln så flyger tiden i väg. och för mig flyger värken också bort. Det var på så sätt jag började måla.

  Vintern har varit jobbig och jag tror det är för att jag målat alldeles för LITE!
  Ser att du fått hjälp med pelargonern.
  Jag hade Flitiga Lisor stod på trappan och glömde ta undan dom på kvällen. På morgonen hade rådjuren toppat dom ordentligt. Det var i stort sett bara gröna pinnar kvar-
  När dom sen vuxit till sig igen blev de de vackraste och frodigaste Flitiga Lisor som jag haft!
  Toppa på du!
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Hej Vännen!
  Tycker din pelargon ser ganska kul ut jag;)

  Har noll koll på skötsel o så men ser att du fått bra svar här ovan:)

  Ha det gött!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 7. Hallojsan!!

  Så skönt att glömma tid och rum i skapandets land!!
  Mja, dina pumpor har nog strykit med tyvärr.. de vill inte vara ute under tio grader så det blir en sen utplantering. Jag försådde mina idag..då jag lärde mig läxan förra året!

  Ha det gottis!!

  Kram Sanne..

  SvaraRadera
 8. Som ovan nämda råd, så kommer de att bli fina om man tar och vickar bort blomsterstjälken. Då grenar de sig och blir bredare, i övrigt behöver man nog inte ta bort så mycket blad i toppen.

  SvaraRadera