fredag 7 maj 2010

Nu regnar det manna minsann


Det här blir nog ett snabbinlägg skulle jag tro för idag är min dator inte sugen på att vara på, den krånglar hela tiden och är seg som värsta kolan alltså så mitt första besök inne hos er slutade i svordomar då jag inte kom varken in eller ut, fick stänga av och börja om, får kika in i morgon.

Jag ville bara berätta att det är ordentligt flyt nu, som jag sa tidigare så får man inget jobb på ett år, inte ens ett litet erbjudande men nu regnar det med en massa saker.
Jag har ju bakat idag också och jag måste säga att det är så fantastiskt kul att tiden bara rinner iväg. Det är så mycket att hålla ordning på men har bestämt mig för att ta en sak i taget och fixa det.
Jag har idag garnerat tårtor, beställning på massor tills i morgon, och det måste jag säga var en test det. Det ser ju enkelt ut när man köper en färdig prinsesstårta men det kan jag lova att det inte var. Allt ska ju göras i viss ordning och se ut på ett visst sätt. Bara att kavla marsipanen och få på den utan skador är ju en test. Jag kan säga att jag fixade det galant även om det tar lite tid. Jag är stolt över mig själv och fick också mycket beröm vilket värmer. Jag har givetvis gjort annat också, glömde att äta på sex hela timmar, det ni.

Ja och sen när jag var hemma och duschat så ringer telefonen, och vem är det som ringer om inte familjen som jag skulle jobbat åt egentligen. De berättar att de nu fått beslutat om antalet timmar som jag skulle jobbat och de fick full pott. Heltid till mig alltså om jag ville.
Men herregud jag har ju redan tackat ja till de här andra jobben nu och var tvungen att tacka nej till en heltidstjänst, förstår ni min frustration, jag fick dåligt samvete för deras skull men de förstod ju min situation och hade hört att jag skulle börja på annat men ville dubbelkolla med mig ändå.
I en timma hade jag dåligt samvete för att jag tackade nej men sen tänkte jag på hur länge jag väntat på detta beslutet. Man är ju tvungen att göra sina val någon gång och vet ni jag tror det var meningen att jag skulle göra så här för detta med bageriet är positivt för min kreativa ådra och jag mår så bra.

Hur skulle ni gjort i den här konstiga situationen? Någon som har en åsikt?

Nu ska jag sluta tänka på det här för så bra som jag mår med det jag nu gör är det längesedan jag gjorde. Och den positiva respons jag redan fått är mer än guld värt.

Nu ska jag umgås med familjen lite och jag lovar att kika in till er i morgon då jag hoppas datorn mår bättre.

Många kramar på er och ha nu en fin lördag i morgon

LENA

6 kommentarer:

 1. god morgen til deg.
  ja her er det flyt om dagen ser jeg.
  så godt,
  tror du må følge hjertet ditt i jobbsaken,å rett å slett ikke tenke på andre,av og til må man det for sin egen del vennen.gjør det du har lyst til,
  kjenn riktig godt etter å slå til..
  kan virke egoistisk,men du vil angre om du ikke følger hjertet å mage følelsen.
  jeg mener det er en mening med alt i livet,å nå har det kommet noe din vei , å du har valgmuligheter..
  ønsker deg en herlig helg kjære deg,
  å tid til å bestemme deg.
  stor klem fra sylvia

  SvaraRadera
 2. Nej, nej, nej ha inte dåligt samvete utan njut av ditt flyt nu! Och så har du en underbar helg!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Gå dit hjärtat leder dig! Funkar alltid. Något som man tycker är roligt, blir man oftast riktigt bra på. Kanske konditor utbildning?
  Ha en skön helg, och var snäll mot datorn!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Jag har en åsikt, du har gjort helt rätt! Och du ska inte ha dåligt samvete, inte du som gjort något fel. Gläds åt ditt roliga jobb, det hörs att du trivs jättebra. Så skönt Lena, nu föll alla bitar på plats för dig. Hoppas du får fart på datorn också.
  Ha en mysig och bra helg
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 5. Trist att bara vara bra på något... inte heller lätt att vara lite eller t.o.m mycket bra på mycket ;-)... att vilja mycket och inte räcka till för allt och alla man vill ;-)

  Men ibland måste man välja och det accepterar andra om man förklarar det inser de inte att man bara har två händer så är det knappast ditt problem ... Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Man ska gå på kännslan när man känner att man gör rätt. Och du är omtyckt där du är är ju helt kanon bra.  Å jo nog finns det snö kvar här i skogen om man får abstinens efter skidorna, me nu vill jag bara ha sommar så det börjar att grönska, gräsmattan är brun och tråkig än så länge men snön är då helt borta. Eller ja någon enstaka liten hög finns kvar.

  Men nog vet ja det finns lantliga ställen vid västkusten vi behöver ju inte sätta oss mitt i smeten, men helt rätt jag skulle nog inte trivas i längdenMan ska gå på kännslan när man känner att man gör rätt. Och du är omtyckt där du är är ju helt kanon bra.  Å jo nog finns det snö kvar här i skogen om man får abstinens efter skidorna, me nu vill jag bara ha sommar så det börjar att grönska, gräsmattan är brun och tråkig än så länge men snön är då helt borta. Eller ja någon enstaka liten hög finns kvar.

  Men nog vet ja det finns lantliga ställen vid västkusten vi behöver ju inte sätta oss mitt i smeten, men helt rätt jag skulle nog inte trivas i längden mitt i betongen.

  Ha en bra kväll.

  SvaraRadera