tisdag 25 maj 2010

Tittut minsann

Godmorgon käraste vänner, jag tänkte jag skulle lägga in ett litet inlägg som ger mig energi och glädje.
Det är så härligt att gå omkring i trädgården och bara se det som växer och frodas.
Jag har förstått genom att läsa era bloggar att hos en del av er är allt i full blomning och då ser man vilken skillnad det är här och neröver landet.
Det spelar ju ingen roll hur det är med det bara man ser att det är på gång och att värmen kommer ordentligt, här har varit lite kyligare i luften nu ett par dagar men det är väl bara tillfälligt antar jag.




Jag har fått för mig att det blir blåbär i år för på vår tomt är blåbärsriset snart i blom, det är massor av knoppar faktiskt.



Här är en av mina favoritkryddor faktiskt, inte för att jag använder den till mycket  mer än te men bara att få tai bladen och känna den där härliga ananasdoften. Det är alltså en ananassalvia.





Se här nu kommer den nya squashen som jag satte ner efter det att den första frös för mig, några vitlökar har jag också på gång men bara ett par för syns skull.



Pepparmynta är också en stor favorit hos mig, doftar underbart och är bara så god i teer.



Hittills har jag gräslök, ananassalvia, citronmeliss och pepparmynta i min lilla kryddlåda men snart kommer det basilika också som är på gång. Lagom är bäst.



Jag har nog den fulaste gamla gryta man kan tänka sig, på en sten i trädgården, den följde med huset och jag ställde den där, men när min buskkrasse kommer tillsig lite mer så kommer den att pryda denna hemska skapelse på ett bra sätt.





Ja och till sist vill jag visa att era goda råd om mina pelargoner börjar ge resultat, det blir faktiskt en pelargon till sist även om den är lite seg just nu. Fina gröna blad och ganska tät med.

Ja det var det roliga jag hade att visa och nu ska jag strax åka iväg för ett nytt möte med min personliga coach.
Alltså ärligt va, det känns så himla onödigt, en coach ska ju hjälpa till med att skaffa arbete, men det behöver ju inte jag hjälp med och dessutom har jag ju redan två stycken. Då kan man fråga sig varför jag ska sitta nere hos honom och skriva ner min aktivitetsplan för framtiden, löjligt faktiskt.
Jag ska faktiskt tala om vad jag tycker om detta för det kan inte vara meningen att min lediga dag ska gå åt till att stressa ur sängen och skynda någon mil in till stan när jag kunde gort något nyttigt hemma istället.
I det här fallet fattar jag noll faktiskt.

Jag hoppas ni alla får en trevlig dag och jag skickar en stor kram till er som tack för era fina kommentarer.

Lena

13 kommentarer:

  1. Hallå där tjejen! Gott, det fullkomligt sprudlar om dig.....
    Har aldrig hört talas om ananassalvia förut, men det lät väldigt spännande. Jag hade en kryddkulle när jag bodde i huset och där växte det och knakade, så när jag skulle laga mat gick jag ut med saxen och klippte lite färska örter till kryddningen - HÄRLIGT!
    Men, jag planterade faktiskt myntan i en hink som jag satte ner i rabatten vid sidan för den spred sig så ofantligt upptäckte jag, men det kanske du vet redan.....
    Underbart att ta några mynta blad och göra te av.
    Nu får du ha en fin dag. Själv ska jag gå iväg till verkstaden och skapa lite. Förhoppningsvis får jag ut lite bilder på web-shopen också.....
    Kram på dig. Du är verkligen en solstråle, vet du det?

    SvaraRadera
  2. Glömde ju skriva att den där grytan är ju helt underbar......
    Gillar när den är lite shabbig sådär.

    SvaraRadera
  3. Hej Lena! Vilka fina växter och kryddor du visar:) Ananassalvia har inte jag heller hört talas om men det är spännande med nya kryddor!

    Den gamla grytan är ursnygg, jag gillar också när det är slitet och gamalt:) Och vad dumt med den personliga coachen...ibland fattar man ingenting!!

    Önskar dig en finfin vecka:)
    KRAM Helena

    SvaraRadera
  4. Halloj! Här var det tröttigt minsann sovit bort det mesta av eftermiddagen. Men jag antar att det var behövligt efter en uteförmiddag i ruskväder med att håva liv i vattnet. Visst är det kul med trädgård då det växer och frodas som det nu gör hos dig!

    Hade också blivit gramse om min fridag skulle gå till att åka in på jobb. Då man är fri vill man vara just fri och inte stycka upp dagen på "jobbgrejor". Hoppas att ni har funnit en annan lösning idag.

    ... och att du får en skön kväll Kram Ingela

    SvaraRadera
  5. Grytan är vacker,en gammal gryta ska se gammal ut.
    Ha en skön kväll!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Typiskt myndigheter väl?
    Ananassalvia hade jag förra året. Luktar mmmm....
    Kramen

    SvaraRadera
  7. Ja, det där verkar tidspill om du redan jobbar! Tjusigt annars med alla planteringarna!
    :)

    SvaraRadera
  8. Vilka mysiga bilder du bjuder på! Här är det också blåbär på gång:D Ha en trevlig kväll! Kraam Izabell

    SvaraRadera
  9. Hej där!
    Å, vad härligt att få följa med i ditt kryddland!
    Ja, det börjar nog bli dags att plantera ut mina pumpor nu. Luktärterna ser jag inte skymten av :(
    Kraam Anna

    SvaraRadera
  10. Ja vist är det så att tiden inte riktigt räcker till, så fint du har det i land och krukor. Här har blåbären också satt knopp, det blir gott med bär.
    Kram te bax vännen.

    SvaraRadera
  11. Lite avis är jag på dina kryddor. Undrar om jag ska skaffa lite. Brukar ha Basilika Persilja Gräslök Timjan o Rosmarin i krukor efter husväggen. men hade tänkt att inte ha så mycket i år. får se hur jag gör.
    Gammla byttan är ursnygg. Jag har några gammla järngrytor som är alldeles rostiga, och dom blir så fina med lite blomster i .Passar här i tallskogen.
    Det här med jobbhjälpen (vet inte hur man stavar till det andra;-)låter ju inte klokt, men man slutar aldrig att förvåna sig....
    Elisabeth

    SvaraRadera
  12. Så härligt med kryddor. Skulle gärna haft medav det. Och pelargonen ser ju tjock och fin ut. Dags för störe kruka och gödsel nu? Kul!!

    Och grytan är superläcker, inte ful.

    Kram till dig!!

    SvaraRadera
  13. Hej Vännen!
    Jag gillade faktiskt din gamla gryta!
    Den har den där underbara gröna färgen jag är så svag för:)

    Låter som den där coachen skulle göra mer nytta för nån som inte har nått jobb?? Funny how the world works..

    Ha det gott!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera