måndag 8 mars 2010

Tillbaka i verkligheten igen

Ja det har varit en mysig helg men lugn som meningen var.

Vi har bott på ett fint hotell och utnyttjat relaxavdelningen med massagebad och champagne,
P-e fick ju en timmas massage också, vilket var välbehövligt på en öm kropp.

Det enda som jag reagerar på när det gäller massage är, varför inte massageterapeuten kan hålla mun när hon behandlar.
Jag har från början lärt mig när jag behandlar någon att prat inte förekommer om inte klienten vill påpeka något eller så.
En massage man betalar dyrt för ska också vara kvalitét, med avslappning och njutning, min erfarenhet är att man inte kan slappna av fullständigt om man hela tiden måste koncentrera sig på en dialog.
P-e har inte samma problem med detta som jag men pratade gjorde hon, som tur var kunde hon sitt jobb för övrigt så han var nöjd och belåten.

Efter lite vila och en dusch traskade vi iväg till en finare restaurang, det känns verkligen lyxigt att beställa en trerätters middag och olika sorters vin till detta. Bara sitta och njuta och lyssna på sorlet från människorna runt omkring.

Menyn såg ut så här:

Till förrätt valde jag en jordärtskockssoppa med chevréflarn och ingefära.
P-e valde en löjromstallrik som han tyckte var sagolik.

Huvudrätten var vi överens om så det blev: Halstrad Vänergös med buttternutpuré och en rödvinssås. (Butternut är en pumpasort).

Till Efterrätt blev det: Chokladfondant med yoghurtglass och mandelflarn, mums.

Ja det blev en hellyckad middag som tog lång tid att avnjuta och ett par sorters olika viner, gott.

Ja sen kommer då funderingarna på vad som ska ske efter det besöket, och båda kommer fram till att vi inte orkar gå in i stimmiga lokaler och dricka öl.

Alltså traskar vi tillbaka till hotellet, tar en liten vitvinsflaska från minibaren och myser för oss själva, vilket ju också var meningen med trippen, vila och ro.

Vi är jättenöjda och belåtna, att man sedan får gå lite på Ikea och så innan man åker hem gör ju inte saken sämre.

Lite smolk i bägaren blev det trots allt när jag skulle betala med kort på plantagen. Ingen täckning på kortet, inga pengar. Men det är jag ju helt säker på att jag har så där startar hjärncellerna arbeta för högtryck.
Det är så förargligt att inte förstå och att behöva vänta tills man kommer hem innan man kan kolla på internet.
Efter min koll så såg jag att det dragits en summa på 1440 kr på kontot samtidigt som notan på restaurangen betalades. Så jag ringde till restaurangen och berättade om dilemmat. De kunde ju inte kolla detta omgående men bad om ursäkt för det inträffade. Troligtvis har alltså servitrisen tagit flera notor samtidigt och sen dragit mitt kort på båda, gott.
Så mitt kalas på restaurangen kostade mig nästan 2700 kr. Nu väntar jag på att det här ska rättas till och pengarna ska komma tillbaka till mig, vilket jag hoppas inte ska dröja.
Hur som helst så tycker jag att det är slarvigt gjort och skulle egentligen inte få hända. Det känns ju som om jag ofrivilligt lånat ut mina pengar som jag så väl behöver själv och sen ska man få vänta flera dagar på att få dem tillbaka också, konstigt.
Nog om detta.

Idag ska jag på arbetsförmedlingen, andra gången på över ett år som jag blir kallad dit, men nu gäller det jobb och utvecklingsgarantin som jag nu hamnar i.
Jag har ett dilemma, har fortfarande inte fått startdatum för jobbet jag fick och blir mer och mer frustrerad över hur försäkringskassan hanterar sina ärenden.
Senast under februari skulle beslutet om hur många timma arbetet kommer att gälla vara klart.
De anställde mig den 15/1 och nu är det den 8/3 och jag vet fortfarande ingenting om startdatum och mina kassadagar är slut. Det kanske inte är så konstigt att man har ont i magen konstant.

Ja ja man kan inget göra förutom att vänta men jobbigt är det.

Nu är jag sugen på att titta in till alla er men hinner nog inte alla nu så jag fortsätter ikväll med det.
Ha en fin dag nu mina vänner.

KRAM LENA

10 kommentarer:

  1. Hørtes ut som en skikkelig luxus helg du har hatt!
    Enig med deg i at det må være stillhet rundt en massage!
    Det var en flott meny dere bestilte, men det var trasig at din konto ble tappet for så mye penger.
    Håper du snart får vite når du skal begynne i jobben, Skjønner at det tar på ikke å vite noe!

    Ha en fin start på uken.
    Klem Tove

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Hittade hit via Emmas Utsikt:) Håller med dig fullständig...när man får massage ska det vara tyst, det är en del av det hela...att få total avkoppling!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Hej Lena!
    Vad mysigt ni haft det!! Pappa är massör och har egen praktik hemma i mitt föräldrahem. Ibland är det tyst därinne men oftast hör man hur han o patienterna babblar på som bara den, hihi! Han anpassar nog sig efter hur de som "ligger på bänken" vill ha det:)

    Vad irriterande att restaurangen drog pengar från ditt konto, det var ju ingen liten summa heller! Hoppas de betalar tillbaka omgående o med ränta!
    Hoppas det löser sig med dina timmar och jobb så att du slipper oroa dig..

    Stor kram från mig o Gösta;)
    /Jenny

    SvaraRadera
  4. Hej Lena och välkommen hem får man väl säga. Kul att kunna läsa dina inlägg och kommentarer igen. Det hörs att ni har haft en fin helg och det var ju härligt att det mesta blev som ni hade önskat. Låt inte den där trista historien få ta bort något av det positiva! Omväxling från vardagen, lyxliv med gott för alla sinnen :-) Vilken tur i oturen att det där med pengarna uppdagades så fort!

    SvaraRadera
  5. Hejsan.

    Låter som ni haft en fin helg!
    Men vad retligt med ditt konto... sånt ska inte bara kunna få hända.
    Tänk om du inte upptäckt det...Du har ju blivit bestulen egentligen...

    Hoppas verkligen det löser sig snabbt.

    Förstår att det känns jobbigt att bara gå och vänta, inte konstigt att det känns i magen..
    Lider med dig.

    Ha det gott,
    kram Anneli.

    SvaraRadera
  6. Hej, tror jag vet vilket hotell ni bodde på, där åker vi förbi varje morgon på väg till jobbet. Jättegod mat ni åt, det är gott och unna sig sånt ibland. Jobbigt med den dubbla debiteringen, man blir ju lite chockad att dom har så dålig koll på korten! Här är det fortfarande sjukstuga, halsont och feber. Och ögon och näsa rinner så jag knappt ser dataskärmen.
    Kram till dig
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. hei.
    ååå så herlig en helg dere har hatt,
    men klart det skal være stille under massasje,kanskje litt musikk(secret garden)for min del,da kan en nyte....
    å så trist med duel regning,de burde ordne det
    fort,
    å ang joen,at det går an sier jeg,at du ikke har fått beskjed ennu..håper det ordner seg.
    ja alt er bra med meg,men verker gjør jeg,det hjelper å sitte i 39 grader med masasje dyser.deilig,verken blir litt beder,satt med sol i ansiktet i dag,å + 7 grader ute,det var så nydelig,med snø på alle kanter,hihi,manglet bare vinen,men det var så tidlig på dagen..
    her smelter snøen om dagen,skikkelig vår stemning nå,
    ønsker deg fine dager.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  8. Så förargligt!
    Deras fel helt klart!

    Njut allt vad du kan av din mjuka fina kropp nu!!

    SvaraRadera
  9. Hallå Lena...Låter som att ni har haft det fantastiskt du och maken. Mmmm god mat och massage låter inte trist men kanske tristare att munnen gick på massören hihi. Tråkigt med pengarna, hoppas dom fixar det snabbt. Hm lycka till med FK..../ Kram Anne

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig helg, men onödigt dyr förstås. Hoppas du har fått tillbaka pengarna nu. Och att det ordnar sej med jobbet för dej.
    Ha det gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera