onsdag 24 mars 2010

Åh vad jag längtar till sommaren

Tänk att få njuta av blommornas prakt och gräsets grönska. Nu tycker jag det börjar bli outhärdligt med denna evinnerliga snön och att se det positiva runt omkring är ibland lite svårt.
Men jag försöker faktiskt liksom ni säkerligen gör.
Idag var det lite kyligare igen och snön och slasket som kom sist har frusit till små pölar här och var.

Men det finns små ljusglimtar i detta tråkiga väder i alla fall. Som när jag tex skulle åka ner till min bror och stod och väntade på bussen i Karlstad.
Det satt en mamma vid ett bord med sina tvillingdöttrar och åt en korv med bröd. Jag såg ju att de var lite nyfikna på mig så jag började prata lite med dem när de skulle klä på sig. Jag skulle tro att de var en 4 år sådär. De förklarade för mig att de var på väg till badhuset.
Jag frågade om jag kunde få följa med eftersom jag tyckte det verkade så kul . De tittade på varandra och sen sa de bägge två. Nääää sen kom det en lång mening som löd. Vet du om att mammor är en tjej? och att du är en tant? Jag frågade om inte även jag var en tjej i så fall eftersom jag också har barn hemma, Nehej du det är du inte, sa de och log så där lustigt som bara barn kan göra. Ja så nu vet jag att jag är en tant och det är ju inte roligt.


Ja men barn är ju bara så goa alltså och själv hade jag en sån lustigkurre som gjorde att man fick skämmas då och då när han var liten.
Vi hade en hantverkare hemma som skulle greja med elen, sonen var fyra år och hade precis blivit tvättad och påklädd när det ringde på dörren och hantverkaren kom.
Jag såg ju i sonens ögon att det var något han ville säga och det väntade inte på sig. Med hög röst säger han, -Min mamma kan tvätta dig i "rompa" också om du vill. Jag har nog aldrig sett en karl skratta så, han försvann bakom ettt skåp skrattade så han skakade, själv bad jag lite fint om ursäkt.

Ja som sagt de är goa de små liven och ger oftast mycket energi. Jag har ibland funderat på om man inte borde ha skrivit ner allt som blev fel eller kul. Vilken bok det skulle ha blivit.

Ja det här blev bara ett konstigt annorlunda inlägg kanske men barnen ger ju glädje så varför kan man inte njuta av deras härliga och oskyldiga tilltag.

Nu ska jag ta mig ur soffhörnet faktiskt, jag märker att jag oftare och oftare blir var här framför datorn hmmm, man kanske skulle göra lite annan nytta också.

Jag vill bara säga att jag är otroligt glad över era positiva kommentarer vad mina tavlor beträffar och jag skulle verkligen önska att ni bodde närmre när jag har min nästa utställning.

Ha nu en bra dag allihop så hörs vi senare

KRAM LENA

11 kommentarer:

 1. Ja, jag brukar säga ... det finns inget så härligt som barn ... även om det kan bli lite "pinsamt" ibland *skrattar*!
  50% gäller nu, resten av dagen skall jag tycka bra om mig! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 2. Hej Lena visst är barn härliga och de här situationerna som du beskriver är ju om man synar dem i sömmarna för dråpliga. Själv minns jag att man tyckete traktens egentligen rätt unga tjejer som skaffade städrock vart gamla. Så dels beror det ju på vem man jämför med men faktiskt även hur man gör sig ;-)

  Jag tycker du verkar ungdomlig. Kan du inte skriva till mig på hotmailadressen så ska jagskriva en tanke till dig! Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Ja! Du måste sättas i arbete direkt.Möjligtvis någon form av straffarbete. Jag ser framför mig hur du gräver diken efter vägarna, det tror jag skulle passa dig ypperligt. Gå ut och gör lite nytta nu va!

  SvaraRadera
 4. Härligt med barn!;)

  Önskar jag fick se utställningen!!!

  SvaraRadera
 5. Jag längtade nog efter våren,då jag var ut o skottade snö i morse.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Haha...härliga ungar.
  Jaa, nu längtar jag till sommaren så man kan ju dö.;-) Kramis

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt inlägg! Jag satt och log medans jag läste. Ja, barnen säger som det är:)
  Och jag tycker din header är helt underbar!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Fick nästan dåligt samvete för att jag var så hurtig idag på min blogg... nu noterar jag hur che du är på snön och slasket som ser ut att vägra ge vika. Kram

  SvaraRadera
 9. Jag är också så himla trött på den här vintern. Du vet väl att ur barn och dåras mun får man veta sanningen!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 10. Ja, visst kan de säga mycket roligt! Som Julia häromdagen, när hon pratade om hur gammal hon är: "Jag är tre-halv fyra!

  Ha en skön kväll!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 11. Hihihi så kul. Jag har skaffat mig kalendrar till varje barn och försöker notera ner småsaker som jag GARANTERAT glömmer med åren. Har ju redan nu glömt saker som hände för ett år sedna. suck...

  Jag tror jag var under 30 första gången jeg blev tant-förklarad... om det är någon tröst. ;)

  kram

  SvaraRadera