måndag 22 mars 2010

Ja men det är ju banne mig inte klokt


Först började det regna igår och medan jag satt och bloggade blev regnet till snö stora som påslakan var snöflingorna. Fy säger jag. Jag skulle ljuga om jag sa att detta är ok. Men jag fick i alla fall orsak att inte lämna huset på hela dagen. Fy katten vad lat jag var, gjorde några ramar men annars var det tv-n som gällde, inte bra :)
Resultatet av en liten gul sak blev så här, måttet är ca 20 x 22 utan ram.Jag har kapat och klistrat och målat två andra också men det blir ju av släta trälister det då, men det blir helt ok det med faktiskt.
Ja det är ett pyssel när man ska fixa och trixa själv men samtidigt är det kul.

Sen tänkte jag faktiskt visa att även i den här familjen så finns en Hortensia nu, en vit vacker sak.
Vet ni hur man gör sen? Ska de ut i trädgården när det blir varmt eller har ni andra skötselråd som är bra för en person som inte är van att ha hortensior. Tar tacksamt emot några bra tips.


Jag är mest fascinerad av dess flikiga blomblad och rikligt tilltagna blomklasar, underbart skulle jag vilja uttrycka det.
Nej nu har jag faktiskt funderingar på att ta igen gårdagens uteblivna promenad men först en tur in i duschen..
HA en bra dag nu trots att det är måndag
Kramar Allihop
Lena

9 kommentarer:

 1. Jag brukar plantera hortensian ut på våren,på en skuggig plats,men i år kan det ju vara lite svårt,tycks inte bli vår på länge ännu!
  Här kom mer än 10 cm snö sista dygnet,så snöhögarna blir bara högre o högre!!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Fy fy fy säger jag också. Inga dåliga flingor. Fin blomma. Har aldrig haft en sån. Kram

  SvaraRadera
 3. oh dear oh dear.

  snø nå igjen.NEI nå må det bli slutt på det tullet.
  vår her.
  men å flott tavla du har laget,elsker hjerte
  hortensia må ha masse vann stå lyst,men plant den gjerne ut når sommer kommer for fullt,da an den komme i din hage til neste vår.
  nydelig den er,
  ja jeg hadde laget kronen til Stina,men ikke kaka,den hadde mamma hennes laget.
  ønsker deg en flott dag vennen.
  stor klem fra sylvia

  SvaraRadera
 4. Fram i vår kan du bara ta ut hortensian i trädgården. Vid milda vintrar kan den tom klara sig ute. Om den är nergrävd alltså, kruka tror jag blir värre...

  :)

  SvaraRadera
 5. Fu bubblan det var bättre med hortensian...
  Våren kommer snart. Här ¨går det så fort.
  Jag har inte varit skribent för jag är ingen skrivande typ, skriver endast på bloggen.
  Tillsammans med en skribent på Ica-kuriren..
  Lavendeldoft är underbart och gått i det mesta faktsikt.
  Ha en skön kväll själv

  Annika

  SvaraRadera
 6. Hej lilla du! Men herreminje vilket väder! Vi har ju nästan blivit av med all snön, men det kanske inte är en bra sak att säga. Men å andra sidan måste väl ändå ni också bli av med den snart Det året jag konfirmerades kan det ha varit 69? Ja jag har tappat räkningen då hade vi konfirmation i kyrkan på lördagen och det var så varmt så jag hade knästrumpor... sen på söndagen då det var dags för nattvarden så fick far köra före bilen med sin grävare. Vi vart insnöade... kan man tänka?

  Den gula tavlan fastnade jag för... vad fin den är!

  Hortensian är jättefin. Visst kan den stå ute men det ska vara i skydd som någon sa för de kan vara lite kinkiga. Annat är det med klätterhortensian... den tar tid på sig att komma igång... men sen...

  SvaraRadera
 7. Tån hälsar! Den fina hortensian är väldigt känslig, beror på var man bor om den klarar vintervistelse och skall den ut så får det vara försiktigt i maj sådär ... den är inte samma sort som den perenna släkten har jag lärt mig...! Fin är det ändå!
  :)

  SvaraRadera
 8. Hej Vännen!
  Vilken härlig tavla, det passar jättebra med den vita ramen till:)

  Gösta ja, han ligger under soffan där jag sitter just nu..får se om han kryper fram så småningom. Han har varit så rädd den senaste veckan och då är det ju bara jag och Peter som varit hemma (Tindra bor hos sin mamma varannan vecka). Vi har märkt att han tuffar till sig när kvällen/natten kommer, då sätter han igång o leker för fullt på nedervåningen, hihi! Att katter är nattdjur stämmer in på honom:)

  Ha en trevlig kväll goaste Lena!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 9. Ja, nu är man "lite" trött på snön... Det var ju så vårigt och fint i lördags!! Men jag tror dwen kommer tillbaka, våren:)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera