tisdag 2 mars 2010

Kolla färgerna

Igår eftermiddag då det skulle till att börja skymma ute började jag ana de brinnande orangea färgerna som ville upp över trädtopparna.

Försökte fotografera lite med några minuters mellanrum så man kan i alla fall ana skillnaderna.

Men en sak är säker, jag måste läsa igenom manualen till min kamera så att jag kan börja ställa in den manuellt för bättre bildkvalitét snart.


P-e har varit på mig om detta ända sen julen och jag måste erkänna att detta tar emot, jag är väldigt glad om saker fungerar utan att jag måste läsa manualer och program, och hittills har det ju fungerat att fota automatiskt :)

Jag hoppas verkligen att ni i alla fall kan ana det jag ser i verkligen och är så fascinerad av. Det är de här små enkla sakerna som gör en del av livskvalitéten för mig.

Att få vakna till en ny dag och faktiskt kunna uppleva de vackra färgerna och alla ljud som vi omges av.

Tänk de som är både blinda och döva, vi har det allt bra egentligen, det viktiga bara är ju att vekligen ta in och njuta av det här för det ger energi och glädje.


Ingen elektrisk apparat eller annat nyttoföremål skulle kunna slå de här upplevelserna tycker jag. Skulle lätt välja bort det om jag var tvungen att välja en av sakerna.

Sen fick jag en present igår också av min kära son som vet vad jag behöver och när det behövs som bäst.Se här en bok om meditation, man kan aldrig få nog av den här typen av böcker, varje ny ger energi och lust att utforska mer.
Vilken lycka att få en så fin present.
Tack M
Idag ska jag ta en riktigt lång och skön promenad, det är så otroligt vackert ute och solen skiner ordentligt.
Så nu önskar jag er alla en skön dag, tittar in till er senare idag.
KRAMAR LENA10 kommentarer:

 1. VILKA BILDER!!!!! Förstår precis din känsla, hur det fullständigt griper tag i en. Men, precis som du så önskar jag ju att det bara är att trycka och att allt ska funka. Kan ju bli lite otålig ibland när det är lite "omständigt" , men det kanske är precis det där tålamodskrävande som jag ska träna lite på i mitt liv *ler*
  Den där boken ser härlig ut. Vilken present. Det är omtanke det!
  Njut av din bok och all energi den kommer att ge dig!
  Hoppas du fick en fin promenad. Här är det jättefint väder idag, men jag behöver gå och skapa inför helgens mässa känner jag. Annars hade en promenad suttit fint nu.....
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Jaa vilken härlig himmel du har fångat på bild, man får passa på att njuta när det väl finss sådana färger på himmelen.

  Dina förnsterlampor var jätte vackra, de på minner om en golvlampa som vi har med smides detaljer, fast utan glasdropparna.

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen!
  Vilka vackra bilder!
  Skönt att höra att det är fler än mig som inte gillar att läsa manualer, jag har inte ens öppnat den som hör till vår kamera, kör fortfarande "bara" med autoknappen;)

  Det låter härligt med en långpromenad! Hoppas solen skiner på dig, det gör den här i Göteborg idag:)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Ja vilka underbara färger och att vi har tillfälle att njuta dem. Fantastiskt och visst är det så att man tar alltför mycket för givet. Har också lekt med tanken hur det skulle vara att inte kunna höra eller se det minsta... många skulle vara glada om de kunde uppleva det som man själv kan. (som en parantes blev jag döv på hö öra och dubbelseende på hö öga). Gillar aabsolut inte ordkontroller. Och missar bokstäver hej vilt då jag skriver. Men jag ser och jag hör bara sämre! Det är som du säger man behöver inte jämföra med dem som verkar ha det bättre... det är faktiskt inte alls så...

  Jag ser att idag är det du som har enormt mellanrum, visst är det konstigt? Men vi har tur som kan läsa det du skriver ;-)

  Vilken go påg du har som köpt en bok till dig med ett ämne som du uppskattar! Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Hejsan.

  Det blev ju jättefina bilder.
  Så vackert när det riktigt glöder på himmlen.
  Kan aldrig se mig mätt på sånt!

  Förstår precis vad du menar, avskyr att läsa på hur saker fungerar.
  Kör så länge det går...

  Kramar Anneli.

  SvaraRadera
 6. Mmmmmm..............fint Dessutom en fin bok som passar dej. Han vet han, sonen Kram

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder!
  Här är bara grått o trist!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Ja så rätt, så rätt. Bara man är frisk!

  Fiiina bilder!

  kram Emma

  SvaraRadera
 9. Helt underbara bilder. En till som behöver läsa manualerna till kameran ser jag, men själv tycker jag det finns roligare grejer än att läsa manualer. Det får nog bli en fotokurs nån gång längre fram.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. For noen nydelig vinterbilder....og enig, tulipaner er vakkert;o) Fin kveld til deg fra Maliva

  SvaraRadera