måndag 29 mars 2010

Påskfärger i allra högsta grad

Ja jag var bara tvungen att föreviga ett par tulpaner ur den underbara tulpanbukett som står på bordet i köket. Det är helt otroligt hur vacker den här buketten var i form och färg från dag 1.
Det här är saker jag blir helt fascinerad av, Färger och former. Jag vet inte varför men det är som om de här blommorna vill tala om hur livet startade en gång.
Den röda färgen är ju baschakrats färg och den gula är solarplexus.
Jag kan se det röda som blodådror som strävar uppåt och den gula är själva livet, det breder ut sig och tar plats.
Jaha säger ni nu, här har det slagit runt rejält idag men det går nog över.
Kanske det men om jag inte vill det då? Jag tycker det är så fascinerande att studera former och färger, det ger en inre ro på något sätt. Gen det en minut så ska ni se att ni håller med sen.
Ja och för att övergå till något annat så blev resultatet av vetekuddar så här , enkelt och bra. Man tager vad man haver sa ju Kajsa Warg, och det stämmer jag har rotat i gamla tyger och till sist fann jag några som passade till enkla vetevärmare.
Sist jag gjorde såna så kom jag på idén att göra mindre varianter också, jag satte kardborre på dem och vips hade jag fot eller handledsvärmare.
Men så är det ju så med mig när jag gör något, jag ger gärna bort saker i present när jag går bort eller bara så där ändå och det blir man minsann inte rik på men det är ju så himla kul.
Men några sålde jag faktiskt under en period då det passade så bra tillsammans med hemgjorda krämer och min massage. Fast då la jag naturligtvis ner lite mer jobb på dem.
Ja och till sist måste jag visa bild på ett par av mammas skydddslingar, hon har gjort påskkärringar i alla former under många år och hur många hon sålt är oklart men många är det.
Jag tycker de här är så söta och enkla gjorda med en stor kotte som stomme. Hennes ansikten är handgjorda i lera så alla får sin personliga prägel.
Jag har tvingat henne att ta i alla fall en hundring för en för det är ju en del arbete med dem, men det är konstigt man ska inte kunna ta betalt för hantverk nästan, så arbetet är det svårt att få ut för. Ja det är konstigt hon behöver inte längre göra reklam för dem för folk vet att hon gör dem varje år hi hi.
Jag har i alla fall köpt och gett bort några själv under åren istället för en blomma och det har varit uppskattat.
Hur det än är så älskar jag hantverk i alla former, när man är en pysslare själv så vet man hur mycket glädje som läggs ner i varje sak man gör stort som litet.
Ja ja det här är mina i alla fall och de står troget på köksbordet och väntar på påsk och mer än så blir det inte i påskpyntsväg för mig, inte så mycket i alla fall.


Ja det var nog allt jag hade att bjuda på för den här gången och jag önskar er en härlig måndag.
Ja förresten som ett litet tillägg ska sägas att jag skrattat gott åt några kommentarer om hur hårig min son egentligen är. Ha ha nu är ni avslöjade jag hade ju den sonen med på bild för några inlägg sedan, överst dessutom. Men det missade ni allt. I den här familjen gör vi ingen skillnad på varken kön eller ras, så min älskade katt behandlas som mina söner med vissa små undantag, han får inte sitta vid bordet och äta och mina normala söner äter inte ur matskål på golvet. :)
Annars är de jämlikar.
KRAM KRAM / LENA

10 kommentarer:

 1. hei på deg.
  åå noe så nydelig en tulipan du viser oss,
  såå utrolig vakker.
  herlige vetekuddar.
  å så stilige påske kjerringer din mor lager,
  ønsker deg en flott uke start på påske uka.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 2. Synd att hantverk inte är vidare lätt att leva av ... ni gör jätte fina saker!
  Tulpanen var av den vackra sorten ... rätt hade du där med! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 3. Åhhh men du är ju för härlig alltså....
  Tänk att vi skulle hitta varandra via bloggen. Känns som vi är så lika du och jag, och din kommentar hos mig gick ju rakt in i mitt hjärta alltså. Jag har verkligen tagit bilderna med kärlek *ler* och det är samma sak när jag sitter och skapar. Jag lägger ofta hela min själ i det jag gör och förhoppningsvis så kan det sedan kännas runt det jag skapat. Tack snälla du för det stärker mig så oerhört mycket, mer än du kan ana!

  Förstår ju precis hur du menar med tanken kring tulpanen också. Sen att stjälken är grön och liksom bottnar allt med hjärtats färg, det är en härlig förankring.
  Sköt om dig nu och ha en underbar dag!
  Ska bli så kul när du kommer!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Hej du! Nu har jag läst ditt inlägg men då jag är så trött idag att ögonen går ikors så vet du jag återkommer lite senare. Tills dess ha det nu ska jag ta den vackra tulpanen med i tanken :-)

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Vilken otroligt fin tulpan och du beskriver färgerna riktigt målande:o)

  Ha en fortsatt fin vecka
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 6. Hihi dom är ju fantastiska dina påskkärringar...Håller med om att tulpanerna är fantastiska. Det är ju perfekt att ge bort typ vetekuddar i present. Uppskattas alltid. Det är underbart att värma den och lägga den i nacken tycker jag.
  Hoppas att allt är bra och ha det gott vännen/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 7. Hej Vännen!
  Jag var en av dem som gick på det där om den håriga "sonen",hihi;)

  Underbara tulpaner!!

  Ser att pysselådran gått i arv från din mamma till dig,vad duktiga ni är båda två! Din mammas skyddslingar är ju riktigt coola:)

  Ha en härlig tisdag!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Vilken läcker tulpan. Har aldrig sett den förrut. Roligt att det finns så många olika sorters tulpaner.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 9. jag förstår dig precis. Jag kan sitta i evighet och titta på något som är vackert, speciellt blommor.Vi ska vara lyckliga för att vi har kreativitetens ådra. Jag kan inte förstå människor som säger: Jag har ingenting att göra.
  Ända sen barnsben har jag inte kunnat förstå det.Min tid räcker aldrig till allt roligt jag vill göra. Hälsa mor din att det är de sötaste påskkärringar jag någonsin sett. Skulle gärna ha ett par till nästa Påsk.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Hemgjort e det finaste som finns!!

  Och påsk gillar jag. För jag e galen i färger. Blommor, färger, påskgräs, fina dukar.. FÄRG!! E en man av färger!

  SvaraRadera