torsdag 11 mars 2010

Oh härliga onsdagJa det var verkligen en härlig dag igår, solen sken så vackert att man bara blev varm både inombords och utombords.

Passade på att få lite nytta gjort när energin nu till sist infann sig.
Köksfönstren fick sig en omgång som de sent ska glömma, så nu ser jag "bra" ut igen :).

Jag bytte ut mina frostade ljuslyktor på zinkbrickan mot en gammal kaffekopp i guld och vitt, blev bra som ljuslykta den.
Sen har jag rotat i kartonger i garaget, finns lite smått och gott som man glömmer bort, den här vackra glaskupan har inte glömts bort men den har svårt att finna plats inne så tills jag får tag på ett snyggt glasfat att ha den på får den stå så här med änglar och hjärtan i.

Det som är lite synd är ju mönstret på mitten för då gör ju sakerna som man har inuti sig inte så bra, men nu är ju mönstret där så det är bara att gilla läget.

Sen fann jag ett urgammalt överlakan, riktigt auktionsgods eller arvegods kommer tyvärr inte ihåg. Jag klippte av det och sydde en liten kappa att ha i dörröppningen in till köket, den blev otroligt söt.

Tänk att man faktiskt använde överlakan förr. Och vilket arbete man la ner på att brodera och knyppla spetsar. Helt otroligt vilka förmågor det ändå finns i detta avlånga land.Barndomsminne sedan P-e var liten har han i denna gamla plåtburk som jag har fyllt med värmeljus, den är riktigt bucklig och välanvänd men det blir den ju bara finare av.


Vi får hoppas det blir fint väder idag också, men det ser inte lika lovande ut måste jag säga. Någon nytta ska man väl få till.

Förresten så ska det bli intressant att höra om någon provade övningen vid promenad som jag nämnde igår. Funkar det inte första gången så provar man igen och igen, det är ju så att övning ger färdighet.

Jag önskar er en underbar dag och tänk på att

"Ingenting händer om det inte först finns en dröm" som Carl Sandburg säger

Stor Kraaaaam / Lena

9 kommentarer:

 1. Hej Lena. Måste skriva först om din header, wow! Jag satt ett bra tag och bara tittade, jag hör hur vattnet rinner, och jag känner att det doftar skog. Vilken bild, nästa gång jag plockar svamp ska jag försöka ta ett sånt foto. Fast det lär dröja, först ska det bli vår, idag är det grått, men det går bra det också. Speciellt när man har influensa och önt i ögonen. Jag gillar din lilla gardinkappa också, så bra det blev.
  Ha en fin dag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Så mycket vackert du bjuder oss på idag... också... jag gillar också plåtburkar och brukar hålla utkik på loppisar... men det är populärt bland många andra också. Glad blev jag då jag kom över en likadan burk som den farmor hade sina havrerussin i... och då jag har fyllt den med smak och doft upplever jag igenkänningens glädje :-)

  Gardinkappan är helt i min smak vit, fräsch, underbart söt och skir!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint det var här, och jag har också tänk på det med gamla lakan..vilket arbete som blev lagt ned. Här har vi också haft några dagar med sol, men just idag är det grått...då får man passa på att skina lite själv. Stor kram

  SvaraRadera
 4. Va du är duktig o pysslar o hittar på. Fantasin din är det inget fel på iaf. Här är det bara vanligt. Kram

  SvaraRadera
 5. jag har också en sån där glaskupa med mönster mitt över...förstår inte hur jag tänkte, men man ser ju faktiskt inte in lika bra...
  men, men...

  din gardinkappa är helt bedårande fin...

  jag vill passa på att tacka för dina alltid så fina ord hos mig....tusen tack...

  ha det fint!

  kram
  anna-malin

  SvaraRadera
 6. Så otroligt söt kappan är.:-) Stina

  SvaraRadera
 7. Pssst jag med=30 procent....Sjal och tunika, 258:- perfekt kan jag bara säga....Vad fina saker. Jag vill också ha en glaskupa, tycker att dom är så fina men har nog ingen plats just nu.
  Krma till dig/ A

  SvaraRadera
 8. Väldigt händig verkar du vara. Måste länka dig till mig så jag kan komma in och få inspiration!
  :)

  SvaraRadera
 9. Jag ser att du bytt ut din header till lite vårligt. Snyggt! Hoppas solen värmer riktigt skönt så den stora snöhögen utanför dörren försvinner snart. Jag har inga bra promenadvägar här att gå. Det är alldeles för kuperat och inte är det plogat heller.
  Nu väntar sängen på mej.
  Godnattkramen till dej.
  Birgitta

  SvaraRadera