måndag 1 mars 2010

Så fin blev vår snölykta

Eller hur lyser det fint, vi tände ett gilleljus så vi hade ljus på baksidan av huset ända tills vi gick och la oss på lördag kväll. Ja en mysig stämning är det allt det må jag säga.

Igår tog jag en biltur till kil på dagen men P-e:s barn som skulle tillbaka till Göteborg. Slaskigt väglag eftersom det kommit mer snö.
Idag vaknade jag till ännu mer snöande och det känns som om det räcker nu, det är inte på smått vis heller.

Tur man har lite extra energi i bagaget just idag annnars skulle jag ha blivit riktigt sur eftersom jag måste ut med bilen senare.

Jag laddade batterierna igår kväll genom ett långt skönt bad i badskum och eterisk olja, igår använde jag eukalyptusolja och kamfer eftersom inte förkylningen släppt riktigt, skönt. Till detta blev det massor av levande ljus och en stor frukt och grönsaksdrink med is.
Passade också på att göra en avslappningsövning där man förstärker sin hälsa. När man sen har badat färdigt och smörjer in kroppen i någon skön kräm plus mandelolja som jag gärna använder ja då känner man sig fräsch.

I drinken hade jag igår, Massa morötter, spenat, apelsin, ingefära (liten bit), äpplen och gurka.

Det var otroligt gott och godare blir det av att man vet hur nyttigt det är tror jag.
Sen har jag köpt en flaska chi san som jag ska tömma så får vi se om inte den envisa förkylningen kan släppa helt snart. Det känns faktiskt bättre idag när jag tänker efter. hmm

I eftermiddag tror jag att jag ska ta itu med min målning igen, lusten rinner till liksom.

Men nu får ni ha det så bra endera hemma eller på jobbet mina kära bloggvänner.

Många kramar

LENA

6 kommentarer:

  1. Fin lykta, visst är det nåt speciellt med snölyktor. Tänker på när jag var liten Hmmmm......längesen!
    Önskar att jag hade ett badkar. Vi slängde ut vårt när vi flyttade in här.Kram på dej i snön.

    SvaraRadera
  2. Så fint den lyser din snölykta. Precis som Ewa skriver, de förmedlar både skaparglädje både i backspegel och i nuet. Något att samlas kring.

    Älskar precis som du Lena att bada. Kan inte föreställa mig ett liv utan ett bad. Jag vet inget annat som på samma vis kan få upp värmen inifrån och mjuka upp kalla och stela leder och muskler.

    SvaraRadera
  3. hei.
    åå så vakkert der i snøen,det skaper stemning det,koselig gammeldags snø lykt.
    godt å høre du er så flink å passe på deg selv,viktig det.
    håper du snart blir helt frisk å rask.
    ha en flott dag
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  4. Vad bra att du tar hand om dig själv litegrann. Blir full i skratt för först tyckte jag att det lät så himla gott med den där drinken men allvarligt?! Jag menar jag älskar spenat men i något man ska dricka?
    Ja,ja... när jag var liten så älskade jag morotsjuice vilket de andra barnen tyckte var lite konstigt. Jag drack så mycket morotsjuice så att jag som är lite (eller ganska mycket då) gul av naturen var i princip orange.

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  5. Ha, ha, du är väl för rolig! Du har ju inte sett mig på nära håll... men det var riktigt lyxigt med ansiktsmask:) Förresten, du kanske har tips på någon man kan göra själv?

    Låter som om du också hade en lite "skönhetsstund" - visst är det härligt!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Visst har vi tråkigt väder här nu. Hoppas att våren börjar visa sej snart. Här har vi varit riktigt insnöade i helgen. Men idag har vi fått vägen plogad, så jag kommer ut i morron. Om jag kommer uppför backen sedan är en annan femma. Visst blir panelerna fina. Det är en beställningsväv och sedan har jag bredare gardiner också på beställning. Jag är aldrig i vävstugan på kvällen så det är ingen risk att jag trasslar in mej där då.
    Ha det!
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera