onsdag 10 mars 2010

Min längtan just nu











Visst är det det här man längtar efter nu, man kan inte låta bli att kika på lite gamla bilder när solen skiner ute och våren på allvar är i antågande trots att det är metervis med snö som ska bort först.
Men igår på min promenad fick jag en så härligt känsla när varje fotsteg jag tog var på grusväg och inte snö. Det knastrade under föttena och ljudet gör mig alldeles lyrisk.
Tänk ett ljuvligt barnbarn sittande på verandan och äta av farmors smultron och vinbär, eller att få vattna de första penséerna.
Men det som får mig alldeles lycklig är de första vitsipporna, deras dofter som går in i varje nerv i kroppen, finns inget vackrare tycker jag. Det är då man verkligen förstår vad livet är att uppskatta, att få se och känna allt det vackra som vi har runt omkring oss, allt liv som finns.
För er som inte ännu har provat att meditera eller göra avslappningsövningar vill jag ge tipset att när ni är ute och går ensam prova gå riktigt långsamt en stund, titta på allt runt dig och sug in vad du ser, formen på grenar, stenar och allt runt dig. Stanna till lite för att verkligen studera några småsaker och vad fantastiska de är. Det här är en form av meditation och fungerar oftast.
Tänk sen efteråt på hur det kändes, orkade du släppa allt annat runt dig som pockar på och vill ha uppmärksamhet?
Kunde du låta bli att tänka på disken som väntar när du kommer hem?
Om inte så har du nog promenerat mest för att du känner att du måste ha motion och glömt att njuta av det du har runt omkring dig.
Ni kan väl lova att ni ska testa i alla fall. Själv provade jag just denna form av meditation i en grupp där vi gick en promenad i slowmotion och bara studerade allt runt oss.
Jag var så avslappnad när jag kom tillbaka och kom på att inga andra konstiga tankar hade dykt upp i huvudet som det annars brukar. Skönt
Ja nu blev jag så där lite djup igen men det är så skönt ibland att få skriva om lite sånt som för mig betyder så mycket.
Jag önskar er nu en vacker och skön dag
KRAM LENA

11 kommentarer:

  1. Jeg har gjort det samme som deg når jeg har vært på tur, og det er helt sant som du sier at det gir en utrolig avslappende følelse i kroppen.
    Jeg ser også frem til at all snøen forsvinner her.
    Herlige bilder som setter fantasien i sving!

    Ønsker deg en fin dag:)
    Klem Tove

    SvaraRadera
  2. Jag lovar och prova, när inte mannen är med, han är nästan 2 m och med dom benen går det undan... Så fina foton, sötast är ditt barnbarn. Och om 3 veckor är det påsk, så det finns hopp om riktig vår.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga tankar! Det ger verkligen inspiration att kliva ut och njuta. jag har blivit bra på det här, men skulle behöva ännu mer. Men jag känner som du, att gå ut i vårsolen och bara känna och ta in!

    Ha en skön dag!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  4. Ska testa nu när jag ska ut med Tjalle! Tänk om jag går in i sån ja, inte vet jag men en annan dimension så att jag glömmer plocka upp efter Tjalle?! Då blir jag inte populär det kan jag lova. Men avslappnad;)

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  5. Vad fint inlägg och härliga bilder.Vårkänslorna kommer direkt.
    Att meditera när man går lärde jag mig förra sommaren. Jag hade läst en mindfullness bok, och på landet finns det en sån vacker sjö, där gångstigen går utmed kanten.Det är inte så dumt att ha kameran med då också, för du gör dig tid att "se det stora i det lilla"
    Ha en riktigt skön dag. Jag och sambon ska iväg på eftermiddagsdans. Synd att det var just idag, hade hellre velat ta en promenad i solen.
    Elisabeth

    SvaraRadera
  6. å ja,sånn gjør jeg det å,da er det nydelig,man får så delig opplevelse å blir helt avslappet.nydelig.....
    jeg har jo endel verk i kroppen,å i tillegg har jeg merket at jeg kan hovne noe opp i armer,fra hånden å oppover,å bli rød,det samme med mine ben,tror nok det kan være lymfødem.å fikk da et tips som jeg prøvde...å liksom dra det vonde oppover armen,ikke hardt men forsiktig,å vet du .det virket,armene ble bedre en stund..må nok nevne dette for min lege nestegang,men det er jo enslags masasje det å....
    ønsker deg en fin dag.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga bilder och vilken inspirerande text till! Du är verkligen en konstnärssjäl ut i fingerspetsarna.

    Rätt sent och ingen sol idag, men imorgon då ska jag ta ditt råd. Bara nu Charlie vill gå sakta. Fast du det funkar rätt hyggligt ändå tycker jag. Av en händelse är vi båda lediga imorgon så då blir det en riktig mysdag :-)

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Jag brukar meditera ibland när jag går nere på någon strand här i Hangö,men vintern har varit så kall så mina promenader har inte varit många(min astma tycker inte om kalla vindar,o här blåser nästan alltid).
    Men idag stod jag länge ute på gården o njöt av solen.
    Ja Smirre liknar din katt!
    Ha en bra kväll!
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Hejsan.

    Vad fint du skriver!
    Underbara bilder, man riktigt känner hur det luktar skog och gräs.
    Nästa gång jag tar en promenad ska jag göra som du skrev, låter härligt!

    Jag brukar meditera när jag sitter på någon klippa vid havet, då går man ner i varv!

    Ha en fin kväll,
    kram Anneli.

    SvaraRadera
  10. Tack för besöket Lena!
    Dans är ju förstås också en slags meditation. Om det är riktiga glidare. Det var det idag, men dom här killarna från Nyköping, som spelade, hade riktig pump i sina 50-60 tals låtar också. Så det blev ett par bugg för mycket.( jag har ju fibromyalgi) Känns som en ångvält kört över mig, men oh, vad roligt det var. Nu får jag "böta" i ett par dygn för det.
    Elisabeth

    SvaraRadera