onsdag 25 november 2009

Mer övning

Det finns en avspänd koncentration som jag också har utfört ett antal gånger på olika människor, som verkar otroligt enkel men i verkligheten är det inte riktigt så, försök så får ni se.

Sätt dig tillrätta så skönt du kan på en stol och ta några djupa andetag så att du känner att du andas med magen.... Blunda ...ta tumgreppet (kläm ihop tumme och pekfingret så hårt du kan) samtidigt som du drar ett djupt andetag och håller andan........Släpp ut luften lugnt och känn hur avslappningen sprider sig ut i kroppen och att ditt fokus flyttas från huvudet till en punkt strax nedanför naveln.....Räkna baklänges från 50 till 1.. ...sluta när du börjar tänka på annat. .Det här är en jättebra övning för avspänd koncentration så ge inte upp om du inte klarar det första gången. Det är bara nyttigt att se hut lätt vi har för att tänka på allt annat än det vi borde för ögonblicket.

Jag tror inte jag har upplevt mer än en enda person som klarat den här uppgiften helt ut och definitivt inte på första försöket.

att börja med i alla fall så LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar