måndag 1 februari 2010

SinnesrummenTänk er en stressig dag, ljud överallt, trötta muskler, ingen energi alls och man skulle bara vilja rymma ifrån allt.

Vad skulle man då vilja göra?


Ja det är ju lite olika men för min del så är svaret helt klart, avslappning som går in i själen, ensam i ett rum med skön musik och sköna färger allt efter behov, ev massage i lugn form.


Vad konstig hon är, tänker ni nog nu men det är jag inte kan jag lova.

Där jag nu var i helgen utan att utelämna det här helt och hållet så har en grupp entusiastiska människor byggt upp en hel avdelning med olika sinnesrum alla gjorda för olika behov.

På den här arbetsplatsen så är det i huvudsak förståndshandikappade som utnyttjar de här rummen eftersom det är ett dagcenter, men allt fler börjar söka sig dit.

Jag har nog aldrig varit med om något liknande måste jag säga och allt detta underbara arbete för att se till andras välmående.
Jag har under en längre tid kollat upp olika sinnescentrum för att jag har ett sånt stort intresse för just det här men jag måste säga att jag aldrig sett dess like i verkligheten.Bilderna får ni ta med ro för det är otroligt svårt att fånga det här precis som det är i verkligheten, ibland har jag tagit med blixt och då blir allt lite väl ljust men det har varit enda chansen att få med det på bild.


De här bilderna är tagna vid djungelrummet ett kort med blixt och ett utan för att ni ska få se skillnaden. Spottar lyser på fondväggen och det ljuset går icke att beskriva på bild.Här kan ni bara ana en båt på den andra bilden eftersom jag kände mig tvungen att fota utan blixt. På den översta bilden använde jag blixt för att ni skulle se kustkänslan. Tänk er att ligga på mjuka kuddar i båten och höra vågskvalp och måsar i skyn, eller vill man kanske hellre sitta efter husväggen på en bänk så kan man ha sina bara fötter i varm sand samtidigt.

Det här är en konstig bild tänker ni och jag kan hålla med men erkänn att man inte ser något slut på tunneln. Den här finns i ett helsvart rum så det går inte att fota helt enkelt. Men det är ju så att vissa människor inte klarar av allt ljust och då måste det även finnas ett svart rum med lägereld och passande musik till detta. Även om ni inte tror det så var det en underbar känsla att sitta och stirra in i evigheten och lyssna på underbar musik.


Ja nu hoppas jag ni inte tröttnat för nu kommer vi till mina favoritrum och den upplevelsen som jag hade där har jag inte upplevt förut faktiskt.

Den här bilden är tagen med blixt för att ni ska se sängen lite bättre. Det här är alltså en musiksäng och det som händer när man har musiken på är att det vibrerar lagom i kroppen också, precis som en lättare massage. Jag har aldrig förr provat så jag är helt fascinerad.


In i hörnet är det ett bubbelrör som växlar i olika färger, på väggen kommer det bilder från en projektor.Det här är andra änden av rummet, fiberoptik som faller ner i en vit soffa, skiftar också i färg hela tiden. Vill man sitta här mitt i regnet så är det också helt ok och fantastiskt.


De här två bilderna är tagna i dörren in i rummet, jag ville bara visa den underbara känslan man får när fiberoptiken växlar i färg.


Jag kan garantera att jag inte ens ville lämna det här rummet, helt klart avslappnande och en energikick.
Ja så fanns det då ett vitt rum till och där står en vattensäng som också samtidigt är en musiksäng med vibrationer allt i takt med musiken och gav mig toppskinn kan jag lova.Nu tror jag ni är nöjda faktiskt men nu en fråga till er alla.
Jag vet ju hur ni alla brinner för något, inredning och en massa annat.
Förstår ni min dröm i livet?
Det här är vad jag skulle vilja göra allra helst i livet, bygga upp ett stort sinnescentrum där jag själv inreder och arbetar, en gång i livet ska detta bli verklighet det har jag lovat mig själv.
Tja men när det får väl lottovinsten avgöra, kanske går fortare än man tror.
Tack för att ni ger er tid att kika på det här och jag hoppas ni inte blir helt avigt inställda till avslappning och sinnesro.
I nästa inlägg blir det en award som kära marie gett mig.
Tills dess, ha det så bra
KRAM LENA
15 kommentarer:

 1. det är faktiskt väldigt intressant hur miljön påverkar oss...jag skulle gärna besöka ett sinnescentrum, och tror att vi är många som skulle må bra av att vistas i en sådan miljö...

  jag varvar ju ner allra bäst när jag flyttar runt saker, men en massage och avslappning är heller aldrig fel ;)

  (du får gärna maila mig när det krånglar, jag är en glad amatör men en rätt teknisk sådan :)

  ha det gott!

  kram
  anna-malin

  SvaraRadera
 2. Hmmm....bygg på! Jag kommer Kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas du vinner, jag kommer när du öppnat..Man ska ha drömmar det är bra, din kan bli sann precis som du skriver, fortare än du anar. Det vita rummet med stjärnfallet skulle jag prova och så båten såklart. Vilket ställe du hittat.
  Må så gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 4. Du verkar inte konstig. Det verkar skönt tycker jag. Någon kanske skulle tänka: Ge mig en cigg och en stor whiskey! Dock inte jag;) Jag skulle tänka. Ge mig långkallingar, en vetekudde och en soffa!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 5. vilket ställe...Har aldrig hört talas om ett sådant. Hoppas verkligen att du får chansen att bygga upp ett sådant i framtiden.

  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 6. Absolut inte konstig, jag skulle vilja säga klok. Tänk att få vara i dessa rum, upplevelse av harmoni och stillhet, samtidigt som sinnena blir stimulerade. Låter fantastiskt och jag hoppas att din dröm går i uppfyllelse, både för din del och för alla de som sedan kan få ta del av det du skapat.

  SvaraRadera
 7. oj, vilka häftiga rum! den där musiksängen skulle jag gärna vilja prova!!!

  Kram kram Ida

  SvaraRadera
 8. Näpp man skall spara till saker, det är mycket roligare...

  Kram A

  SvaraRadera
 9. Jo jag får helt enkelt öva på yantramattan ett tag. Det blir lite obehagligt när cirkulationen sätter igång i de ansträngda musklerna.

  JAg förstår att du trivs i dessa rum, min make hade ett liknande jobb på ett dagcenter för handikappade och utvecklingshandikappade, där hade de liknande rum. Och dessa mäniskor är så härliga att vara med.

  SvaraRadera
 10. Hej Lena!
  Vilket härligt ställe!!

  Hoppas allt är bra med dig:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 11. Hoppas du vinner snart så jag kan komma till dej. Skulle nog vara skönt.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 12. Ser veldig bra ut, det her!
  Ha en fin dag
  Klem Tove

  SvaraRadera
 13. hei
  å så herlig,du beskriver dette så flott,
  kan så absolutt følge med deg i det du tenker,åå så herlig,
  vi bor jo ved sjøen,men bare 10min å gå til byen,
  å noe av det herligste jeg vet er å sette seg ut om morran med en kaffe,få sola i øynene ,å det eneste lyder en hører er måker,å vann,det er såå stille her enkelte ganger,å da kjenner jeg at jeg kan slappe av,å nyte,det er så stille her at da vi flyttet inn i desember for 9 år siden,glemte vi å lukke vinduer,å brrr å kaldt det var i huset,vi trodde huset var så kaldt,der vi bodde før ar det trafikk.men her hørte i ikke en lyd,tenkte aldri på at vindu stod oppe.
  musikk bruker jeg mot smerte,spiller høyere enn smerten,så noen ganger er det ganske høylyttt her.
  spennende saker det du brenner for.
  ønsker deg en nydelig dag.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 14. Åh vad underbart! Ett sånt sinnesrike har vi här i stan, det är SÅ bra. I perioder har vissa elever fått förmånen att åka dit. Jag gick en mindfulnesskurs i höstas och då åkte vi till sinnesriket och fick prova på, åh, det var helt underbart. Det är spännande att tänka på när man inreder själv, att försöka få det lugnt och skönt, att ha ett ställe att kunna ladda och slappna av på.

  Kul att du visade det här! Tack för din goa omtanke hos mig! Nu har jag VILAT i några dagar och börjar få lite krafter = )!!!

  Om inlägget hamnar fel dag kan du gå in på att redigera inlägget och sen klicka på alternativ för inlägg långt ner och då får du välja datum och tid när du vill lägga in det. Lycka till!

  Kram L-L

  SvaraRadera
 15. Hej!

  Jag har aldrig hört talas om nåt liknande, men jag tycker det låter helt underbart. Jag hoppas din dröm slår in! Det vara underbart för dig OCH för alla som skulle få möjlighet att komma dit!

  Kram Pernilla

  Kram Pernilla

  SvaraRadera