lördag 20 februari 2010

Nya målningar på gångJa det här har jag pysslat med några dagar av och till, fick ju som sagt lite inspiraton efter utställningen. Jag har rört till det ordentligt på P-e:s dotters rum man måste ju ha utrymme när man målar vetja. Jag ordnar det tills hon kommer nästa helg.
Den översta i gulbruna toner kommer att bli en triptyk, två tavlor som hänger ihop, ganska häftiga effekter faktiskt.
Den svart vita är inte färdig än, det är det som är så härligt med olja , måla och måla över. Det negativa är att det tar några dagar att torka emellan målningarna, men den har faktiskt potential att bli något ganska bra¨vilket är lite svårt att föreställa sig på bilder av dålig kvlitét.
De två understa är småtavlor och den blå är jag faktiskt riktigt nöjd med.
Ni andra pysslar i hemmet och donar och har er och jag målar istället just nu. Jag tar tag i den andra biten när jag fått ordning på golv och sånt. Det kommer liksom att bli fullt av saker överallt nu, saker från köket in i vardagsrummet, ja ni förstår att det inte går att mysa till det då. Men sen när det är klart då jädrar ska ni se.
För övrigt kan jag upplysa om att det är snö snö och mer snö som dalar ner här nu. Det blåser och har sig samtidigt så det är inget uteväder precis. Jag ska ändå ta mig en tur till stan för lite småhandling, får väl köra i lusfart.
Skulle tro att det är mycket värre i nedre delen av Sverige.
Ha en bra lördag nu mina vänner.
MÅNGA KRAMAR PÅ ER
LENA9 kommentarer:

 1. ... Och här målas det ser jag! Lika bra som du säger att stöka till det, inte lönt att försöka röja så länge kaoset varar. Man kan ju alltid vila blicken i dina härliga målningar. De gula fastnar jag för... vill tänka på solen.

  Kör försiktigt!

  SvaraRadera
 2. Lusfart blir det, maken kom precis hem. Han muttrade och fräste över skitvädet! Jag säger det igen, så duktig du är. Det här är ju vad du ska hålla på med jämt. Den blå är min favorit.
  Ha en fin helg
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Vilken talang du är!

  Om jag kunde....

  SvaraRadera
 4. Älskar din blåa tavla. Helt i min stil.
  Men inte har du varit ute och kört bil idag. De har ju tjatat hela dagen i radion att vi ska hålla oss hemma och inte ge oss ut. Jag är iaf insnöad och kommer inte ut nu. Och ingen kan komma hit heller. Så det blir en lugn lördagsafton hoppas jag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. hei i kvelden.
  ja det er sterk vind og snø her å,nå vil vi ha vår..
  nydelige bilder du lager,kreativ du er,jeg hadde aldri fått sånt til.
  du har en gave der.
  ønsker deg en flott kveld,
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 6. Jättefina tavlor. Tänk att det finns såna talanger i Klätten :O) Kram

  SvaraRadera
 7. Men oj, vad du har varit duktig!
  Och de där funderingarna med ungdomarna ja... Ja, det är tragiskt, inga lätta frågor och absolut inga enkla svar. Det finns så många svar och så många sätt och alla är olika och har varit med om olika och behöver olika. Det är liksom individen som måste få ge svaret och det blir för bökigt och för dyrt för Sverige så därför så skiter man helt enkelt i det.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 8. Hej Lena,

  tack för dina fina ord. Det värmer och tröstar.

  Så härliga tavlor, du är duktig. Gillar speciellt det gula hjärtat.

  kram
  emma

  SvaraRadera
 9. Men oj, så kreativ du är! Det är härligt när inspirationen infinner sig:) Då är det bara att köra på!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera