lördag 27 februari 2010

Lite köplusta

Fick i morse lust på en snabbvisit hos en möbelfirma som har öppet bara på fredag o lördag. Där fann jag dessa helsvarta lampor, ja jag köpte 2 eftersom jag har två fönster i vardagsrummet.
Naturligtvis kan jag inte få bilder så de syns med dagsljus i bakgrunden, men de var lite mysiga med hängande dropprismor.
Faktiskt blev det inget mer trots att där fanns en hel del, men som vanligt stoppar ekonomin mig.

Ja sen blev det en massa utetid eftersom det för första gången i vinter var kramsnö här, inte en enda gång tidigare har man kunnat göra snögubbar och snölyktor. Passade ju bra då P-e:s barn är här också. Resultatet ser ni nedan och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med honom.
Det är faktiskt så att den stackaren har en liten julblomkruka på huvudet, man tager ju vad man haver som Kajsa Varg säger.



Ja och här byggs det snölyktor som ska tändas alldeles snart, det är ju mysigt värre det.

För övrigt har det snöat och blaskat om vartannat idag och jag håller tummarna för att det ska ta på snön ordentligt nu, fick nämligen en liten vårkänsla då det var en behaglig temperatur också.

Ikväll blir det melodifestival trots att jag är tveksam till det, kan inte påstå att jag finner någon kanonlåt som man bara inte kan låta bli att nynna på. Ja ja det hör till förstås.

Hoppas ni får en bra kväll också.

Ha det gött som vi säger i Värmland

Kram Lena

14 kommentarer:

  1. Mysigt med kramsnö! Och lamporna ser jättefina ut.
    Nämen det blir ju 3-mil såklart!

    Kram och kram Lisa

    SvaraRadera
  2. hei.
    åå nydelig lamper,så skjønne de dråpene var på dem.
    herlig med kram snø.må ut i morra vi å lage snø mann å annet,nå er snøen såå tung,stor jobb å få den bort.
    ønsker dere alle en nydelig kveld,
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  3. Låter som om du har en härlig helg med plats för en hel del lek. Kul att ni oxå fick kramsnö så att ni kunde få något positivt ut av snön...se bara på gubben!

    Nu får vi göra oss redo för Melodifestivalen. Idag nästgårds och artistmässigt verkar det rätt lovande...

    SvaraRadera
  4. Fina lampor du köpt. Ut i snön är inget för mej. Har varit i vävstugan istället och där är varmt och skönt. Trivs där. Får försöka sätta lite fart där, har flera beställningar som väntar. Melodifestivalen är inte sevärd längre tycker jag. Men har tittat iaf.
    Önskar dej en fortsatt skön lördagskväll.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  5. Oj då! Snygga lampor du. A. är hos pappa en vecka hon. Nu har jag åkt skidor o nu blir det slalom. Stickning också förstås Kram

    SvaraRadera
  6. Det var en av de sötaste snögubbar å hatten den är väl så charmig....

    SvaraRadera
  7. härligt att få shoppa lite. och vi här i skåne börjar se början på våren här hos oss. idag finns det inte mycket snö kvar och det fortsätter att smälta! skönt!

    kram jenny

    SvaraRadera
  8. Det var jättefint med prismorna på lampan, kommer och glittra i solen. När det nu blir sol? Och vilken fin snögubbe, det har man inte sett många i vinter. Gissar att du menar fönstret när du skrev spegeln. Fick det för 500:-, till och med gubben tyckte det var billigt. Det är från 1800-talet med träpluggar. Han skulle höja priset på dom han hade kvar sa ha...
    Ha det gott
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Varför kan man inte gå ut och göra en snögubbe även om man inte har några barn eller barnbarn:-) vi ska vara så lagom här i Sverige. Jag skulle vilja åka i pulkabacken!
    Din lampa med prismorna kommer att glimma ordentligt i vårljuset Vi har haft riktig tjocka i två dagar här i Nynäshamn.Jag tycker det är jobbigt när dimman är så tät. Känns som jag inte har någon kontroll alls.
    Elisabeth

    SvaraRadera
  10. Hej Lena! Tack för din kommentar och att du fick mig att vidareutveckla min tanke ;-)

    Instämmer med Elisabeth visst kan man ut och göra en snögubbe, lykta ängel eller vad helst man vill om man känner för det... ändå är det så sällan vi vågar släppa loss och leka för tanken på vad andra ska tro håller tillbaka. Det är ju dessa händelser som sätter sig som behagliga minnen. Inte ska man behöva förkläde för det? Förresten har jag nu kommenterat din kommentar på min blogg.

    SvaraRadera
  11. Jättefina lampor!!!
    Å vad mysigt med snögubbe! Tyckte hatten blev bra :)
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  12. Åh, vilka fina lampor! De hade passat i våra vardagsrumsfönster. =0) Men de lär ju inte jag kunna få tag på...
    Ja, visst var koftan söt?! Den finns med jeansblått mönster också.
    Fin snögubbe!
    Kram!!

    SvaraRadera
  13. Alltså den historien om legot, dammsugaren och ungar som inte reagerar var ju helt makalös. Då hade jag nog tänkt att de har för många leksaker. Och de har de ju de små barnen...

    Förstår du blev sur.

    :)
    Emma

    SvaraRadera
  14. Tänk så underbart när våren kommer...... Då kommer vi att "sprudla" kan jag tro, både du och jag.
    Men, har du varit i Kil? Om du har vägarna hit igen kan du väl höra av dig. Är fortfarande lite besviken att vi inte kom iväg på din utställning, men då kanske det stillas vet du om du besöker mig istället *ler*

    Ja, det där med att inte ta in andras energi är inte alltid det lättaste. Det kräver träning, och ibland så kanske man bara känner sig lite oförberedd också helt plötsligt står man där och undrar vad som hände. Som för dig kan jag tro. Hoppas det är bättre nu.

    Ha en fin vecka min vän!
    Kram Mia

    SvaraRadera