torsdag 10 november 2011

Att tappa lusten

Ja nu känns det så faktiskt, finner den inte riktigt det är så mycket annat som tar energi ibland.
Ta det här med bilen tex.
Tänkte ta mig en biltur med sönerna en dag här och vi satte oss i bilen och skulle åka iväg, ja då gick det inte att stänga bakre bildörren helt plötsligt.
Ja så stod vi då där tre vuxna personer och försökte lirka med låset både länge och väl men inget hände. Okay säger äldsta grabben vi ordnar lite låsolja så funkar det säkert sen.
Han sätter sig bak i bilen och håller fast dörren medan jag kör, så åker vi till hans arbetsplats och hämtar olja, helt i onödan eftersom det inte ger resultat.
Okay nästa anhalt blir Helmia bil. Samma procedur sonen sitter och håller i dörren tills vi är där. Där häller de på ytterligare en hel del olja utan resultat och ber mig åka och kolla om det finns en ny låsanordning på skroten.
Okay, samma procedur igen och även denna gång utan resultat, nej då det finns inget lås på skroten.
Det slutar med att vi får åka de två milen hem till mig igen med en som sitter obekvämt och ser till att dörren inte flyger upp i farten.
Väl hemma blir det till att binda fast dörren med ett spännband på insidan så att den går att använda i alla fall.
Ja men det funkar ju faktiskt även om bilen nu inte är inbrottssäker, fast på sätt och vis är den det ändå.

För igår skulle jag då åka och handla, gjorde mig färdig och skulle låsa upp dörren men utan resultat. Det gick bara inte att låsa upp dörren med fjärrstyrningen.
Ja då var batteriet helt urladdat och där står man helt ställd.
Tur man inte är helt tappad bakom en vagn. Jag bad kära sonen komma och kolla och han plockade ur batteriet ställde det på laddning. Jag gjorde själv ren polerna satte dit det igen och konstaterade sen att en lampa i bagaget låg på hela tiden och drog ström.
Nu har jag åtgärdat detta helt själv och bilskrället funkar igen men jag kan lova att jag ödslat mycket onödig energi och många ord som inte är rumsrena på denna bil när jag istället kunnat sitta här vid datorn och njuta av era bloggar.


Här är bilskrället som ställer till det för mig då och då fast bilden är ju från i fjol för någon snö har vi inte än gudskelov.
Nej nu ska jag kolla in era blogger mina vänner men vänta er inga kommentarer idag för det tar 5 minuter för min dator att komma in på varje sida, så seg

Ha en fin dag kära vänner
Kommer naturligtvis med ett bättre inlägg en annan dag men ibland måste man få klaga lite också.

KRAM LENA :)

4 kommentarer:

 1. När jag läser det här tänker jag, jippie. Jag sålde min bil i aug, la ut den på blocket och det var klart dagen efter. Fy fabian för bilar som krånglar, och typiskt att det är före jul. Man vill ju inte ha såna utgifter då. Men som du bor måste du säkert ha en egen bil, hoppas bilen skärper till sig!
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Men, herregud Lena... vilken soppa... allt detta knöliga och så till råga på snö tänkte jag,... men gudskelov inte än!

  Snart vänder det får vi tro!!!

  Kramar från Ingela

  SvaraRadera
 3. Ja men Lena, nu förstår jag varför jag fick en ingivelse - så stark - att titta in och skicka dig en kram *ler stort*
  Tror du behöver den nu min vän.
  Sköt om dig nu och ha en fin helg!
  KRAM Mia

  SvaraRadera
 4. Vad jobbigt för dej. Du behöver en stor kram och den kommer här.
  Birgitta

  SvaraRadera