måndag 9 augusti 2010

Måndag morgon



Nästa år ska jag troligtvis hit till brösarps backar, ja på påskafton alltså, det är väl härifrån avfärden mot Blåkulla går har jag hört. Och alla kärringar samlas ska ni med tjejer?

Jag vill bara visa er att jag finns här i cyberrymden, men det är knappt faktiskt. Har haft kalas under helgen och det känns även idag det. Skulle tro att allt kommer efter då man först arbetat i 9 av 10 dagar sen lagas det mat och servas på lördag, kroppen orkar liksom inte med allt känns det som.

Trevligt hade vi i alla fall och maten blev lyckad med två sorters kött som jag lagt i marinad, två sorters pot.sallad, bönsallad och annat gott tillbehör, de lät sig väl smaka.
Tyvärr slutade kalaset inte lika trevligt som man hoppats för det blev ett rejält avbrott vid tvåtiden då en rattfull fartdåre blåser rätt in i ett träd hos grannarna och sen smet.

Det är andra gången på tre år som vi får uppleva det här och båda gångerna har det varit alkohol med i bilden vilket jag absolut inte har någon förståelse för. Den här gången måste de verkligen ha haft änglavakt och ingen av oss som sprang till undsättning förstår hur personen/personerna hann komma undan.
Jag tackar bara han där uppe som såg till att det inte kom någon mötande bil samtidigt för då hade utgången sett ut på ett helt annat sätt, usch.

Ja så jag måste säga att jag hela söndagen gått med en mycket obehaglig känsla inombords, det känns så otäckt liksom att sånt kan och får hända.

Då är min nästa fråga, vad kan man egentligen göra för att få ett slut på sånt här?

Ja det är nog inte något man förändrar på bara en natt men inställningen hos de som kör bil fulla och i rasande hög fart måste ju bero på något.

Hoppas ni haft en skön helg i alla fall så att ni orkade ta tag i måndagen igen.

Jag skickar en stor kram till er alla

Lena

14 kommentarer:

  1. Förstår din reaktion. Fy för folk utan vett!
    Annars är det bra att du hittat rätt "adress" åt alla oss till påsk!*ler*

    SvaraRadera
  2. Brösarps backar, precis den kullen har jag oxå på bild! Ser att det var mycket folk där när ni var där, vi var nästan ensamma, vi var där en kväll och ljuset var helt underbart. Ser att ni har gjort Skåne. Jag har släktingar där nere så vi tog en snabbtur genom det sydligaste i landskapet. I Ystad har jag varit mycket som barn, har släkt där, såååå fiiiint. Ja, hela Skåne är helt underbart vackert, som godis för själen!

    Så fint ni har fått det i vardagsrummet, brädorna liggande blev superbra!!!

    Ha det bra!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  3. Fy, vilken otäck upplevelse!!
    Fyllekörningar är helt oacceptabelt! Och jag kan inte förstå hur de som kör onykter tänker. (fast de tänker nog inte alls)
    Kram & ha en bra dag

    SvaraRadera
  4. Alla bilar och bussar skulle ha alko-lås, då skulle inte galningarna komma iväg. Otäckt att ni har så många som kör både fort och fulla, det är väl småvägar dom tar. Tur att dom överlevde i alla fall. Jaha är det där kärringarna samlas, får väl knäppa på GPS:en och ta med kvasten dit nästa år.
    Må så gott, hoppas du får vara lite ledig nu.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  5. Brösarps backar... ja det är ju nästan "himma". Det hade ju varit riktigt häftigt att ut och flyga tillsammans!!!

    Du har bara tagit lite semester från oss i cyber hoppas jag och att vi snart får se lite mer av dig. Men det måste ha varit en mer än häftig sommar för dig!. Nu behöver du väl lite tid till ditt måleri?

    Fest är kul speciellt då det blir lyckat smolk i bägaren så klart med den där incidenten. Finns ju inte mycket mer att säga om det mer än att hålla med om att det verkligen är två saker som inte hör ihop. Tyvärr inser alltför många inte det förrän det är försent. Jag är faktiskt övertygad om att det måste vara något som är genomtänkt redan utan sprit i kroppen och finnas grundlagt i ryggmärgen. Att tänka att sådana besut som man tar i detta läge blir vettiga NEJ... Varför inte alkolås på samtliga bilar? Det har ju taxi!

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  6. Hejsan.

    Ja, du...om jag visste hur folk resonerar när de sätter sig bakom ratten...känner dom inte hur de mår?
    Eller också skiter de i det......går det så går det.
    Otäckt!!!!

    Brösarps backar, härligt ställe.
    Kanske skulle ta en sväng dit i påsk?
    Vi kanske ses en hel hög.....

    Ha en fin kväll,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  7. Det är inte klokt hur en del människor fungerar, eller ska man säga inte fungerar.

    Vackert är det vid Brösarps backar, nu var det länge sedan jag var där...många många år sedan. Kanske dags för en tur igen.

    Stor kram och ha en skön måndagskväll

    SvaraRadera
  8. Brösarps backar är så vackert. Men till Blåkulla följer jag inte med. Vill resa lite bekvämare. Fina bilder iaf. Förstår att du känner dej sliten efter allt jobb. Inget vidare avbrott på festen, men tur i oturen att ingen blev skadad. Vet inte hur man ska få stopp på dessa alkohol- och drogpåverkade som kör omkring på våra vägar och dessutom ska det gå fort.
    Ha en fortsatt skön vecka.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  9. Men oj, vilken dramatik! Problemet är just att de inte tänker och inte hjälper det att ta körkortet heller för de kör ändå. Bedrövligt!
    Men du, Blåkulla-festen den brukar vi ha hemma hos mig numer.

    Kramis Lisa

    SvaraRadera
  10. Hej Vännen!
    Blir så arg på idioterna som sätter sig påverkade bakom ratten!! Skulle finnas alkolås på alla bilar, då skulle liv sparas.

    Klart vi ses där på Påskafton!! ;)

    Sköt om dig Lena!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  11. Det hände här hos oss också en lördagsförmiddag. En idiot körde rakt in i en björk på våran tomt. Föraren hade 2,65 i promillehalt. Snuten kom iaf. hit o tog honom. Sen blev det till att vittna i rätten. Med nöje måste jag säga. Glada var vi att ingen var ute o blev påkörd. Att jag nästan kunde ha slagit ihjäl honom, kan jag tacka grannen för att jag inte gjorde.
    Kramen

    SvaraRadera
  12. Hej Lena!

    Kul att höra från dig!
    Det där låter inte klokt, det du berättar. HUR tänker man när man sätter sig och kör i sådant skick!? Inte alls, förmodlingen...

    Du, vi ses på påskafton, då!;)

    Kram pernilla

    SvaraRadera
  13. Fy, man blir ju alldeles kall i kroppen när man läser ditt inlägg, kan inte begripa hur man kan sätta sig i bilen när man druckit, skulle aldrig ens överväga det och det är verkligen bara att tacka högre makter för att det gick så bra som det ändå gick, att ingen kom till skada, men man önskar ju att den som körde skulle åkt dit, förhoppningsvis skulle personen fått sig en tankeställare och fått sitt straff och aldrig gjort om det och riskerat andras liv...

    Hoppas du kan få lite nya krafter efter alla jobbdagar och helgens händelse

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  14. Fina semester bilder.
    Ha en fortsatt bra helg.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera