fredag 30 juli 2010

Ystad

Ja här kommer det lite bilder från vackra Ystad. Trodde aldrig jag skulle komma dit faktiskt men nu när jag sett det så återkommer jag gärna.
De otroligt vackra gränderna med stockrosor överallt, och de är ju så otroligt vackra.



Ett mysigt ställe som är väl värt att se, tänk att man finner små guldkorn överallt.


Kolla de vackra dörrarna, jag blir totalat såld när jag ser sånt, så mysigt trots att man kommer direkt ut på trottoaren.


Stockrosor som sagt i alla de färger man kan tänka sig, de som jag satte i fjol blev det aldrig något av så jag gjorde väl något fel antar jag, om någon vet hur man gör för att få dem att växa så tar jag tacksamt emot tips.


Vem skulle inte vilja bo på den här gatan, låter som en passande adress för mig.


Ja och för övrigt så jobbas det här förstås. I morse var det helt soprent i kondisdisken när jag kom så det var bara att börja göra tårtor det. Tror det blev en 12 stycken så där plus allt annat bröd då.
Det är så himla häftigt att se en tom disk för det betyder ju att någon ville köpa det jag bakat, gissa om självförtroendet växer.
Ja och nu är det snart dags att gå i säng igen, tragiskt på ett vis för at¨t det är fredagkväll men vad gör man inte för att få sin skönhetssömn på sisådär 5 timmar phu.
Söndag är jag ledig men sen är det 5 arbetsdagar igen.
Om ni har semester kvar så önskar jag att ni får mindre regn än det vi har här för nu börjar vi tröttna på det.
Om jag inte kommenterar era bloggar nu så är det för att jag prioriterar att läsa dem istället. Jag tycker att min tid är så dyrbar den korta stund på kvällen innan sängen så det är därför, men det ska tas igen.
Ha en skön helg nu allihop så hörs vi vidare.

STOR KRAM

LENA

onsdag 28 juli 2010

Ibland kan man fråga sig varför det är så fascinerande med månljus och mörker. Jag har alltid haft en förkärlek till det, solnedgångar och stjärnklara nätter.
Det kanske inte är så konstigt att man har lite ont i nacken då och då när man alltid stått och glott upp i himlen :)
Som bilden här under, vad gör det att motivet framför den nedgående solen inte är så vackert när man bara ser färgerna och skådespelet som visas under tiden som solen sakta dalar ner.
Tänk vilken lycka att få uppleva just detta fenomen för det tycker jag att det är.
Jag upplever en sorts meditation när jag stirrar så där, allt runt omkring bara försvinner och man känner hur liten man är på jorden i alla fall.




Ja för övrigt så har jag jobbat idag och det känns minsann eftersom jag sov otroligt lite inatt, kanske det blev tre timmar på sin höjd.
Alltid lite svårare att koppla av första natten om man varit ledig längre period, men som jag känner det nu så kommer det bli betydligt lättare inatt, eller ska vi kanske säga att inom ett par timmar så sover jag nog.
Jag kommer med lite fler och mysigare bilder när jag är mer alert och när datorn vill samarbeta lite bättre.
Undrar om den rackaren inte snart är dags att byta ut, den är nämligen väldigt seg och allt jag gör tar tid så man hinner tröttna under tiden man väntar.

Nej tjejer jag bara måste duscha nu så att jag kan sitta i soffan och slappa en stund innan ögonen far igen.
Vad synd att ni inte bor närmre så att ni skulle kunna hälsa på mig på jobbet någon dag, ta en fika och kolla djuren kanske, det är faktiskt väldigt mysigt där uppe.
Ja ja sånt är livet, men har ni vägarna förbi så kommer ni banne mig in i charlottenberg på croconilen och presenterar er.

Ha nu en god kväll mina kära vänner

Förresten glöm inte att klicka på bilderna annars missar ni färgerna på solnedgången.

KRAM LENA

måndag 26 juli 2010

Back to reality

Ja nu är verkligheten ikapp igen men jag har många vackra bilder och vyer att titta på och att ta fram ur minnet när jag behöver det.
Har ni inte varit i Båstad så rekommenderar jag det verkligen.
Norrvikens trädgård är nog något av det vackraste jag sett, så välplanerat och blomstrande vackert.
Tänk bara att komma i närheten av detta slottsliknande huset, där man kan fika och njuta av vindruvsrankor hängande över ens huvud samtidigt. Mmmmmmm



Kolla bara på buxbomshäcken, så välklippt i perfekt mönster. Tänk er 30 000 plantor tillsammans, för så många var det.

 

Såna här härliga blomsterarrangemang med tema fanns det längs hela ingången som var hur lång som helst.


Och det här, blomsterträd kan man nog säga va.


Jag har hur många bilder som helst men får ta det i etapper så jag avslutar med den allra vackraste röda näckros.


Ja det har verkligen varit härligt att åka i husbilen, skulle inte ha gjort ont med en vecka till faktiskt. Vi har lyckats avverka området runt österlen med precision. Visst har vi missat många guldkorn men då får vi väl återkomma längre fram. Ystad var allt en riktig pärla med sina låga gammeldags hus och alla dessa underbara stockrosor som pryder husen.

Ja det får bli en följetong det här för annars blir inlägget för långt.
Jag hoppas ni haft det lika bra som jag har i alla fall, har förstått att det kommit en del regn nu på slutet i de södra delarna men jag kan lugnt säga att det är regn här också.

Skulle ha varit i gång med min nya arbetssyssla i eftermiddag men fick ett telesamtal förut om att det blir uppskjutet några dagar, typiskt när man planerat för det här.
Ja ja på onsdag ska jag i alla fall baka igen och då blir det vikariat på över en vecka med bara söndag ledig.
Skönt att komma igång igen faktiskt.

Jag tänkte mig att läsa ikapp era bloggar snart men får nog ta lite i taget eftersom jag antagligen blir sittandes annars.
Jag ska i alla fall börja lite smått nu så vi hörs vidare.

Skickar en stor kram till er alla och en stor önskan om att ni får en fortsatt skön semester ni som har veckor eller dagar kvar.

KRAM LENA

söndag 18 juli 2010

Semester, yes, bloggpaus också



Med den här bilden av mina vackra rosor som jag inte vet namnet på vill jag bara upplysa om att nu blir det en hel veckas bloggpaus.
Jag tycker nämligen inte att man behöver ta med datorn på semester, därför inget skrivande på en hel vecka.

I morgon bär det iväg neröver Sverige i husbil. Hyra husbil fanns inte på kartan för några år sedan, men sedan får man lust att prova och när någon man känner har en enorm sak för uthyrning så är saken klar.
Detta måste testas bara så nu är det packning som gäller, phu vad mycket man måstge ha med alltså.
Halva garderoben hängetr överallt, troligtvis är allt detta nödvändigt att lasta in, kan ju möjligtvis ha användning för allt.
Är det så med alla tjejer? Vi bara måste ha med allt, utifall att...... :)

Ja vi har ju inte sett österlen och allt det vackra runt omkring där så kanske landar vi där vem vet.

Nu ska jag verkligen njuta av den här semestern för när jag kommer hem blir det inte bara bullbak som sagt utan även säljande. Jag vet redan nu att min första arbetsvecka kommer att bestå i 6 arbetsdagar varav fyra av dem är från 5 på morgonen. Nu ska här samlas kraft vet ni.

Ja först har man inget arbete alls och sedan har man allt, underbart, spännande, utmanande och troligtvis så växer man av det här.
Tänk om man kunde samla en del bloggvänner på mitt arbete längre fram vi kunde hyra den fina lokalen, äta och bara umgås till en lagom kostnad kanske, något att tänka på.

Jag önskar nu alla mina sköna bloggvänner en riktigt skön kommande vecka och så hörs vi snart igen.

STOR KRAM

LENA



torsdag 15 juli 2010

Vilken läckerbit!

Ja men herregud man är väl inte mer än katt, man kan väl njuta av solen trots en massa onödig päls eller?



Här sitter jag nu efter en arbetsdag som heter duga i värmen, det är faktiskt närmare 40 grader i detta bageri, inte konstigt att man blir slö när man kommer hem. Förresten är det riktigt kvalmigt ute också så undrar om det inte är mer oväder på gång, regnar gör det ju redan så, ja vi får se hur det nu bliver med detta.

Tänkte visa er vad jag köpte för gardiner till vardagsrummet igår, ganska söta tyckte jag.


Ja eller vad säger ni, köpte jag rätt eller?


Gud vad det är svårt att ta kort inomhus mot ljuset, allt blir fel liksom.
Jag är så in i baljan nöjd med rummet att jag bara njuter varje gång jag kikar in där, tur man fick tummen ur i alla fall till sist.

Ja och nu kanske jag skulle avslöja lite av hemligheten då, hmmm vad kan det vara månntro?
Jo så här är det, jag blev helt spontant erbjuden mer jobb i förrgår. Min chef tyckte att jag skulle passa som handsken som säljansvarig. Han säger att han gillar  mitt sätt att ta människor , så nu blir ryggen rakare ett tag så stolt blev jag.
Alltså gissa om jag blev glad, jag vill ju inget hellre än jobba mer och det här är verkligen ett utmanande jobb.
Att resa runt i Sverige och Norge för att marknadsföra vårt Zoo med restaurang och kafé.
Ringa och boka träffar och köra runt i firmabilen, yes säger jag bara det här blir bara så bra.
Ett par dagar i veckan blir det till en början, helt beroende på hur mycket tid jag behöver, helt fria händer.
Gud vilken utvecklingsmöjlighet jag har här, den ska jag ta med hull och hår minsann.

Tror ni att jag känner mig nöjd?

Ja det var det det nu har jag inga andra smaskiga nyheter att komma med.

Ja så nu blir det till att läsa era bloggar ett tag och hinner jag inte kommentera så mycket så har jag i alla fall läst dem det kan jag lova.

KRAM ALLA SKÖNA VÄNNER

LENA

tisdag 13 juli 2010

Vilket oväder alltså

Ja nu passar jag på en snabbis och gör ett inlägg, har inte haft någon el sedan kl. halv två inatt.
Vad beror nu detta på då?
Jo det här minsann....


Jaha tänker ni nu, är människan helt från vettet eller, men ack nej det är jag inte. Det här är ljusskenet av en blixt och den var liten kan jag säga. Den här var större ändå.



Jag har aldrig tidigare i mitt liv upplevt ett sånt åskväder och då menar jag verkligen det, himlen var upplyst hela tiden av blixtar som avlöste varandra och sen vandrade det en tromb förbi också samtidigt men då trodde jag nästan att jag skulle göra i byxorna. Det såg verkligen ut som om  våra tallar skulle komma in genom fönstren ett tag, phu det gick bra i alla fall.

Ja och är luften något mindre kvalmig efter detta då? Nej inte ett dugg så ett nytt oväder är nog att vänta. Men det var ju kul att ha blommor en del av sommaren i alla fall. Jag ska försöka gå ut och rädda mina tomater nu, inte säkert att grenarna är hela men jag ska göra ett livräddningsförsök i alla fall.

Jag har något kul att berätta men det får bli någon annan dag, måste först smälta det själv först.
Kan det ha med jobb att göra kanske??? Ja man vet aldrig.

Ha nu en riktigt skön kväll mina kära vänner

Kram Lena

torsdag 8 juli 2010

Vilken underbar dag jag haft

Tänk vad livet ändå är underbart, att få gåvan att lära känna nya människor och att få insupa deras härliga energi.
Det har jag fått göra idag och jag vill tacka dig Mia "RUMMET FÖR VÄLBEFINNANDE" för att jag fått möjlighet att göra din bekantskap.
Jag går fortfarande i ett rus vill jag lova, ett rus som beror på allt fint du hade att visa oss, allt som du gjort själv och som är gjort från hjärtat med stor kärlek.
Jag önskar att fler får uppleva Mias underbara skapande och hennes härliga energi.
Titta här på tavlan som jag köpte, den är så underbar och passar alldeles perfekt under mitt nymålade skåp.



 

Jag säger återigen tack för den här upplevelsen och säger att det inte är sista gången vi ses.

Som om inte detta vore nog så hamnade vi på hemväg från Kil i Brunsberg, wow alltså. Kolla caféet.





Ja men tänk er då att sitta och fika här, kan det bli bättre? Vi passade också på att smyga in i örtagården som de har här. Där inhandlades lite olika basilikasorter, Limebasilika, thaibasilika och en röd basilika, mums.

Nästa anhalt blev Matildas bod antik och kuriosa. Den ligger i Slorudsborg Brunskog, 2 mil öster om Arvika. Det var en unik plats och har ni vägarna förbi så åk in där. De har en webbadress om ni är intresserade. www.matildasbod.se, väl värd att kollas på det kan jag lova, se här bara.



Ja men förstår ni hur underbart det var här? 3 små stugor fyllda med massvis av härliga antikviteter och kuriosasaker, mumma för själen kan jag lova.

Jag säger det igen en heldag med underbara upplevelser och jag är så tacksam att jag fått gåvan att njuta av de här tingen. För mig är det här riktig Livskvalitét.

Ha nu en helt underbar kväll allihop och har ni inte redan varit inne på Mias webbplats så gör det omgående. www.kanslansvag.se

STOR KRAM och tack för alla goa kommentarer som jag får.

LENA

onsdag 7 juli 2010

Det här blir ett snabbinlägg utan bilder

Jepp så blir det men om ett par dagar då ni ska det bli bilder minsann.
Jag har alldeles fullt upp med energi just nu så den måste göras av med på något ställe och vad är då bättre än att måla om vardagsrummet, wow vad det är kul alltså.

Har idag målat en vägg klart och sen fick jag en enorm lust att prova samma nyans på ett brunbetsat litet vitrinskåp som jag har mina Goebelsänglar i. 30 minuter ägnade jag i stort sett åt det skåpet och det blev så himla bra efter en lite efterslipning för att få det se att riktigt gammalt ut.
Ja tjejer det är faktiskt hos er jag får inspirationen som oftast och ingen kan vara gladare än jag för det.

Det ska bli panel på ena kortväggen och den blev liggande efter många funderingar, köpte en kalkad panel som ska upp till helgen när P-e är ledig och före det ska allt vara färdigmålat, yes.
Får se om jag sedan målar den eller helt enkelt låter den vara som den är ett tag eftersom den är riktigt snygg.

Just nu sitter jag och tittar på skillnaden mellan mina väggar den ena gul och den andra gråvit, mmmm vilken härlig skillnad ska bli kul att visa er resultatet senare.

Nej nu måste jag förbereda resten för morgondagen kan helt enkelt inte låta bli när jag väl börjat.

Ha en god kväll alla kära vänner därute ingen nämnd och ingen glömd så hörs vi vidare.

STOR KRAM
LENA

söndag 4 juli 2010

Linslus minsann

Inga problem att få den grabben att posera framför kameran, lyckligaste grabben med härliga smultron på strå.
Åh va du är snäll farmor, sa han när vi plockade de här. De är härliga de små liven och det händer något nytt hela tiden. Men den här gången slog han alla rekord tror jag. Det är väldigt svårt att hålla sig för skratt ibland, speciellt när man hör ord som inte bör sägas högt.
Han har ju börjat svära den lilla rackaren så det har han väl snappat upp någonstans.
När vi stod i slänten och plockade smultronen så hörde jag bredvid mig, farmor vet du jag får inte säga fy fan jag. Nehej svarade jag då, men gör inte det då vet jag och sen måste man dölja sitt ansikte för att det inte ska synas hur full i skratt man är.
Ja så gick det ett litet tag och det var dags att smaka på smultronen, då hör jag, ja jävlar vad gott det var med smultron. Ha ha ha och han är faktiskt bara 3 år.



Ja annars så har jag jobbat och varit på personalfest så det har varit fullt upp hela tiden. Igår gjorde jag min första motivtårta, det var så himla kul och  fin blev den också, en blixtenbil.
Jag tog ett par bilder på mina favoritblommor också, synd bara att det går så fort med dem, de har ju nästan blommat helt klart nu redan.




Ståtligt eller hur?

Nu är det dags att hoppa in i duschen, eller skulle man kanske gå ut och ställa sig i regnet för regnar gör det idag. Igår var det kvalmigaste dagen hittills i sommar, svetten rann hela tiden. Jag hade ca 40 grader i bageriet det ni.

Nej nu får ni ha det så bra så hörs vi vidare.


STOR KRAM PÅ ER

LENA