fredag 30 april 2010

Härliga fredag



Ja jag skulle ju ta lite bilder tänkte jag så att ni skulle få en uppfattning om hur det här härliga rummet ser ut, batteriet tog slut efter 4 bilder så det blev naturligtvis bara en del som visas.

Min svartvita tavla hänger längst bort som ni kanske ser och det som då inte syns är att de dekorerat med kandelaber och ett vackert bord framför, väldigt läckert ihop.


Den här härliga dekorationen gjord av mest naturmaterial passar jättebra över det långa bordet.


Mina gröna tavlor tycker jag gjorde sig jättebra tillsammans och kommer att synas otroligt bra för de som kommer att äta vid borden.

Nu fick ju ni bara se en liten del av rummet för det är två likadana stora bord bredvid varandra och emellan är det ett stort fönster som ger ett enormt fint ljus.

Jag har gått omkring och bara myst idag, hade inte riktigt lust att åka hem så jag stannade och hjälpte till lite med skyltning av kondisbitar och sånt. Jag hoppas nu verkligen att norrmännen gillar det här och verkligen kommer och besöker stället ofta. I morgon är det invigning så då gäller det.

Nu vill jag också tacka er alla för de otroligt fina kommentarerna jag fick i mitt förra inlägg, det värmer så enormt mycket ska ni veta och man får extra energi och känner sig peppad.

Stor kram till er alla

LENA


torsdag 29 april 2010

Nu tror jag att jag drömmer i alla fall


Först ett par bilder från Fiskebäckskil sen ska ni banne mig få höra om mina drömmar som är på väg att gå i uppfyllelse.
Kolla bilden under här, de har byggt ett burspråk direkt på väggen, hmm intressant och så skulle man inte göra häromkring i alla fall :)))


Nu kommer drömmen så häng med nu.
Jag har ju så länge jag målat velat komma någon vart med det inte bara måla något då och då, kanske ha en utställning en till två gånger per år, nej egentligen vill man ju längre men målningen är ju inget man försörjer sig på precis då måste man ju vara sååååå bra.

Nu har i alla fall ödet kommit ikapp lite och hörsammat mina önskningar. Pga att jag träffat den mest underbara tjej så har detta hänt.
Tänk er att ett möte med en annan människa kan starta något så stort och otroligt.
Den här kvinnan har jag gett lite behandlingar och vi har samtalat om livet i timmar och ofta kommit fram till att vi har samma önskningar och värderingar i livet trots åldersskillnaden på 20 år.
För ett tag sen fick hon en möjlighet till ett jobb inom bageri, hon är alltså bagare och en väldigt duktig sådan vilket ju också resulterade i att hon fick bli chef och ha huvudansvaret inom sitt område. I det där företaget finns förutom bageri ett zoo och en restaurang också, allt under samma tak.
I ny regi ska det nu öppnas på lördag och vi har flera gånger diskuterat lokalerna på ovanvåningen som hör till. Tänk, sa hon en dag om du kunde ställa ut dina tavlor där.
Häromdagen ringde hon och sa att chefen ville prata med mig om just det så jag fick allt pallra mig dit igår en vända utan några större förhoppningar.

Ja och så fick jag då träffa denne man som har hand om kommersen där. En otroligt vänlig norsk herre som visste vad han ville. I en timma blev vi sittandes och diskutera samtidigt blev jag guidad runt övervåningen och gissa om jag blev överraskad, herregud vilken vacker lokal.
Helt vitt med takbjälkar, två långbord i vitt med läckra ljusrandiga dukar och de allra sötaste ljuslyktorna. Stolarna var från ikea och vita med dynor och sötaste kruskappan på. Detta ni tjejer skulle ni gillat.
Ja sen började han då förklara hur han ville ha det med mina tavlor. Han pekade och gestikulerade och förklarade att jag nog måste bereda mig på att måla mycket, tänk er nu att denne man inte hade sett mina alster.

Jag kan säga att jag inte sovit mycket inatt för nu har verkligen självförtroendet vacklat mellan positivt o negativt. Ja men här passar inte mina tavlor in, nej han kommer inte att tycka om dem och allt det där ni vet.

Han ville i alla fall se dem idag och vet ni jag tog med sju stycken och människan verkligen visade sin förtjusning öppet. Den vill jag ha själv och vad underbart med någon som målar från hjärtat och inte efter fotografi, jag hoppas du har fler hemma för det här tycker jag om ingen tvekan. Det tog ca 30 minuter så satt de jag hade med mig uppe på väggen.
Han skall alltså ha mina tavlor där under obestämd tid på den bästa platsen av alla och för varje såld tavla ska jag hänga upp en ny, självklart kommer han att ta några procent men ändå.
Tänk er nu då att det kommer busslass med norskar varje vecka som ska äta i denna vackra lokal och samtidigt se mina tavlor.

Som om inte detta vore nog så erbjöd han mig också jobb eftersom han tyckte jag var en så positiv och kreativ själ i frontdesk dessutom för att vara ett av ansiktena utåt mot kunderna, ja men förstår ni? Fast hur mycket det blir vet jag inte än, det jag vet säkert är att jag ska baka tårtor och kondisbitar varannan fredag, lördag framöver jag fick nämligen frågan om jag ville det också.
I morgon ska jag tacka ja till det och sen ska jag hänga upp fler tavlor sen ska jag njuta av livet för det här är en chans man inte får igen.

Herregud vilket långt inlägg det blev jag hoppas ni orkade läsa allt, och ni om ni vill vara med i den där tävlingen i förra inlägget så lämnar ni en kommentar där så blir ni automatiskt med sen i dragningen.

Nu önskar jag er en skön kväll


KRAM LENA

onsdag 28 april 2010

Grundsund och "pay it forward" tävling

Oj oj vilken underbar dag vi haft här idag, ja vi fick en idé när vi vaknade i morse. Lusten att bara ta bilen och åka en sväng  över dagen, vi åker dit näsan pekar sa vi och så blev det.
Vi hamnade i Lysekil efter några timmar där vi intog en lunch som magen skrek efter, solen sken och det var så himla mysigt. Sen kom vi då på att vi båda ville se platsen där de spelat in saltön som är en av mina favoritserier minsann.
Och så hamnade vi då på denna färja som ledde oss en bit på väg mot målet som heter Grundsund, en plats till på jorden som jag ännu inte hade sett men som nu står högt upp på min lista när jag vinner på Lotto.


De härliga gränderna precis överallt, någon liten skylt som minner om att det snart är sommar och att det kommer att finnas en liten butik här runt hörnet.


Vackra hus varthän man än tittar, insprängda i berget och nästan så att de är byggda på varandra.


Känner ni igen den här vyn, brukar visas precis i början av saltön, tror att det är härifrån i alla fall.


Men den här platsen kommer ni väl ändå ihåg, restaurangen som blev en konkurrent till Lilla hund nu i sista programmen.


Ja doktorns hus skulle man inte ha något emot att äga, lika vackert i verkligheten som i serien.

Jag har tagit så många kort, det här var bara några för att visa min underbara upplevelsedag. Nästa gång jag ser saltön så ska jag sitta och skrika och peka där jag har varit :)
Visar er några fler i morgon kanske, det finns ju hur många mysiga gränder som helst.

Förresten så var det i Tällberg som bilden i förra inlägget var taget, en av de mest underbara platser jag vet. Lise-Lott visste det hon minsann, duktigt tjejen.

Ja och till sist vill jag visa ytterligare ett par bilder som jag tog lite snabbt förut.


Kolla vad som låg i brevlådan när jag kom hem idag, jo min present från sköna Marie. Ett gott te som heter himmelblå, en förpackning med skön ansiktsmask att användas tre gånger, ett underbart fint sytt hjärta med mycket kärlek och sist men inte minst ett kort med texten Grip dagen! Det kortet är ju verkligen mitt eftersom mitt motto är att fånga dagen. Se texten



Tack kära Marie för den väldigt fina presenten som du skickat mig och eftersom du spunnit vidare på idén om att ge något vidare eftersom man själv fått så måste ju jag göra samma sak och eftersom jag tyckte mycket om filmen "Pay it forward" och den lilla killens projekt  så  kommer också jag att ge något till tre av mina kära bloggvänner som kommenterar detta inlägg, får se om det blir något jag gjort själv eller något jag köpt. Det är ju tanken som räknas.
Jag drar vinnarna den 28 Maj och inom 365 dagar har ni som vann era  presenter. (Ja jag fick min present efter bara någon dag så det kanske allt ni också får)

Jag gillade den här idén så det hoppas jag ni gör också.
Nej nu är minsann klockan massor så sängen väntar på mig.

Ha en bra dag i morgon nu så hoppas jag att riktigt många vill vara med på den här lilla tävlingen som egentligen inte är någon tävling.

Kram från mig
Lena

tisdag 27 april 2010

Födelsedagshälsningar


Ja jag har fått mig ett rejält gott skratt sen jag läst era kommentarer, nu förstår jag vad illa jag skrivit då jag fått er att tro att jag fyllde år, lite kul också var det allt förstås. Jag hoppas ni inte skickat en massa presenter bara :)
Jag fyller år i November och inget annat påminner er senare så att ni kan planera detta rejält hi hi. Ja jädrar det här var faktiskt kul det.

Bilden som jag lagt in är från Dalarna och jag säger inte varifrån eftersom det finns en dalkulla som bloggvän, det här är en test till henne få se om hon kan ana var i Dalarna någonstans. Jag kan säga att det här är min absoluta favoritplats på denna jorden, skulle kunna flytta hit i framtiden.
En liten plats som ligger högt och vackert med mycket vänliga människor. Åker dit en gång varje år i alla fall.
Ligger några mil från Leksand,  nej nu blir det inga fler ledtrådar kanske någon av er andra vet? Gissa vilt nu

Sen skulle jag vilja tacka kära http://sage-rosemaryandthyme.blogspot.com/ för att hon fått mig att ändra bildstorlek, ja jag vet ju inte om det fungerat än men hoppas det, med en enkel förändring i inställningar som jag inte tidigare har förstått ska bilden bli annorlunda och det tipset kom spontant bara, tack så mycket.

Nu är det dags att sluta skriva innan inlägget försvinner om det inte redan är försent, min dator börjar återigen att krångla märker jag.
Jag önskar er en härlig dag kära vänner.

Kramar Lena

P.s nu har jag kollat inlägget och ramen runt bilden är fortfarande kvar, är det någon som vet hur den blir borta?

måndag 26 april 2010

Indiskt bord + badrum



Kolla här vilken otroligt läcker färg det var på mina skåpsluckor i badrummet, isch någon typ av rosa aprikos. Jag känner att jag knappt inte stått ut med detta faktum så jag ville göra ett experiment. Som ni ser så är det spår i luckorna vilket är det absolut värsta man kan tänka sig på alla sätt och vis.
Jag köpte spackel och färg och gav mig på det ena skåpet som en test.
Resultatet ser ni här, det blev inte perfekt yta på det men det kan jag lova var svårt med alla djupa fåror på luckan. Jag är trots allt nöjd med färgen och sen satte jag på väggordet badrum som gjorde pricken över i:et.



Så nu har jag bara de två små luckorna att ta tag i men det kan faktiskt bli så att jag helt enkelt tar bort luckorna och sätter dit ett mysigt passande tyg, vi får se, kanske mina kära vänner har bättre idéer?
Har ju ingen direkt lust att spackla två skåp till. Ursäkta ljuset förresten det gör ju att färgen inte riktigt kommer till sin rätt, den ska vara lite kittcreme så där.


Det här bordet lovade jag Jenny att ta ett kort av, vi pratade om att jag har det otroligt mycket murrigare än er, här är inte mycket vitt om man säger så.
Jag föll för ett tungt Indiskt bord när jag fick se färgrna i mitt kök. Jag behövde ett stort köksbord eftersom jag inte längre har några matsalsmöbler och det här är rejält och tungt så in i vassen. Bry er inte om sakerna på bordet det fick stå kvar efter festen i lördags det är ju mina presenter minsann.
Nå fick ni en chock nu då alla ni som har det så vitt och ljust omkring er?
Jag skulle ju egentligen vilja ha det ljusare men nu var det inte så när vi flyttade in och de hade precis renoverat allt så det får vara ett tag.
Ingela förresten du funderade på maten jag bjöd på och det var recept från bloggen hallonblabar.blogspot.com som jag lånade. Jag har kollat den bloggen länge eftersom hon bjuder så härliga recept, nu fick jag chansen att prova några.
Det blev enkelt och bra, en tacolasagne med philadelphiaost och creme fraiche, mycket smaskig.
Jag bakade ett grekiskt lantbröd också och naturligtvis fick de en sallad med italienska kryddor till.
Sen gjorde jag ju en kladdkaka med kanderade nötter, mums. Men jag bytte ut hasselnötter och valnötter mot jordnötter efterssom en av mina gäster är allergiker, inte fel kan jag lova. En klick grädde på toppen så var saken klar.

Ja det blev verkligen lyckat kan jag säga och mina rekommendationer är att kolla in matbloggen.
Nu önskar jag er en härlig vecka så hörs vi snart igen
KRAMAR LENA

söndag 25 april 2010

Igår förlängde jag livet med ett antal år

Vilken härlig kväll vi hade igår, värsta festen alltså med så otroligt många avslappnande skratt.
Och kolla vad jag fick tre små söta vinflaskor, en mysig fruktkorg hmmm men saker fattas i den, var kan den vara?
Den allra sötaste blomman fick jag också och en söt vit korg med stjärnljus i, trisslotter och en chokladask, ett tag trodde jag nästan att det var värsta 50-års festen.





Ja det är verkligen en energikick att umgås med sina vänner men energin har liksom varit borta idag av olika anledningar, kan ha berott på vinet, säkert något fel på det :)))))
Inte en minut utomhus men det ska jag ta igen med råge i morgon.
Kära sambon jobbar natt så han har redan stuckit iväg på sitt sista 12 timmarspass så för mig är det nu soffan och någon gammal film som gäller, skönt det med.
Hoppas ni haft en härlig helg mina vänner och att ni får en bra vecka.
Många kramar och gokväll
Lena

lördag 24 april 2010

Skickar soliga lördagshälsningar

Till mina vänner därute i cyberrymden vill jag önska en riktigt solig och härlig helg.
Min har ju hittills varit underbar redan så man kan väl inte begära mer.

En jättehäftig föreställning på cirkusen igår med en otroligt snäll liten kille vid min sida, väl i bilen efter föreställningen så frågade jag honom vad han tyckte var roligast med cirkusen. Då svarar han.
Tjejer har "romper" dom. Och då undrar väl ni vad det betyder va?
Jo det sista numret var en massa akrobatik i luften och naturligtvis var det ett par mycket lättklädda damer som visade hela baken när de gjorde volter och det kom den lilla grabben ihåg mest och jag som trodde han skulle komma ihåg clownen :)
Där ser man hur tidigt killar tittar på tjejer.

Nej det här går inte, någon kallar på min uppmärksamhet i köket så här kan jag inte sitta längre.
Ville ju bara önska er en bra helg.
Och ikväll blir det tjejfest, jippie.

Kramar Lena

fredag 23 april 2010

Cirkus Brazil Jack


Vet ni att han och jag ska gå på cirkus ikväll, har inte varit på cirkus sen mina barn var små så det ska bli roligt. Sen har jag bett att få låna honom över natten.
Känner på mig att det blir en massa pussande och kramande och det ser jag verkligen fram emot.
Det kommer att bli ytterst lite bloggande den här helgen så hör ni inget så återkommer jag snarast.
Ska nämligen ha en tjejfest i morgon kväll också så det finns lite att greja med innan dess och har man en sån liten grabb hos sig så är inte datorskrivande prio ett.
Jag hoppas det blir en lika fin dag idag som i går, solen vill fram men det är några moln som täcker den lite. Usch igår var det såna kalla vindar att man var tvungen klä sig ordentligt. Men som sagt det finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder.
Ja jag ser fram emot den här helgen trots att P-e jobbar tolvtimmarsnätter, det kommer att hända mycket spännande i alla fall och tjejfesten brukar alltid sluta med ont i magen av alla skrattanfall, vi är nämligen gamla kompisar som var ute tillsammans på stenåldern, ja det är så längesedan faktiskt. Och alla diskussioner om vad man gjorde och inte gjorde när man var ute förr tar liksom aldrig slut.
Nu önskar jag er alla en härlig helg så hörs vi när tid finns.
STOR KRAM
LENA

torsdag 22 april 2010

Härliga onsdag



Efter en stund i staden och träff med personliga coachen igår så klädde jag på mig fleecetröjor och jacka och bestämde mig för en utedag igen.
Jag hade en sån där energikicksdag måste jag säga.
När jag står där på baksidan av huset och tittar på allt som finns runt omkring mig så blir jag alldeles salig. Snart får man dessutom ta ut utemöblerna, härligt.

På framsidan huset hör man samtidigt hur bilar och lastbilar dundrar förbi i hög fart, vi har fått frågan hur vi står ut med trafiken, men det är allt det andra som vi har som är övervägande.
När jag bodde i stan så hade jag trafik i öronen dygnet runt, rundkörningar och skrik nättena igenom, trafik som passerar är mer accepterat tycker jag.



När man ser de här bilderna så tror man att det inte skulle finnas en bil på mils avstånd trots att det är fullt upp på andra sidan.
Man hör dem men synintrycken och fågelkvittret är det som fastnar i hjärnan trots allt.





Här fick jag en idé igår, jag har ju två härliga berg på tomten, så jag tog bort de stora stenarna som låg lösa och fyllde upp med jord och ner med två lavendelplantor och en annan stenrösväxt.
Stenarna som blev kvar finns det garanterat plats för på annat ställe.
Det är det här som jag gillar så mycket att ha oregelbundna små planteringar här och där, är inget för välansade rabatter, ja det passar inte in här heller så.






När jag ändå höll på så gjordes en ram av några plank som jag tänkte skulle bli till en drivbänk av något enkelt slag.
Den placerade jag i slänten på ett ställe som jag tyckte gav bäst ljus.
I den ska mina squashplantor snart få bo, men först måste ju de kalla nätterna försvinna.
Det tog inte lång stund att utföra det här momentet men gav mig en enorm energikick efteråt.
Till höger ser ni kanske två björkar med snöre runt om, det är våra hängmatteträd och där ligger vi på sommaren och gungar och ser ut över sjön, det är ganska brant så man har känslan av att sväva lite, där har man fått några meditationstimmar minsann.




Här var jag bara tvungen att ta ett kort på ett av träden som han fällde med sån precision att det hamnade precis emellan de andra, skadade inte mer än ett par grenar på de andra träden runt om.


Ja det här är lite av min vardag och det som ger mig energi och välmående i allmänhet. När jag väl är ute nu så inser jag verkligen vad instängd man varit under vintern. Så fort man kan använda det här stora uterummet som är nästan 9000 kvm så börjar kroppen leva och ni kan ju bara tänka er vad härligt det är en skön sommarkväll i solnedgången med grillen på och vinglaset i hand, det är livskvalitét det.
Det kanske inte är så illa att vara arbetslös ändå?
Nu önkskar jag er alla en skön dag, här skiner solen som bara den så vi ska strax ut och sätta igån motorsågen igen.
Många kramar till mina goa bloggvänner där ute.
LENA





onsdag 21 april 2010

Titta den växer

Ja min gräslök alltså, den har legat och vilat under granris i vinter och blev så glad när jag lyfte bort det.
Ja igår var det en riktigt kall och blåsig dag minsann. Fast jag tog tag i utejobbet i alla fall.
Planterade ett par vita löjtnantshjärtan utanför lillstugan, har inga rabatter där annars men något vill man ju ha.
Sen blev det tre fällda träd här i slänten. Vi har diskuterat detta sedan vi flyttade in, det blir ganska mycket skugga på baksidan pga alla träd och då speciellt de höga tallarna.
Man vill ju ha både och så nu har det kompromissats så att vi får det.
Vi ställde en fråga till en person som håller på och donar mycket med ved och trädfällning om han ev skulle kunna ta sig en titt på träden någon gång, det var på måndag kväll det. På tisdag em stod han alltså på gården och frågade om vi skulle sätta igång och vips låg de ner alla tre träden. Själv stod jag nästan och gapade eftersom jag har lite dålig erfarenhet av hur länge det tar att få reda på saker ja jag tänker på FK.
Tänk att det fortfarande finns människor som utför det de lovar och så snabbt sen, härligt. Vi ska köpa ved av honom också som kommer i slutet på sommaren. Förresten vilken härlig lukt det är när motorsågen fäller, jag älskar spånlukten.
Nej ni nu får det bli en dusch, jag ska ju in på möte med min personliga coach jag och det är ju en energikick, stackars honom om han inte gör något bra för mig:)
Ha nu en skön dag mina vänner och tack för tipsen om pelargonerna, jag ska försöka toppa dem trots att det gör ont nu när blommorna redan kommit på någon.
Stor kram till er alla
LENA

tisdag 20 april 2010

Jag lyckades med bilderna



Ja godmorgon mina kära vänner som trogna tittar in.
Efter mycket krångel så lyckades jag lägga in ett antal bilder, men fick ladda över en i taget.
De här två tog jag när jag strosade runt på tomten och gick stigen ner mot sjön.
Det är inte mycket is kvar, ett par blåsiga dagar med sol så är det borta, härligt. Men jag måste erkänna att det är ganska mysigt och rogivvande att stå där nere vid vattnet och spana ut över sjön, se hur solen glittrar i vattnet och höra måsarna skrika, åh det är nog det allra bästa jag vet.



Utanför lillstugan finns det nu här och där små vackra vitsippor, jag fångade bara en av dem.



Vad heter de här små söta sakerna som är rosliknande i formen, växer i massor i dikeskanter och slänter här, bland mossa och sten? Jag tror bilden är klickbar.


Ja jag tar stigen som går till stugan, var bara tvungen att ta ett kort på min lilla tillflyktsort, en ganska enkel stuga egentligen, uppförd en gång när man rev den riktigt gamla stugan som tydligen fanns där innan, fullt duglig och mysig. Jag har planer på att jag ska bygga ut den en gång, det finns massor med plats på ena sidan som skulle bli bra till det.
Nu har här städats och donats för att kunna använda den som målarstuga och jag har satt upp tavlorna på väggarna för att jag lättare ska kunna visa dem.
Här ska jag stå ute och måla till sommaren, annars kanske jag tänder en brasa i vedspisen och står i köket, sätter på någon gammal goding på vinylskiva och bara njuter. Hmmm det passar ju väldigt bra med ett glas rött då också.
Det där är för mig riktig livskvalitét.
Det kommer att bli ett av syrener ingärdat hus alldeles snart, jag bara väntar på syrenbladen.

Ja det här var min energikälla igår, tänk att äga allt det här själv och varje dag kunna njuta av naturens alla färger och former, det är sånt man måste tänka på när allt annat inte går som man skulle vilja.
Men nu ska jag hoppa in i duschen så att jag kommer ut någon gång, ser inte så värst skönt ut men kanske kommer solen lite senare.
Förresten så glömde jag ju berätta att jag av sköna Marie som valt att inte skriva på sin blogg på ett tag vann en överraskningspresent häromdagen trots att hon inte alltid skriver på den håller hon sig uppdaterad och ger presenter, det är fint det.
Det är bara att tacka och buga och säga att jag verkligen uppskattar gesten.
Ska med glädje gå till postlådan varje dag även om det dröjer ett tag innan presenten kommer.
Nu vill jag önska alla mina vänner en riktigt skön tisdag och tack för att ni troget kikar in hos mig vilket gläder mig så oändligt.
Många kramar
Lena


måndag 19 april 2010

Nu har jag vaknat igen

Men tydligen inte min dator. Nu börjar jag bli allvarligt irriterad på den faktiskt.
Här har jag suttit och försökt föra över ett antal bilder i en halvtimma nu men det enda som händer är att rutan webbsidan kan inte visas dyker upp.

Synd det, inlägg utan bilder blir ju lite tråkiga. Ja ja sånt är livet.
Jag har i alla fall jobbat idag och när jag kom hem så kändes det verkligen att man varit lite slö under helgen, helt slut är ordet. Men i stället för att lägga mig ner och vila så gick jag ut och fick lite ny energi. Tänk vad en kratta kan göra med humöret. Rena meditationen att gå omkring och smågreja och utforska naturen, härligt.
Ja sen fick sig entrén en liten omgång, gud vad det blir skitigt allt.

Det är så kul att gå omkring i trädgården och se de små förändringarna för varje dag, trots att det är aningen kyligt.
Min gräslök växer i alla fall, den fann jag under lite granris och var så fin så fin. De andra kryddörterna lyser med sin frånvaro fast jag vet ju inte heller om de var fleråriga, vi får se.

För övrigt idag har jag ringt ett bemanningsföretag som tydligen vill ha in mig som vikarie på skola, förskola. Tja varför inte man kan ju alltid tacka nej om man har annat på gång.
Jag fick en förfrågan om städjobb även i morgon men nu tackade jag faktiskt nej den här gången. I morgon ska jag kolla upp allt vad jobb heter så att jag har något att komma med på onsdag när jag ska träffa min personliga coach :), stackars honom
Förresten jag har pratat med familjen som jag egentligen ska börja jobba hos också och de är helt bedrövade de stackarna.
Ingen förstår vad som ska dra ut så på tiden, hur svårt kan det vara att ta ett beslut om antalet timmar de behöver assistent?
Nu var senaste budet att i Maj ska vi nog ha bestämt oss, ja men förstår ni hur de stackars föräldrarna mår, jag tror jag åker dit och hjälper dem i alla fall.

Ja ni mina vänner jag ska inte bli långrandig, det är ju så himla tråkigt med för mycket text :)))

Ha nu en skön måndagskväll för det ska jag

Kram på er alla goa vänner ute i zyberrymden

Lena

söndag 18 april 2010

Squashen drar iväg


Ja visst men det är ju för kallt ute än för att trycka ner den i marken, jag satte fröna aningen snabbt tror jag. Känner ni till hur tåliga de är när man inte har ett växthus?


Men här går det bra, en av mina tre köpta pelargonsticklingar kommer så fint så fint, vet ni jag kommer inte ihåg vilken sort jag köpte :)



Men vad gör jag åt den här, den har dragit iväg på höjden först och främst och det är en stickling som jag satt själv, den rackaren har en fin blomklase också så jag har inte mage att klippa ner den, eller ska jag göra det?


Ja ni hör ju själva vad många frågor jag har, men nu finns det ju så många blogggväninnor som är helt otroliga med sina växter så då ska man ju utnyttja deras kunskaper eller?



Samma här tomaterna drar också iväg på höjden, de har väl stått aningen för mörkt antar jag, få se om jag kan härda dem ute så att det åtminstone blir en kraftig stam framöver. Jag måste bara ha ett växthus framöver.


Det jag tycker är roligt i alla fall är att mina stockrosor klarat vintern skapligt så jag ser en del grönt som smyger upp ur marken där jag grävde ner dem. Få se om det är en synvilla eller ej.

Igår blev det inget nyttigt i trädgården, ja jag skulle ju vila ändå men herregud vilket väder det var, kallt blåsigt och regnigt.


Det ser ut som värsta grådagen minsann och jag kan inte säga att jag är missnöjd med att stanna inne en dag.
Till sist en hälsning från värsta utvikningskillen och min stora kärlek.


Ha det gott nu alla bloggvänner och hoppas ni har lite sol och värme att vänta under dagen.
Kramar Lena

lördag 17 april 2010

Något piggare idag

Vilken hiskeligt tråkig fredag jag hade igår.
Lite synd tyckte jag allt om mig själv, orkade helt enkelt inte ta mig ur sängen på hela dagen.
kroppen kändes som om den gått ett helt maratonlöp, konstigt.

Har ni varit med om det att man bara hastigt blivit så där orolig i magen fast inte fått springa maraton till toaletten utan lite lagom, feber och en enorm trötthet? Kan bara hoppas att det inte är magen som krånglar igen utan ser helst att det är en liten bacill som ville visa sig.

Ja jag vill bara meddela att det känns lite bättre idag, har ätit lite och det är ett gott tecken. Skriver just nu på P-e:s dator för min har börjat krångla en del. Det negativa med den här är att inga bilder fins här så det får bli ett litet inlägg utan det.

Jag har fått en kommentar från Lillemor, jag skulle så gärna vilja veta om du har någon egen blogg för jag finner dig inte så jag kan kolla in dig också.
Är så himla kul med nya bloggvänner.

Nu önskar jag er alla en skön helg, själv ska jag försöka ta mig i kragen och kliva ur sänghalmen snart, men vi vill olika saker jag och kroppen.

Kramar Lena

fredag 16 april 2010

Inget vin trots allt

Ja där fick man för att man planerat så bra.
Kände nog i går kväll att magen var lite orolig men tänkte att det nog bara som vanligt var lite katarr.

Klockan ringde 05.20 i morse och det kändes verkligen inget bra att åka iväg och städa. När jag inte orkar med kaffelukten då är det fara och färde minsann.

Trogen som man är så ger man sig iväg i alla fall, men var tvungen att lämna lite tidigare, försökte mig på ett par actimel men när de kom i retur så gav jag upp. Och på den mysiga vägen är det. Orolig i magen, trött som om jag inte skulle ha sovit på flera dagar. Kan det månntro vara en lite bacill trots allt?

Jag är bara tvungen att berätta en kul episod som hände förut.
Jag hade precis somnat och det var så härligt att jag funnit en skön sovställning med vetekudden intill magen.
Då ringer det på dörren, vi har ingen tyst signal minsann så man kunde inte missa den heller.
Eftersom P-e åkt till jobbet och jag absolut inte väntat något besök blir jag lite stressad och undrar om någon kört på kissen eller så.
Jag öppnar dörren och därutanför står det en man och en kvinna med tidningen vakna under armen, Jehovas vittne alltså.
Bara att se rubriken vakna var ju lite kul tyckte jag för det var som i en dålig sketch eftersom de just väckt mig.
De hann i alla fall inte ens öppna munnen innan jag talat om att jag är sjuk och dessutom inte intresserad.
De stod där och log ändå när jag stängde dörren mitt framför dem, ja men man orkar väl inte med diskussioner om man är dålig heller och faktiskt tycker jag att det där är något tjatiga människor de ger aldrig upp.

Nej det här funkar inte jag var tänkt att läsa era inlägg nu men kroppen vill något helt annat. Förresten vilket krångel jag haft med att komma in på era bloggar, speciellt igår, helt hopplöst, kanske något centralt problem.

Ha nu en mysig helg ni som ska mysa med ett glas rött eller vitt, jag är verkligen avundsjuk

Kramar Lena

torsdag 15 april 2010

Idag har det flyttats och städats

Ja det finns allt några vårtecken här också fast vi inte kommit så långt som längre ner i landet.
Men scillan har kommit i alla fall och det är fullt överallt i buskarna utanför min lillstuga, synd att de blommar över så snabbt bara.
En enda vitsippa hade jag också, var tvungen att gå riktigt nära för att se den :)

I dag har det donats och fejats som bara den, sonen har flyttat ut och jag har fått tillbaka min lillstuga.
Jag var bara tvungen att städa den så att jag kan få börja måla snart, ska bära upp varenda målarpensel och färg dit med det snaraste.
Skulle vara kul att ha en så där riktigt gammaldags stuga mysigt inredd men det går inte riktigt eftersom mitt syfte är att använda den till nyttigheter efetrsom vi saknar rum i vårt vanliga hus.

Jag har i alla fall en skivspelare där och ibland har vi haft nostalgiaftnar där med gamla Lp-skivor och lite vin. Kunde inte göra mig av med skivspelaren för då finns ju ingen anledning att behålla skivorna heller.

Sen i köket har jag den här gamla toaletten, ja det är faktiskt en toalett inte bara ett pottskåp, lite annorlunda och jag orkade inte säga nej när jag skulle få den av min mammas man, mycket gammalt och ett arvegods.
Uppe på står mormors tvättfat och tvättkanna i emalj, det är en raritet för mig.



I köket på väggen har jag även en gammaldags bonad, den var jag bara tvungen att ha när jag fann en butiks om sålde alla sorter i gammal stil, nostalgi tycker jag och minns att det fanns sån på mormors köksvägg också.

Ja det var den dagen, i morgon ska gardinerna upp och saker bäras dit men först ska jag ju arbeta några timmar.
I morgon kväll ska jag banne mig dela en flaska vin med mig själv. P-e jobbar ju och är inte hemma förrän vid tolvtiden så det kan jag ju gott unna mig.
Nu ska här drickas kaffe och njutas av att solen kommit fram, det regnade en stund idag och var lite kyligare men det är ju april så det får man ju räkna med.
Ha nu en fin kväll kära vänner
Kram Lena


onsdag 14 april 2010

Svårt få till ett inlägg idag

Ja klockan går och jag har haft fullt upp med arbete och sedan förberedelser inför sonens flytt i morgon. Det ska tvättas och skickas med rena grejor sån är mamma.

Men jag hann med en halvtimma i solen förut med en kaffekopp och dagens tidning, skönt efter allt skurande.

Jag måste tyvärr in till Försäkringskassan i morgon också för att få hjälp med att fylla i mina uppgifter för att få aktivitetsstödet. Jag har gått ekonomisk utbildning, skött min egen bokföring, läst lite företagsekonomi, deklarerat själv i alla år, men jag går bet på FK ersättningslappar.
Det är helt otroligt hur de krånglar till det.
Man behöver tydligen inte fylla i något alls förrän man uppnått 8 timmar som då räknas som en arbetsdag.
Jag jobbar ju ca 5 timmar varje gång jag städar så jag måste alltså ta tre av nästa arbetstillfälles timmar innan jag kan skriva upp det som en hel dag, sen sparar jag de andra två timmarna tills det blir en hel dag till.
sen är det en nyhet också, man ska visst inte räkna timmar som arbetats före klockan åtta på morgonen för då räknas det som fritid, så jag får alltså ihop fyra timmar fast jag gjort fem.
Kan ni tänka er hur detta system ska kunna hållas under kontroll, helt j-a otroligt.
Ska bli spännande att höra deras förklaring till detta.

Men det känns bra i alla fall för de ska inte få mig på dåligt humör en gång till.

För nu kommer våren med värme och sol och idag såg jag en massa blå scilla på gräsmattan, har inte haft kameran framme överhuvud taget idag så nu blir inlägget tråkigt men jag återkommer när det finns mer tid till allt.

Nu ska jag slötitta på tv tänkte jag men troligtvis kommer jag att kolla lite mer på era bloggar först.

Kram på er
Lena

tisdag 13 april 2010

Arbeta på AF, nej tack minsann

Ja men kolla här då mina första vårblommor blev till en liten grupp. Men här i Arvika finns det inte mycket att välja på än minsann, några slöa penséer och så lyckades jag få tag på en skaplig Bellis.
Ja ja det kommer mer i slutet av veckan sa de så vi får se hur det blir med det. Men jag köpte faktiskt några pelargonsticklingar i alla fall, vet inte om jag vågar ha dem ute på dagen än. Vad säger ni som är pelargonkännare? Hur länge ska de vara inomhus och hur mycket nattkyla tål de egentligen?

Ja så var jag då på arbetsförmedlingen idag, fantastiskt upplyftande och energirikt.
Nej det är faktiskt inte fel på min handläggare hon gör väl så gott hon kan och faktiskt så har jag fått en personlig coach nu. Jag ska träffa honom 1 gång i veckan. Det känns lite konstigt måste jag säga eftersom det är såna jobb som jag sökt själv tidigare. Och ska jag vara riktigt ärlig så behöver jag inte deras hjälp egentligen men nu är det ju så och då får man tacka och buga.

Det var ett litet kul samtal vi hade där inne i lilla rummet idag för min handläggare föreslog saker som jag redan själv kommit på långt innan och det syntes att hon inte var van.
Tex när jag var och städade på den där industrin för några veckor sedan så passade jag på och lämnade in min cv till chefen för ev industrijobb.
Min handläggare sa idag

- tänk om du hade passat på att söka jobb där när du ändå var i närheten.
- Ja men det har jag redan kommit på och gjort förstår du sa jag.
- Åh vad bra, men då är det ju väldigt bra om du följer upp och ringer till chefen snart.
- Ja det har jag också gjort redan förstår du, sa ja då

Ja vad mer kan hon säga efter det, nej inte mycket men hon menar väl faktiskt.

Ja ja det här blir nog bra antar jag, jag har ju redan ett arbete egentligen men som sagt så får jag ju inte börja någon gång så tills dess ska jag träffa min nya coach och han ska minsann få en hård nöt att knäcka. Tänkte jag skulle få honom att leta efter arbeten som jag verkligen vill ha, ja inom friskvård och så vet ni, något ska han väl göra när jag tills nu gjort allt arbete själv. Hi hi

Nej mina vänner nu ska det bli pannbiff med lök här, väntar bara in resten av familjen.

Jag önskar er en skön tisdagskväll kära bloggvänner, själv ska jag försöka komma i säng ganska tidigt ikväll, ska ju upp och städa i morgon igen.

Kram på er
Lena

måndag 12 april 2010

Säkra vårtecken

Här öppnar sig vattnet mer och mer nu, det går ganska fort faktiskt. Men titta noga på bilden ska ni se. I vintras när P-e:s barn var hos oss så tog de en tur ut i snön på isen. Hannes trampade upp sitt namn i snön och det finns fortfarande kvar trots att det bara är ett istäcke över resten av isen, lustigt.




Det här är ett självklart vårtecken och det är så härligt att se dem ligga och flyta runt runt där det är öppet vatten.


Ja det här är snön som fortfarande är kvar på vår tomt, mer är det inte men den högen är kvar för att det var så enormt mycket snö just här P-e öste ju ner massor från taket och det hamnade visst där. När jag var ute och krattade igår så tänkte jag faktiskt att jag skulle skotta bort det, är ju liksom trött på det nu men det försvinner ganska fort ändå så det fick ligga.



Idag är det sol igen och ska visst bli ganska varmt så utedagen är även idag ett faktum.
Det var verkligen en skön dag igår och man fick en hel del gjort ute samtidigt som man kunde njuta av dagen, det är en bra kombination det.
Den här veckan bli lite hektisk faktiskt men det är ju så ibland.
Kära sonen ska flytta ur lillstugan på torsdag så det är en del att packa och plocka fram och göra rent, hans saker har liksom stått i en otät lada hela vintern.
Men mamma har ju redan börjat, hjälpsam som man är, så igår blev mattorna tvättade och det är ju alltid en början, ja all annan tvätt är och klar och nerpackad.
På det här så ska jag till arbetsförmedlingen på tisdag och det är ju alltid kul. På onsdag jobbar vi alla tre här, men som tur är så slutar jag ju efter tolv så då får man pallra sig till stan för att hämta lägenhetsnyckeln. På torsdag flyttas det och på fredag jobbar jag igen.
Men till helgen ska det bli en myshelg och gud nåde den som ber om hjälp med något. :)))
Jag önskar er alla en skön måndag
KRAM LENA



söndag 11 april 2010

Godmorgon alla goa vänner

Nu är jag här igen, igår var det helt hopplöst att ta fram datorn, tiden bara gick och jag var trött efter arbetsdagen, sen var ju P-e:s barn här och då får det bli kvalitétstid med dem.
Jag och han tjej tog i alla fall ett Zumbapass, vilket hon tyckte var jättekul tjejer emellan så där.
Vi var också ute hela eftermiddagen, det var ju ett riktigt vårväder minsann och då måste man ju njuta av allt.

När klockan var runt nio igår kväll, lutade jag mig lite snyggt tillbaka i soffan och där tog dagen slut för mig, men det var en skön trötthet ändå.

Vad kul förresten att så många gillar min utsikt, ja den är gudomlig och det var ju delvis pga den som vi köpte huset. Det är en skogstomt på baksidan med stora stenar och blåbärsris, lingon, kantareller och liljekonvaljer bla, man kan plocka lite på väg ner mor sjön på lilla stigen, mysigt.
Men det finns som sagt en annan sak på detta huset som många undrar hur vi klarar av. Den evinnerliga trafiken som passerar på framsidan, vi har ju en stor väg där.
Men alltså jag är ju född i stan och den trafiken var mycket värre, med rundkörningar och skrik, här passerar man direkt liksom.
Ja sen har vi ju som jag tror jag berättat tidigare tomt på andra sidan vägen också, en lillstuga och en lada plus en åker.
Den lillstugan är guld värd för mig och det är där jag ska sitta och måla i vår och sommar. Trots att stora vägen är emellan så är det acceptabelt, man kan ju inte få allt.



Den här bänken snickrade P-e ihop i fjol bakom en av de stora stenarna på baksidan, det är så mysigt med små mysställen här och där mitt i det gröna. Här kan vi ta en eftermiddagsfika i solen.
Vi har projekt ska ni veta, en egen brygga och annat mysigt nere i slänten men vi måste få ihop lite pengar först, sen får vi se.

Tänk om vi bodde närmre så vi kunde ses över en fika under sommaren, det vore så kul, så kul.

Nu måste jag kika in till er alla som jag inte hann med igår innan jag går ut så nu önskar jag er alla goa vänner en skön söndag

Kram Lena