lördag 27 februari 2010

Lite köplusta

Fick i morse lust på en snabbvisit hos en möbelfirma som har öppet bara på fredag o lördag. Där fann jag dessa helsvarta lampor, ja jag köpte 2 eftersom jag har två fönster i vardagsrummet.
Naturligtvis kan jag inte få bilder så de syns med dagsljus i bakgrunden, men de var lite mysiga med hängande dropprismor.
Faktiskt blev det inget mer trots att där fanns en hel del, men som vanligt stoppar ekonomin mig.

Ja sen blev det en massa utetid eftersom det för första gången i vinter var kramsnö här, inte en enda gång tidigare har man kunnat göra snögubbar och snölyktor. Passade ju bra då P-e:s barn är här också. Resultatet ser ni nedan och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med honom.
Det är faktiskt så att den stackaren har en liten julblomkruka på huvudet, man tager ju vad man haver som Kajsa Varg säger.



Ja och här byggs det snölyktor som ska tändas alldeles snart, det är ju mysigt värre det.

För övrigt har det snöat och blaskat om vartannat idag och jag håller tummarna för att det ska ta på snön ordentligt nu, fick nämligen en liten vårkänsla då det var en behaglig temperatur också.

Ikväll blir det melodifestival trots att jag är tveksam till det, kan inte påstå att jag finner någon kanonlåt som man bara inte kan låta bli att nynna på. Ja ja det hör till förstås.

Hoppas ni får en bra kväll också.

Ha det gött som vi säger i Värmland

Kram Lena

fredag 26 februari 2010

Nytt hallgolv också

Ja så här levande blev det, man kan faktiskt inte se att det är ett klickgolv och det var skönt att gå på också. Så nu ska han bara komma och stanna idag för att byta sockel bakom ett skåp i köket och få på de sista golvlisterna och finliret liksom.




När jag rensade lite i mina gömmor så fann jag min agenda sen i fjol, kom nu ihåg att jag sparade den för att det varje vecka fanns fina bilder och ordspråk i, sen att den är i läder gör ju också att det är svårt att göra sig av med.
Jag funderar faktiskt på att klippa ur bilderna och klistra in dem i någon annan typ av bok, vad tror ni skulle inte det vara fint att ha och läsa i då och då?





Ja och vad ska man nu hitta på idag? Jo det måste återigen bli en tur till stan, måste leverera två tavlor till en köpare men jag kan lova att det inte lockar för det har ju snöat mer och vägen ser inte inbjudande ut.

Kanske orkar jag med en promenad också vilket är nödvändigt men jag begriper inte, jag har absolut ingen kondis efter den här förkylningen, varje backe känns som ett vasalopp, flåsar och hostar och kippar efter luft. Det tar väl tid innan man kommer tillbaka, känner ni igen er?

Nej nu får jag nog sätta på mig lite kläder, idag fick hantverkaren se mig i morgonrock, jag orkade bara inte duscha före frukosten och vad tusan det är ju inte mig han ska fixa till.

Hoppas ni får en bra helg nu och var rädda om er

KRAM LENA

torsdag 25 februari 2010

Hockey

Ja här sitter man nu och kollar matchen mellan sverige och Slovakien, spännande och jag såg just hur de kvitterade med 2-2.

Ja det kan jag ju säga att vore det inte för hantverkaren så skulle jag absolut inte sitta här så tidigt men nu hänger ju han på dörrlåset så då vill man ju inte visa sitt sämre jag med håret på ända och de rutiga flanellpyjamasbyxorna.

Men det är ganska mysigt i alla fall. Kaffe, levande ljus och spänning och det på en torsdagsmorgon, häftigt.

Idag hoppas jag i alla fall att hallgolvet ska hinna bli färdigt vore ju trevligt att få bort spånet innan helgen.

För övrigt så blir det en promenad senare måste få in det som rutin nu och låta bli att skylla på annat.

Nej det här fick bli ett snabbinlägg, återkommer senare har ju en hockeymatch att följa nu.

Ha en fin dag nu

KRAM LENA

tisdag 23 februari 2010

Gammalt och nytt

Ja det fanns en annan matta under klickgolvet och det var nog det som räddade oss. Här smygfotade jag hantverkaren i morse precis när han skulle börja lägga in det nya golvet.
På den där sidan köket fanns ingen fukt eller någonting men han fann något i en sockel bakom ett av köksskåpen bredvid spisen. Så det ska torka en stund nu innan han gör en ny sockel och får tillbaka skåpet. Jag skulle ha kunnat göra vad som helst för att byta ut våra otroligt fula luckor samtidigt men vi har verkligen inte pengar till sånt nu så det måste vänta tyvärr.


Ja så här blir det nya golvet, ganska murrigt men levande med sina skiftande färger, man får känsla av gammalt flytvirke eller nåt.



Ja det blir nog bra tror jag när lister och sånt är på plats. Och efter det så väntar hallen på sin tur. Där syns det inte mycket men dock såpass att de vill byta ut golvet. Det har vi valt ut idag så min förhoppning är att allt blir klart innan helgen, jag ska i alla fall hålla tummarna för det.


Jaha och vad har vi här då? Jo en riktigt lat katt i en ny ställning, han gillar verkligen att vika ut sig den grabben. Och vad hade nu detta med köksgolvet att göra? Nej precis, inget alls men han råkade fastna på bild igen.
För övrigt idag så har jag varit på kalas hos sonen. Ja eller man kanske kan säga att jag varit där och hållit i kalaset som vanligt. Gjrde lite goda mackor med ägg och räkröra tillsammans med avokado och grönt, det var riktigt gott. Sen hade jag bakat lite vetebröd och gjort en semi freddo glasstårta som alltid är populär. Jag garnerade med smultron sen i somras och physalis och hackad dajm, mumma för själen ska ni veta.
Ja och nu tror jag det ska bli en film och soffhörnet en stund innan jag går och nannar för kvällen.
Ha det så bra nu i morgon kära vänner
KRAM LENA

måndag 22 februari 2010

Ingen syndaflod minsann

Ja nu är stora delar av golvet borta och det fanns inte alls mycket vatten där, jippie. Vi får väl se hur det ser ut underifrån i morgon när stackars hantverkaren ska krypa under torpargrunden.
Gud nåde honom om han finner något så att det måste stå och torka i evigheter. Men jag tror faktiskt inte det.

Han var riktigt kul den här hantverkaren, lätt till skratt hade han också, och jag kan inte förstå varför han frågade P.e om vi inte skulle kunna ta en sväng till stan under tiden som han jobbade.
Men jag tyckte jag såg ett leende.

Ja du sa han innan jag åkte, du kommer hata mig när du kommer hem och ser vad jag ställt till med.
Men jag kontrade med att han skulle hata mig också för att jag lämnat in en stämningsansökan för att han förstört mitt kök.

Vi tog i alla fall en tur till stan, var inne i en möbelaffär och kollade lite allmänt och hade man mycket pengar så skulle det se annorlunda ut hos oss snart, men så är inte fallet.
Jag har i alla fall inhandlat en otroligt fin diskborste för 15 kr, svart och vit minsann det ni. Men tusan nu glömde jag ju att fota den, ja ja men ni vet ju hur en diskborste ser ut.

Nu ska jag erkänna att P:e har hällt upp kaffe och till det ska vi smaska på äppelkaka med vaniljsås. Ja jag vet klockan är för mycket för att stoppa i sig sånt men det är ju så himla gott.
Förresten så väger jag bara 62 kilo till mina 173 cm så det är inte så farligt väl.

Ha det så bra nu mina bloggande vänner

KRAM LENA

söndag 21 februari 2010

Underbart söndagsväder

Ja idag har det varit otroligt vackert om än aningen kallt.
Har verkligen varit ute och njutit i fulla drag. Först blev det en lång promenad på väg där ingen annan än jag och några rådjur gått sedan det snöade nu sist.


Härlig avslappnande känsla och jag var faktiskt tvungen att ta några fina bilder, det blir de sista vinterbilderna jag lovar.

Jag fick en så härlig känsla när jag såg det vita helt orörda snötäcket som glittrade av solen.

De här hästarna är så enormt goa och kommer gärna och pratar när man går förbi, idag var det bara nyfikenhet eftersom det inte var lika lätt för dem att ta sig fram.
Bilden här under är av grannens istappar och jag lyckades ju naturligtvis inte fånga solstrålarna som fick dem att lysa.
I
De här två sista bilderna tog jag för att jag tyckte det var häftigt, snön som lagt sig på fönstret ser precis ut som en vit tygbit med veck på, det tycker jag är helt otroligt gjort av moder natur.


Ja som sagt nu blir det kanske inte fler vinterbilder eftersom vi är så trötta på snö nu.

Efter promenaden orkade jag bara inte gå in, fick en enorm energi så då skottade jag bort snön på vår tomt det blir en del det men gud så nöjd jag kände mig efteråt, värsta träningspasset vet jag.

Ja och nu ska jag plocka ut det sista ur köket för kl 11.00 i morgon kommer de och river ut golvet, men sen blir det banne mig en film och kanske lite godis, ja vi får se.

Tittar in till er i morgon bitti

Ha en skön söndagskväll mina vänner

Kramar Lena

lördag 20 februari 2010

Nya målningar på gång







Ja det här har jag pysslat med några dagar av och till, fick ju som sagt lite inspiraton efter utställningen. Jag har rört till det ordentligt på P-e:s dotters rum man måste ju ha utrymme när man målar vetja. Jag ordnar det tills hon kommer nästa helg.
Den översta i gulbruna toner kommer att bli en triptyk, två tavlor som hänger ihop, ganska häftiga effekter faktiskt.
Den svart vita är inte färdig än, det är det som är så härligt med olja , måla och måla över. Det negativa är att det tar några dagar att torka emellan målningarna, men den har faktiskt potential att bli något ganska bra¨vilket är lite svårt att föreställa sig på bilder av dålig kvlitét.
De två understa är småtavlor och den blå är jag faktiskt riktigt nöjd med.
Ni andra pysslar i hemmet och donar och har er och jag målar istället just nu. Jag tar tag i den andra biten när jag fått ordning på golv och sånt. Det kommer liksom att bli fullt av saker överallt nu, saker från köket in i vardagsrummet, ja ni förstår att det inte går att mysa till det då. Men sen när det är klart då jädrar ska ni se.
För övrigt kan jag upplysa om att det är snö snö och mer snö som dalar ner här nu. Det blåser och har sig samtidigt så det är inget uteväder precis. Jag ska ändå ta mig en tur till stan för lite småhandling, får väl köra i lusfart.
Skulle tro att det är mycket värre i nedre delen av Sverige.
Ha en bra lördag nu mina vänner.
MÅNGA KRAMAR PÅ ER
LENA



fredag 19 februari 2010

Funderingar ang. ungdomar


Ja det har jag faktiskt haft nu i ett par dagar. Vi har återigen fått läsa i vår lokala tidning om två ungdomar som hittats döda i en lägenhet, Orsak antagligen förgiftade av överdoser och droger.


Ja men nu börjar man fråga sig var det ska sluta och vad kan man göra åt det här problemet. I vår lilla stad börjar antalet ungomar som överdoserat bli alltför många. Bara de senaste 2 åren har det försvunnit minst 7 personer i ålder runt 25-26 år. VARFÖR?


Varför inser de inte från början att de är ute på tunn is? Är det för lite upplysning runt omkring droger? Eller är kanske vi föräldrar för blåögda och inte ser tecknen i tid? Är kompistrycket för hårt?


Vill man bli sedd kanske? Dåligt självförtroende? Ja frågorna är många och ofta går de heller inte att svara på exakt.


Jag som jobbat i skolan i ett antal år tänker på hur man skulle ha kunnat försöka ändra inställning till droger och gett upplysning om det här redan från första årskurs.

Istället skjuter man gärna upp problemen till längre upp i åldrarna för ekonomins skull, det finns inte pengar. Undrar om de bestämmande förstår hur mycket mer det kostar att ta itu med problem senare i livet då oftast problemen också blivit betydligt större.


Ni som arbetar i skolvärlden förstår troligtvis vad jag menar, ni sliter ihjäl er och får ständigt höra om den dåliga ekonomin. Jag beundrar ert idoga arbete i ett motarbetande samhälle.


Mina funderingar är egentligen hur man skulle kunna göra för att hjälpa till där ute. Jag förstår att det finns ett antal hjälplösa familjer som inte vet vad de ska ta sig till med sitt barn, de ser vad som händer men kan inget göra. Usch vad man lider med de drabbade familjerna.


Ja det här blev djupt men ibland är det nödvändigt det med.


För övrigt kan jag meddela att det ramlat ner ett antal centimeter snö här under natten och det var ju väldigt nödvändigt eftersom vi inte hade något innan phu, ut och skotta igen.

Vi fick även veta att de kommer på måndag och börjar riva ut golvet i köket, kul. Det var i alla fall bra att vi fick helgen till att plocka bort allt. Och det är nu man inser att man har alldeles för mycket poslin i det stora gamla skåpet och allt ska ut och tillbaka igen, ja ja

Jag får försöka tänka som P:e, det blir ju kul med nytt golv sen.


Ikväll blir det Let´s dance för hela slanten och kanske lite målning, P:e jobbar natt hela helgen så det blir till att smyga runt lite fint under dagarna sen. Hoppas jag finner på några tysta aktiviteter, jag har ju väldigt lätt för att prata med mig själv och så där. Man kan höra mig liksom även om jag är ensam hemma. hi hi


Ha nu en fin helg kära vänner


KRAM LENA
P.s bilden är från vår balkong vid Rhetymnons strand på Kreta, mitt favoritställe.

onsdag 17 februari 2010

KattOS finns det?

Ja snart kanske. Så här såg det ut igår kväll när P:e kollade herrarnas skidskytte på datorn.

Oss killar emellan kanske han tänker.

På det här sista kortet tänker han garanterat på att blixten är otäck att få i ögonen för här börjar han tröttna på mig ganska rejält.

Som jag sagt tidigare så är inte detta en katt, nej en vanlig människa bara med lite mycket hår bara.

Ja ja det var igår det, idag har det blivit lite målande och en härlig promenad i lagom kyligt väder, kan inte skryta med någon kondis men så är det ju när man är förkyld, trots att det är på bättringsvägen.

Jag har fortfarande inte hört något om vilken dag jag börjar jobba, försäkringskassans beslut låter vänta på sig, men jag har ju 15 A-kassadagar kvar så det är ju inte bråttom. Ja ja det ordnar sig nog skulle jag tro.

Jag har letat efter inspiration till pyssel idag men tyvärr fann jag den inte, kanske hamnat i tvättkorgen eller så. Kanke kommer den fram i morgon helt oväntat och chockartat.

Nu ska jag äta lite kvällsmat men bara lite magen mår bäst så har jag märkt.

Ha en mysig kväll tjejer kanske ska ni kolla lite os vem vet.

Kramar Lena

tisdag 16 februari 2010

Mitt köksfönster




Ja jag fick ju äran att fota det men det kan jag säga att jag är inte jättestolt över det nu för det är lite olika färger och former men vi ska ju snart ut med allt i köket så det känns inte så himla viktigt för tillfället.
Vi trodde att de skulle komma och riva ut golvet i början på förra veckan men icke, de har antagligen för mycket att göra.

Men det måste jag säga att inte känns det bra att veckorna går och fukten ligger under golvet fortfarande.
Jag är ganska förtjust i min hemsydda hissgardin i alla fall, älskar ju kittfärgen och rutor.
Ja jag vet ni älskar alla vitt och krämiga färger och det gör ju jag också men faktiskt så är jag förtjust i den lite mörkare tapeten som jag har i köket också, det är ju lite olika perioder i livet detta.
Jag ska framöver måla om i vardagsrummet för där är jag absolut inte nöjd med färgen men när vi flyttade in för snart tre år sedan var allt nyrenoverat och det kändes liksom onödigt att börja röra i det nyfräscha trots att färgen inte stämde, Men framemot sommaren ska det bli och då blir det ljusare minsann.
Ha en bra kväll käraste vänner
Kram Lena

Nej nu jädrar ska här målas

Jajamen. Nu har jag plockat fram allt som behövs för att dra igång målningen så nu kommer inget att stoppa mig, tror jag.

Har varit uppe länge idag, var tvungen att skjutsa P-e:s barn till tåget tidigt i morse för återresa till Götet.

Sen blev det faktiskt en promenad i lagom kyligt väder. Jag tycker faktiskt att man blir piggare av syre när man är förkyld, inget negativt alls om man inte har feber.

Jag återkommer senare med längre inlägg för nu ska jag dra igång mina penslar, kan bli svart och vitt idag eftersom jag sålde rubbet av dem, hmm.

Kram på er
Lena

måndag 15 februari 2010

Min alla hjärtans bukett



Ja jag älskar ju tulpaner så det fick jag i massor av min kära sambo, ibland är det härligt med alla färgerna också istället för alla vita jag brukar köpa.


P-e:s barn och jag tog en tur in till stan först igår för att handla lite sen tog vi en långpromenad utefter hamnen, solen sken och det var bara ett par grader kall, underbart.

När vi kom hem åt vi en god middag och sen gjorde jag en smaskig äppelpaj med vaniljsås till eftermiddagsfikat, det dög gott det.

Ja men kolla här då, jag skaffade katt för ett antal år sedan men vad har det blivit av han, jo en människa som kollar på tv:n i ett eget soffhörn, på rygg som värsta utvikningskillen, ja men så ligger väl inte en katt? Han ska ju vara ute och jaga råttor vet ja.
Han är i alla fall den absolut goaste man kan tänka sig och den stackaren blir väl som han umgås skulle jag tro hi hi.
Ja och nu ska jag hoppa in i duschen, väcka P-e:s barn för vi ska ut i naturen och åka pulka idag. Jag är snorförkyld men lite syre rensar troligtvis bara lungorna så det ska bli kul. Måste ju passa på nu när de har sportlov.
Jag hoppas ni får en bra dag all vänner och återigen tack för all positiv kritik i era kommentarer det har sporrat mig vidare.
KRAMAR LENA

lördag 13 februari 2010

Några sista bilder från lokalen

Ja det här tog jag från utsidan fönstret, inget märkvärdigt med väl synligt så det blev i stället för en trottoarpratare. Färger ser man ju på långt håll.


Sen tänkte jag visa några av systerdotterns smycken som är en jättepassande alla hjärtans present eftersom hon använder mycket hjärtan i sina hängsmycken. Jättemånga härliga färger.
Hon fick sälja en hel del faktiskt.

Rött är väl alltid passande tycker jag.

Vitt och svart gick det flest av, alltid gångbart och älskat av de flesta.


Ja nu är den här veckan slut och det är skönt det med även om det har varit absolut toppen hela tiden. Man får blodad tand så att säga och jag ska så fort som möjligt ta itu med mer målning. Problemet är att jag inte har så stor plats att måla på just nu men så fort min lillstuga är färdigutlånad så ska det bli min fristad för målning i massor.
Jag känner verkligen att jag måste få göra det jag vill mest av allt så nu ska verkligen ingenting stoppa mig.
Har någon beställning i svartvitt också så det måste jag försöka mig på trots att jag egentligen inte gillar beställningar. Målningen ska ju komma spontant och inifrån mig själv men om man ska måla på beställning så kommer det krav utifrån också på något sätt så vi får se hur det blir.
Nu ska jag i alla fall äta paellasallad och sen blir det melodifestivalen, hoppas det blir några bra låtar.
Ha en fin kväll alla läsare och återigen tack för era positiva kommentarer angående mina tavlor.
Många kramar
Lena





















fredag 12 februari 2010

Jag har lyckats med försäljningen

Den lilla gröna är nu såld till samma person som även skulle ha den stora gröna under här.

Alla mina svarta är också borta nu, ja de försvinner inte förrän i morgon men de är i alla fall sålda allihop. Kul




Ja man blir glad för all respons man får det riktigt värmer i hela kroppen.
I morgon är sista dagen och jag är jättenöjd med veckan, den var ju inte speciellt planerad före så det har gått över förväntan.
En hel del smycken har vi också sålt ska lägga in någon bild på dem också snart.
Nu ska jag titta på Let´s dance och mysa i soffan ett tag, i morgon ska jag ju upp lite tidigare för vi öppnar klockan tio då.
Ha en fin kväll mina vänner
KRAM LENA


Tack kära vänner




För alla otroliga kommentarer angående mina tavlor. Jag rodnar nästan.


Försäljningen går väl så där. Men det viktiga för mig är kritiken, både den positiva och eventuella negativa.


Den stående kommentaren jag fått är i alla fall att jag gör väldigt rofylldan och meditativa travlor och det är ju meningen.


En kvinna kommer antagligen tillbaka för hon var totalt såld på de gröna och då inte bara en av dem utan två. Hon håller på med meditation och grönt är ju hjärtats färg.




Många visitkort är borta och det bådar ju också gott för framtiden.




Idag tror jag på tillströmmning av folk det är alltid fler ute en fredag.




Själv mår jag bättre nu, jag tror jag sovit tio timmar per natt nu i två nätter och antagligen är det det som behövs för återhämtning. Tänker lite på kommande otrevliga undersöknigar men har bestämt mig för att det är då det.




Nu ska jag åka in och öppna lokalen igen och det är så himla upplyftande och energirikt.




Så återigen tack för ert otroliga stöd och gulliga kommentarer det är otroligt värmande och stärkande ska ni veta.


Många kramar till ett kanonfint bloggäng och ha en fin fredag.




LENA

torsdag 11 februari 2010

Några fler tavlor













Tog några bilder av resten av mina tavlor, får se om de gröna är kvar i eftermiddag för det var flera stycken som ville ha dem, hjärtats färg vet ni.
Igår var det otroligt lugnt i lokalen, vi har väl antagligen gjort för lite reklam för den här utställningen, men den kom ju så snabbt på.
Men jag har ju fått besök av såna som jag minst anade att jag skulle få, gamla klasskamrater sedan 1976 på en lanthushållsskola i Årjäng, oh vad det var kul vi har ju inte setts på så många år.
Idag vet jag att det blir bättre tillströmmning det känns så faktiskt.
Jag vill också tacka er alla för de fina kommentarer ni ger mig och som vanligt så blir jag bara glad när jag läser det ni skriver, det värmer enormt.
Förresten så undrar jag vems kommentar som försvunnit för den sista raden på kommentaren var bara med, min nyfikenhet vet inga gränser och om någon känner igen sig så vill jag gärna veta.
Nu ska jag hoppa in i duschen så att jag kan åka in till stan sen, ser fram emot det mycket.
Vi hörs senare för jag ska ta kvällen till att kolla allas bloggar, lite dåligt med tid till det nu.
Ha en bra dag
KRAM LENA







onsdag 10 februari 2010

Bloggpaus


JA det blev visst det, men den var helt klart ofrivillig. Det hände naturligtvis lite saker här i måndags kväll så jag fick ta mig en tur till akuten med enorma smärtor i bröstet. Det känns i alla fall skönt att de är så noggranna när det gäller sånt så nu har de tagit Ekg flera gånger och prover i massor plus att de kopplade mig till IVA under natten utifall att.

Men de var säkra på att et kommer från lilla magen så nu har de bestämt att de ska gå ner med en liten fin kamera och kolla där, den undersökningen har jag sagt att jag aldrig ska göra men har tyvärr inget val förstår jag.


Ja ja det ordnar sig. Blev ju lite fel med utställningen första dan då men som tur är så har jag en underbar liten systerdotter som tog hand om allt så det blev en bra start utan mig också med två sålda talor första dagen, kul. Idag ska jag i alla fall försöka vara där hela dagen.

Några bilder hann jag ta innan i alla fall.






Det blir fler bilde senare. Ha en bra dag nu för nu blir här bråttom igen.

KRAMAR LENA