söndag 31 januari 2010

Vilken helg jag haft


Med många upplevelser en del lite negativa men mestadels positiva.


Jag tänker berätta lite idag men kommer i morgon med lite bilder från mitt studiebesök som jag kommer leva på länge, önskar ni hade varit med och sett allt detta sköna.


När jag skulle åka iväg så var jag riktigt uppspelt och glad, det har varit väldigt mycket i vår familj ett tag bla så gick ju sambons mamma bort och sen har det varit dikeskörningar och andra tråkigheter, inte så stora kanske men såpass att det tagit energi från oss.

Så jag såg alltså fram emot en helg utan krångel och att bara få njuta.


Den känslan höll i sig ända fram till Kristinehamn, då en splirrans ny V50 körde in i sidan på bussen, det blev verkligen mos av den bilen och mannen som körde var så gammal och vilsen att han inte borde ha kört överhuvudtaget. Självklart blev vi då försenade för det tar ju tid innan poliser kommer och allt pappersarbete är avklarat, jaa ,vet jag att jag tänkte en olycka kommer sällan ensam.

Jag hade inte så mycket att hitta på i bussen så jag skrev ett meddelande till P-e och berättade om händelsen. Men han var inte nöjd med det utan ringde upp, gulligt tänkte jag att han blir lite orolig.

Men det var inte riktigt det han var, nej han hade ännu tråkigare nyheter. Vi har en vattenläcka i köket sa han, och jag började faktiskt skratta för det kändes inte riktigt allvar, vi kan väl inte ha en vattenläcka liksom?????

Men jo det hade vi, köksgolvet har börjat bukta uppåt och det kom upp vatten i skarvar.

Ja jag kan lova att han fick brått, telefonsamtal till försäkringsbolag, rörmokare och framför allt försöka få röret som läckte tätt.


Ja så nu väntar en likadan jäklig vecka igen med folk rännandes runt benen, uppbrutna golv och gud vet hur mycket skador det är och vilket arbete som måste läggas ner, fy säger jag.

Men mitt i allt detta kan jag faktiskt slappna av känner jag, finns liksom inget att göra åt det.


Jag har i alla fall haft en helkul helg med många glada skratt, god mat och otroligt sena nätter och det tänker jag berätta om i morgon med lite bilder dessutom.


Bilden jag la in idag är från västgöta slätten och den tog jag när vi var på väg till studiebesöket, kära broder fick tvärnita bilen så att jag fick ta ett kort, verkligheten var enormt vacker kan jag lova med ett dimtäcke en bitt upp från marken.


Det är så skönt att vara tillbaka hos er och i morgon ska jag läsa allas bloggar igen för nu börjar jag få abstinens men nu har jag lovat umgås med kära smabon ett tag


KRAMAR TILL ALLA

LENA

fredag 29 januari 2010

Några minuter till övers

Innan bussen går och vad gör jag då, jo in i datorn läsning av bloggarna som mina goda vänner skriver, det kan ju ha hänt något under natten som inte jag kan missa.
Jag känner mig väldigt frustrerad över att inte kunna blogga på ett par dagar det har ju blivit en vana liksom.

En liten försmak av vad studiebesöket i skövde kan ge.
Sinnesro, och då undrar ni vad det är jag ska se.
Ljus, vattensängar med musikmadrasser, fiberoptik. Ja och mycket mer. Ni får hålla er tills jag åtekommer efter helgen.
Jag får se hur mycket jag kan berätta om för allt kanske inte är för allmänhetens ögon och sånt är jag noga med.

Nu önskar jag alla mina bloggvänner en riktigt trevlig helg, och tänk på att ladda batterierna ordentligt.
Många kramar Lena

torsdag 28 januari 2010

Taktil beröring

Jo jag tackar jag. Så ska man då ha en behandling i eftermiddag igen. Jag gör i ordning sängen och hoppar in i duschen och sen när jag kommer tillbaka in i rummet så ser det ut så här.






Och det kan jag lova att den här kunden betalar inte för sig så honom tjänar man inga pengar på.

Men erkänn att det ser sött ut ändå.

Nu vet ju jag att hon som kommer till mig för behandling inte är allergisk mot katter så det är helt ok som tur är.

Vi får se huruvida jag hinner med något inlägg mer före helgen jag ska nämligen åka ner till Skövde tidigt i morgon för att tillbringa en skön helg med min älskade broder.

Vi ska göra ett studiebesök på hans jobb också och det berättar jag om en annan gång för det är väldans spännande projekt på gång där.

Ni får alla ha en bra dag och kväll

Kram Lena

onsdag 27 januari 2010

Tack kära vänner

För allt positivt angående mitt nya jobb, jag kommer på mig med att le hela tiden och jag blir så sprudlande glad när jag läser era kommentarer.

Idag fick jag en annan energi också, kan väl inte skriva ner allt men fick en magkänsla som sa att jag skulle ringa ett telefonnummer angående en ledig lokal.
Min idé bara kom, jag ska banne mig fråga om jag kan få hyra för några dagar bara, sagt och gjort inom en halvtimma.
Det slutade med att vi snart ska ses så jag får se lokalen och hon var positiv till min utställningsidé.
Vi får se inom ett antal dagar hur det kommer att gå, men blir det som jag vill så ska det bli en utställning som talar till våra sinnen eftersom jag gärna målar i olika färger.
Något att planera inför och berätta för er om senare kanske.

Ja sen har jag gjort en cowboysoppa idag, och det beror på bloggen hallonblabar. blogspot.com som har en massa smarriga recept.
Jag vill varmt rekommendera denna soppa för den var helt otroligt god. Det som jag ändrade lite på var brödkrutongerna, jag strök vitlök på vitt bröd istället och lät dem bli frasiga ni olivolja i stekpannan sen pudrade jag över lite flingsalt, mumsigt.

Nej nu får jag nog kolla på slutet av Robinson tror jag.

Ha en bra dag i morgon

KRAM LENA

tisdag 26 januari 2010

Provarbetsdagen över.

Ja nu vet jag hur det är att jobba igen.
Personlig assistent, ja jag förstår att familjen har det enormt slitsamt och jobbigt.
Jag har verkligen fått känna att jag lever, sondmatning, blöjbyten, träning och enormt tunga lyft.
Men allt detta till en otroligt go liten krabat som inte valt detta sätta att leva på.

Det jag vet är att mitt arbete kommer att betyda något för många personer som konstant lever med detta.

Annorlunda än de andra arbeten jag haft helt klart inte minst genom att man arbetar i en familj, är i deras skåp, diskho och framförallt i deras vardagsrum. Jag skulle aldrig klara att ha någon annan person i mitt hem så man måste beundra dem enormt.

Så nu väntar jag bara på att få veta antalet timmar det gäller men jag misstänker att det inte handlar om mer än halvtid kanske uppemot 30 timmar om man har tur så då gäller det att skaffa annan sysselsättning bredvid, phu

Kanske skulle planera en utställning framöver, allt för att ekonomin ska komma igång igen, ja inte vet jag,

Men jag är helt säker på att jag kommer att trivas i familjen här för de var så otroligt söta och unga, tänk när man var runt tjugo år, det var ett tag sedan det.

Tack för alla söta kommentarer om mina nya skor, det gör att jag inte ångrar köpet ett dugg.

Men vet ni när klockan var strax före fem idag och jag visste att jag snart skulle åka hem igen då kändes det i magen av lycka när jag visste att ni och era härliga bloggar väntade på att läsas. Så nu ska jag göra det grundligt.

Kramar till trogna vänner

LENA

måndag 25 januari 2010

Angående nödvändiga saker

Ja så hör väl skor till den kategorin. Jag skojade lite med Lisa om att hon köpt en alldeles nödvändig turkos klocka och sen går jag då ner på stan idag och inhandlar de mest nödvändiga skor man kan tänka sig.
Tanken var att ev inhandla ett par skor för höst eller vinterbruk nu när det är REA men som vanligt så köpte jag de minst praktiska förstås.

Ja men erkänn nu de är ganska snygga va? Och jag kan faktiskt ha vinterskorna ett tag till.

Jag var bara tvungen att ta en bild på min väninnas vackra amaryllis också, blommade för tredje gången sa hon. Undrar om de där mindre amaryllisarna blommar längre, verkar nästan så.

Tack för era gulliga kommentarer förresten, kommer på mig med att småle hela tiden jag läser dem. En riktig energikick vill jag lova.

Nu ska jag förbereda matlåda inför morgondagen, det var längesen så jag får se om jag fixar det.

Ha en fin kväll kära vänner så hörs vi i morgon kväll efter min första arbetsdag.

KRAM LENA

söndag 24 januari 2010

Sen söndagskväll

Ja men ett litet inlägg hinner jag väl med. Jag har verkligen haft fullt upp den här helgen så datorn har inte ens varit i närheten av uppvärmning.

Först vill jag tacka för alla tips om hur man målar på väggar och möbler, det ska jag ta till mig och testa snart.

Jo vi har flyttat ur svärmors lägenhet den här helgen, hon gick bort för ett par veckor sedan så det var ett måste men tiden går och energin tar slut, inte så energirikt att plocka i andras saker men allt har gått bra i alla fall och nu kommer det nya tider.

I morgon ska jag sova länge, ja länge och länge det brukar inte bli mer än till åtta i alla fall man är ju inställd på vissa tider så.
Men på tisdag morgon blir det till att knalla ur sängen vid sextiden som på gamla tiden för då ska jag ju göra min prov arbetsdag som jag ser fram emot så, skönt att komma igång.

Vet ni jag tänker inte skriva så mycket mer idag för just nu brinner det i mig av lust att läsa era bloggar och som sagt klockan går.

Ha en bra dag i morgon nu

KRAMAR LENA

fredag 22 januari 2010

Idétorka.

Nej nu blev jag ledsen, här har jag suttit och skrivit ett lång inlägg och så trycker min ena finger på deleteknappen och då vert ni ju vad som händer.
Ja så nu finns inte så mycket tid till att skriva om allt så det kortar jag ner.

Det jag ville säga med rubriken idétorka var att man kan kosta på sig att ha det för då är det bara att gå in och läsa på era bloggar så börjar idéerna komma tillbaka, fast det är klart det är ju era idéer och då kanske det är stöld när man lånar lite av dem.

Jag har läst så mycket om era målade bord och väggar och stolar att målarsuget startat hos mig så nu har jag inhandlat diverse saker och färg för att snarast ta itu med mina dörrar i badrummet som har en så enormt ful färg att man undrar varför de ens tillverkar den, ja smaken är som baken, delad.

En fråga till er är, hur gör ni med alla vackra texter ni målar på dörrar och väggar? Är det schabloner eller har ni gjort allt på fri hand ni duktiga tjejer???

Nej idag blir det inga bilder, dåligt med batteri i kameran så det finns inga nya kort just nu.
Men vad gör det? ingenting alls.

Ja nu är det snart dags för Let´s dance igen, ganska kul tycker jag.

Ni får ha en trevlig och mysig fredagskväll nu alla goa tjejer ute i sverige och Norge.

KRAM LENA

torsdag 21 januari 2010

Knäppa ideér eller?

Ja jag ser alla härliga bloggar med mycket vitt och grått som jag verkligen tycker är läckra och så gör jag själv tvärtom.
Av en brun glasburk storlek större fick jag en vardagsrumslampa, eller två eftersom jag har en i båda fönstren. Några glaskulor i botten och en ljusslinga och vips är det riktigt mysigt, i alla fall nu under mörka tiden.
Inte speciellt dyrt och ett bra alternativ när man inte finner den ultimata fönsterlampan i någon butik.


Ja men vad har vi här då, jo ett antal frostiga kulor i hög glasskål dekorerad med egenhändigt gjord stjärna i ståltråd och pärlor. Än så länge är det ingen som har smakat på dem i tron att det är godis. Ja men vaddå det är ju bara att ta bort den när man tröttnar. Ha ha

Ja för övrigt idag så har jag haft behandling i taktil massage, det är alltid lika kul att ge och som vanligt får jag en enorm energi efteråt, beror nog på att jag älskar det här, underbart med nöjda kunder.

Tänk vilken tid jag suttit och krånglat med att försöka lägga in en ny utlottning som hemlyckan har. Ville ju inte ta bort tant theas tävling heller, men det slutade med att den försvann och hemlyckans tog dess plats. Är det någon i detta avlånga land som enkelt skulle kunna förklara för en icke datanörd hur man gör för att lägga in och länka till 2 tävlingar samtidigt? och säg nu inte att det inte går för jag ser ju hur mycket som döljer sig på era bloggar, och troligtvis fattar ni mer än jag.

Nu ger jag mig i alla fall för idag, ha en bra kväll

Kram
Lena

onsdag 20 januari 2010

Yes, inga hål

Men en massa andra småfel såg han ju naturligtvis kära tandläkaren.
Jag gjorde i alla fall helt klart för honom att jag inte på något vis tänkte gå igenom några större problem just nu utan sa att jag åtekommer när det blir akut.

Jag såg allt hur han smålog bakom ryggen på mig, men jag tänkte att det är lika bra att säga det så han inte får några konstigt dyra och smärtsamma ideér.

Ja sen var det ju detta med tanden som alltid isar och håller på, den ska han ju för tusan alltid slipa på så idag frågade jag honom om emaljen växer ut igen, det verkar ju verkligen som om han skulle tro det eftersom den slipas på jämt och ständigt.

Jag bjuder på det flinet faktiskt för han är ganska charmig och snäll min tandläkare.

Och till Anna-Maria vill jag säga att jag är säker på att du aldrig har haft ett hål i hela ditt liv, och du har säkert haft kul nu när du ser hur hariga en del bloggerskor är med vissa saker ha ha.

Du, som sagt notan slutade på 920 kr, kul kul.
Jag tar för givet att du är sköterska kanske vet inte varför men fick en idé om att du är tandhygienist, har jag rätt??? Tack för go kommentar tjejen.


Anneli du frågade hur jag gjorde gardinerna och det är så enkelt. Jag har egentligen bara en rak tygbit som jag sytt i rätt bredd till fönstret. Längden på tyget kan ju lätt varieras men jag gjorde den nästan lika lång som fönstret för att ha lite att rulla upp sen.

Jag har sparat lite hushållsrullar som jag tejpat ihop för att få en rulle, något måste ju tyget rullas upp på.

Jag har bara sytt en enkel kanal upptill och den trädde jag på gardinstången direkt, enkelt.
Det som var lite problem för mig var att jag ju var tvungen att rulla upp båda på en gång eftersom jag har en enda lång gardinstång. Men det gjorde jag på golvet, vilket jag rekommenderar dig också.

Jag köpte ganska mycket kittfärgade band för att ha och knyta runt stång och gardin men det såg du på den dåliga bilden väl.
Om du lägger gardinen på golvet och rullar och knyter banden så kommer det att bli busenkelt. Det blir ju också ganska enkelt sen att justera höjden på gardinen när den väl hänger uppe.

Gud jag riktigt känner hur dåligt jag förklarade detta men jag skulle ju naturligtvis kunna visa dig genom att fota något exempel också, men då får du säga till så är du snäll.


Ja sen har jag pysslat lite också idag, var bara tvungen. Fick lust att göra ett hjärta i ståltråd med sötvattenspärlor att hänga på mitt gamla skåp som jag har i köket. Jag älskar det skåpet men ni kommer väl att svimma när ni ser min murriga färg på tapeten, men den ser faktiskt mörkare ut på bild än den är i verkligheten. Förresten så älskar jag kitt och beige.



Nej nu får man kanske göra lite nytta jag hör att det skrapas i grytor i köket, disken väntar.

Ha en skön kväll nu

KRAM LENA

tisdag 19 januari 2010

Bullbak, visst

Som svar på din fråga Birgitta så säger jag att det blev bullbak men ingen stor deg utan bara sådär 50 st plus en sockerkaka med kryddor.


Jaså födelsedag i morgon då undrar jag om det är du som fyller år?


I så fall stort grattis till dig. Om inte så antar jag att det är gubben och han ska ha ett stort grattis han med.


Vore det några mil närmre mellan oss så skulle jag komma upp och överraska dig med bullarna.


Ja annars så har jag faktiskt bytt köksgardiner också, skulle ta en bild på dem och det gjorde jag men kan verkligen inte fatta hur det kan bli så mörka bilder.



Gardinerna är i alla fall beiga och kittfärgade i rutmönster och jag har sytt dem alldeles själv, enkelt sätt att få den hissgardin som man vill ha.


Sen har jag faktiskt ätit samma nyttigheter som igår och börjar nu fundera på om det kommer att bli en vana, men nej det tror jag inte. Men för tillfället är jag så otroligt trött på kött och tung mat och då kan ett par dagars vegetariskt ätande göra nytta.


Jag vet inte om jag har intagit för mycket vitaminer för jag känner mig precis som i går kväll ganska pigg och då hade jag svårt att somna också. Får väl be P-e läsa en godnattsaga för mig.


I morgon bitti ska jag göra det jag avskyr allra mest här i livet, och nu undrar ni vad det kan vara.


Jo så här är det, jag måste gå till tandläkaren mitt årliga besök slipper jag ju inte ifrån, och det är ju så att ju äldre man blir ju sämre blir tänderna. Jag har i alla fall två tänder som snart behöver göras krona på, så är det när man äter seg kola. Jag har gjort det förr och det kostar multum plus att det tar energi från mig, får se om det klarar sig någon månad till.


Förra gången jag bet i sönder en tand så gick den verkligen inte att laga och då har man inget val, då måste det få kosta, både tid och pengar. Men det värsta är i alla fall när han trycker in den där plåtmallen som är full av kletig massa i mun. Man får verkligen inte luft normalt och där ska man ligga i flera minuter sen när han ska ha ur den ur mun så sitter den benhårt. Alltså jag fick panik sist och var nästan på väg att hoppa ur stolen och slå huvudet i golvet bara för att få ut skiten. Han slet verkligen medan min panik växte och när han till sist fick loss den fick han sig ett ordentligt uttag av mig.

Jag garanterade honom om att han aldrig mer skulle få trycka in sånt i munnen på mig så om inte avtrycket blev bra så är jag hellre utan en tand eller så får du göra ett i papper. Jag såg verkligen att han tyckte det här var jobbigt och det med all rätt.


Nog om detta i morgon går det bra bara man tänker positivt phu.


Ja nu är det dags att kolla om ni gjort några nya inlägg, det är tredje gången idag som jag kollar.

Godnatt på Er kära vänner


Tur man inte behöver tänderna för att läsa och skriva på bloggen


KRAM LENA






Helnytttig dag



Ja men det är ju nödvändigt ibland väl.

Igår blev det inga gräddsåser eller köttprodukter inte, nej jag lät de andra i familjen äta det och själv wokade jag lite grönsaker och gjorde en röra av creme fraiche och ingefära riven, riktigt gott.


På eftermiddagen gjorde jag en frukt och grönsaksdrink på morötter, gurka citron, apelsin,äpplen och ananas, helt sagolikt gott. Gud välsigne råsaftcentrifugen.


Till kvällsmat blev det en smoothie med fil, blåbär, allbran flakes, havregryn, solrosfrön, lite linfröolja och några valnötter. Naturligtvis blir det en aning grötig konsistens men otroligt gott faktiskt. Förresten om det blir grötigt så är det ju bara att ha i mer fil, no problems.
Tänk er en heldag med bara vitminer och mineraler, men det var igår det. Jag är ingen sån där hysterisk människa som får panik när jag äter något onyttigt utan jag äter helt enkelt det jag har lust med men i lagom mängd.
Förresten så erbjöd jag mig att göra en sådan smoothie även till P-e men hans kommentar blev:

- Jag säger till när jag inte kan använda tänderna längre, då kan du göra en sådan åt mig.

Så gott tyckte han att det var.
Förresten den där bilden högst upp är inte från igår, nej den tog jag i skymningen på Kreta i augusti.
Nej vet ni vad nu ska jag banne mig ta och baka bullar det är tomt i frysen.
Och kära ni tack för alla mysiga kommentarer som gör att det är så himla kul.
Och ni som jag sa igår, jag älskar era bloggar och ser fram emot varje minut när jag får läsa dem.
Kram på er
Lena

måndag 18 januari 2010

Myssöndag

Åh vilken härlig dag det var igår. Lång promenad i härligt vintrig natur, lagom temperatur och trevligt sällskap, kan det bli bättre? Nej

Jo lite bättre kanske, när vi kom tillbaka hem igen så gjorde jag en färskpressad juice åt oss, gud det blir godare och godare tror jag.

Tände upp en hel massa levande ljus och sen fika och småpratande i soffan med en brasa tänd . Det är de vännerna man ska njuta av, de som är nöjda med att bara umgås och dela lite upplevelser.

Vårt stora samtalsämne igår var just hur lite det egentligen behövs för att man ska njuta av livet. Det som verkligen betyder något kostar inte ett rött öre egentligen.
Bara att njuta av den vackra naturen och alla formationer som finns, vatten som porlar i en bäck, en liten spindel som inte lyckats gömma sig utan strävar fram i snön.

Ja sen pratade vi just om Er kära vänner och jag förklarade hur det känns att helt plötsligt ha så många vänner som man får inspiration ifrån för så är det.
Inredningstips, kakrecept, matrecept ja till och med vintips, är det inte otroligt allt i ett paket och inte behöver man köpa en tidning för att läsa om allt detta heller, nej bara sätta på datorn och gå in på era härliga bloggar.
Man kan bara tacka för den gåvan.

Jag önskar er alla en bra vecka

Kramar Lena

söndag 17 januari 2010

Vackraste rosen




En så vacker rosbukett kom min syster med igår, vitare än bilden säger med en aning rosa i mitten. Härligt eftersom det inte blev några tulpaner den här helgen.
Idag har jag legat tills klockan var nästan halv tio, det brukar jag inte göra men skönt ibland. Och nu väntar jag på en god väninna som ska komma hit idag, det blir en lång skogspromenad och härliga samtal. Får nog bjuda henne på en maffig juicedrink efte promenaden.
Det har annars varit en lugn helg, mina helger är ju så lika eftersom helger och veckodagar flyter samman när man inte har ett jobb, men nu ska det snart bli ändring på det.
Har fått besked om att jag ska på lite upplärning den 26 jan, jag fick en dag och det får jag hoppas räcker, sen är det bara att vänta på försäkringskassans beslut om hur många timmar det kommer att handla om. Men de har inte bråttom de.
Det jag vet är att det inte blir en heltid utan kanske snarare mellan 25-30 timmar, så jag får väl försöka kombinera det med annat jobb hur nu det ska gå till.
Kanske är det min chans att komma igång med målandet också, få ha lite stimulerande utställningar och kanske sälja några tavlor ibland, ja vi får se.
Jag längtar efter att få jobba i alla fall.
Nu ska jag ta och klä mig
Ha en fin söndag kära bloggvänner
KRAM LENA


lördag 16 januari 2010

Att njuta av det vi har

Ja det känns så starkt hur bra vi har det, speciellt när det händer såna stora tragedier som på Haiti. Man blir så berörd när man tänker efter ordentligt.
Från den ena sekunden till den andra förändras allt. Från att ha mat på bordet till att inte ha varken mat, bostad, vatten eller ens sina anhöriga. Kan man verkligen sätta sig in i detta hemska?

I en sån situation känner jag att jag skulle vilja åka ner och hjälpa till men det går ju inte bara så där. Så jag skickar mina tankar till alla de hjälparbetare som packar sin väska och lämnar sin trygga vardag för att göra det bästa av situationen.

Det är såna här gånger som jag känner mig extra tacksam att jag har det så bra. Den vackra naturen utanför fönstret, mat på bordet, nära och kära runt mig som betyder så mycket, allt det som man annars tar för givet blir så stort och värdefullt.

Man kanske behöver få sig en tankeställare ibland.


Ha en fin lördag nu i alla fall och njut av dagen som är.

KRAM LENA

fredag 15 januari 2010

Huvudvärk


Ja det är inte ofta jag har och jag tar helst inte någon värktablett heller, men inatt var jag bara tvungen.

Det känns som om jag skulle ha legat med nacken dubbelvikt. Allt värker men det går ju naturligtvis över.

Sen var det en enkel fråga jag tänkte ställa. Är det någon som har ett bra tips till en täppt näsa?

Konstant alltså är bara förnamnet, börjar bli lite irriterande nu att alltid få snyta sig och använda nässpray trots att det inte är någon förkylning.


Har hört att den där kannan att skölja med ska vara bra men har ej provat så min fråga är nu om det är någon som gjort det och fått positivt resultat? I så fall tar jag en tur till apoteket direkt.


Nej nu får det vara slutklagat jag brukar faktiskt inte göra det.

Vädret är bättre idag -7 grader är inte illa nästan rena sommarvärmen faktiskt. Ska ta en tur till stan senare för diverse inhandling, det är så konstigt att det alltid ska vara slut i kylskåpet.

För en gångs skull säljer de på coop frukt för halva priset den här veckan och det är ju bra för då kan man passa på att göra mycket färskpressat i sin råsaftcentrifug.


Om ni inte har en sån råsaftcentrifug så rekommenderar jag verkligen att ni sparar till en, den är helt otrolig och juicen blir så fantastiskt god att den bara smakar mer.
Ja just det ja nu tror ni att det är vår här redan när jag la in en bild på vitsippor, nej då men jag blir så lycklig när jag ser denna härliga blomma växa ur marken på våren så ajg tänkte att vi kan behöva lite försmak nu efter all kyla.
Ja nu är det bara att invänta let´s dance ikväll, kan det finnas någon chans att få dansa med Daniel da Silva tro?
HA EN SKÖN HELG NU ALLA SLITNA ARBETARE
KRAM LENA



torsdag 14 januari 2010

Taktil beröring


Till er som inte provat den massageformen rekommenderar jag den starkt. Den ultimata behandlingen som får dig att slappna av. Har man svårt att koppla av och känner du av en konstant stress med dålig sömn som en reaktion så är taktil beröring perfekt.

I de allra flesta fall hos de personer jag behandlat så har godare nattsömn infunnit sig efter några behandlingar, eftersom det är oxytocinet (vårt lugn och ro hormon) som stimuleras vid beröring.


Varje gång jag har en behandling så funderar jag på varför marknaden ska vara så svår att komma ut på idag för det är ju egentligen det här jag vill göra, jag älskar det, både att ge och att få.


Jag kommer ihåg mitt arbete som elevassistent på skolorna. Jag hade på den tiden inte inte gått någon taktil utbildning. Men när jag var med i klassrumet på lektioner så brukade jag alltid sätta mig bredvid de elever som var väldigt oroliga. Ibland la jag bara armen om dem men oftare drog jag upp ärmen på deras tröja och masserade lite lätt på armen, jag tror att jag gjorde så för att jag själv vet vad skönt det är med beröring.


Effekterna var alltid de samma, lugn infann sig och de fick en chans att koncentrera sig.
Ja jag har flera ideér om hur man skulle kunna göra i skolorna för att barnen skulle få en lugnare miljö men i kommunerna finns ju ingen ekonomi tyvärr, det värsta är att de inte förstår vad den lilla utgiften nu skulle spara i framtiden.
P.s Bilden överst är ju på min älskling och här kollar han faktiskt på Robinson. Han får mycket beröring han och man kan verkligen märka vad tacksam han blir för det.
Ha en fin dag mina kära vänner och tack för era fina kommentarer det är så himla kul att läsa dem.
KRAM LENA

onsdag 13 januari 2010

Dåligt med nattsömn



Ja det var allt en konstig natt det, men nu är jag i alla fall uppe.

Klockan 4 i morse vaknade jag av att P-e suckade och lämnade sovrummet, varför skulle jag snart komma att förstå.

Ljudet av en brandvarnare när batteriet börjar ta slut är så enerverande, pip........pip.......pip, hela tiden tills man tar ner skiten och plockar ur batteriet, sagt och gjort det var vad P-e gjorde.

Väl i sängen igen säger han,


- strömmen har gått,

- jaha men då går väl inte värmepumpen heller va?

- Näe

- Jamen då blir det väl väldigt kallt inne innan morgonen?

- Ja men vem orkar gå ut i garaget och byta propp nu?

- Nej, det har du rätt i, men då går jag upp och tänder braskaminen så inte hela huset fryser då.


Sagt och gjort, jag klev så fint ur sängen, satte på mig stövlarna och ut på verandan i kylan för att hämta in ved att elda med, usch vad kallt.

Medan jag gjorde upp eld så hör jag ett tassande och någon sätter på sig ytterkläder och traskar ut i kylan för att byta propp i garaget, ja jag var inte avundsjuk.


Alltså det finns en sak med detta att gå upp mitt i natten, man orkar inte somna om så när jag ändå var uppe så kokade jag en kanna kaffe, gjorde smörgåsar och gick tillbaka till sängvärmen och läste Allas veckotidning och åt frukost, tände några levande ljus också och det var faktiskt ganska mysigt.

Fast jag måste erkänna att jag runt sex somnade om en liten stund och det var välbehövligt ha ha.


Nu ska jag i alla fall ta och plocka fram min masssagesäng eftersom jag ska ha en behandling här idag och är det någon som vill prova så är det bara att komma.


Ha en bra dag mina kära vänner


KRAM LENA

tisdag 12 januari 2010

Gardinbyte i hallen

Nu var det dags att byta ut julgardinen även i hallen, och den här bara älskar jag, ett omsytt lakan med gammal handgjord spets. Jag har ju ett väldigt litet fönster i hallen så den
är alldeles lagom där. Man finner allt saker i sina gömmor om man tittar efter och det här är en av de saker som jag är nöjd att jag inte rensat bort.
Här på väggen hänger mina första finskor, såna får man inte tag i idag i alla fall, de är så söta att jag måste ha dem hängandes.
Nja sen vet jag inte men något måste man ju göra när man har en glasburk så det fick bli en liten dekoration på tv-bordet med ljus och torkade rosor i, den kommer antagligen att bytas ut snart.

Till sist en ros som är så vacker i färgen, den fick P-e nu i helgen av min mor.

Ja förresten igår var det stora bilprovningsdagen och jag spelade på min kvinnlighet igen och skickade iväg P-e till bilprovningen. Det är en av de saker som jag tycker är värre än att gå till tandläkaren.
Tänk när de höjer upp bilen, kollar, skakar, drar i allt och alltid finner de något litet problem, så också igår, men kostnaden för den sönderrostade saken var faktiskt överkomlig och notan slutade inte på mer än 150 kr, det ni.
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det en promenad.
Ha en fin dag.
KRAM LENA



måndag 11 januari 2010

Lite bilder från min och sonens promenad


Vi gick helt enkelt ut på isen, den är visserligen fylld med snö men såg så lockande ut att vi inte orkade låta bli.


Här är ett par bilder sett från isen och upp emot mitt hus, ja det är en gåva att bo så här.

Jag var ju bara tvungen att fota det från den här sidan, på sommaren sker ju det bara från båten. Bilden under här är precis innan man kommit fram till fågelön som den kallas, beror på alla fåglar som landar där under våren och sommaren.
Vi hör alla fåglarna från morgon till kväll men det är faktiskt bara en härlig känsla som kan liknas vid den man får när man besöker västkusten.

Ja och så är vi framme då och när vi ändå var där så tog vi en promenad över till andra sidan.


Ja jag måste säga att det är en gåva att ha allt det här bakom knuten, så nära till lugn och harmoni.
Men så här ser det inte ut på framsidan huset, vi har nämligen en mycket trafikerad väg där och många undrar hur man kan bo så nära en väg. Men oss stör den inte, är man född i stan så är man van en annan typ av trafik och stoj, de här bilarna de åker ju bara igenom liksom och sen blir de borta.
Vår baksida överväger allt detta, och sen har jag ju på andra sidan den stora vägen en liten stuga med ett rum och kök, en gammal lada och stor gräsmatta plus en åker.
Någon gång ska vi bygga ut huset lite, men det får bli när ekonomin blir bättre, huset är aningens lite och det märker man oftast när man är många och när vädret inte tillåter uteaktiviteter, men på sommaren spelar det ingen roll för då ser jag baksidan på huset som ett stort extrarum.
Ha en bra dag mina vänner
Kram Lena

söndag 10 januari 2010

Saker som är viktiga för mig

Ja det här är en av de viktigaste prylarna man har just nu, den går verkligen på högvarv och man kan bara hoppas att den håller för det.
En stor mysfaktor för mig också.
Framför den här ställer jag då och då min massagesäng, massor med levande ljus. ljuv musik, och en god massageolja, sen kan ni ju gissa hur skönt den som ligger på britsen tycker att det är.

Det här är en spelgel som en god vän till mig gjort, han gör saker i svepteknink och av som i det här fallet virke från en gammal lada. En stor favorit hemma hos mig.


Detta vardagsrumsbordet hade P-e när vi träffades och jag har aldrig sett något liknande, stort och härligt. Ju mer man använder det ju vackrare blir det tycker jag. Sen är det ju kul att ha något som inte ala andra har.


Ja det var några av de saker som jag är riktigt förtjust i och som ni förstår så är det inte speciellt vitt.
Igår hade vi en trevlig dag här hemma, jag bjöd in min mammas man till mig på middag som en födelsedagspresent. Han fyllde 85 år och då är det ju svårt att köpa presenter.
Jag bjöd på god mat och efterrätt istället, sen hade jag köpt ett par böcker med lokal anknytning åt honom. Mycket uppskattat.
Om jag vore hälften så pigg när jag är 75 år som han är nu skulle jag vara nöjd, har aldrig varit med om maken till ungdomlig man.
Ja så det var en bra dag och jag känner mig nöjd som kom på den här idén.
Här skiner solen nu så otroligt vackert så idag får det allt bli en kylig promenad.
Förresten så vill jag tacka Er för alla lyckönskningar till mitt arbete som jag ser fram emot att få börja snarast men det kan ju dröja lite eftersom det är en massa pappersarbete som också ska skötas först, vi lever ju verkligen inte i ett papperslöst Sverige.
Ha en skön söndag
Vi hörs senare
KRAM LENA


fredag 8 januari 2010

Jag orkar inte hålla mig tills i morgon

Nej jag bara måste berätta att jag fick jobbet och det känns så fruktansvärt bra att jag inte vet vart jag ska göra av mig. Tänk att just jag av 50 sökande för en gångs skull blev den mest intressanta, häftigt.
Visserligen handlar det inte om en heltid för tillfället men vem bryr sig nu får jag ju ändå chans att visa vad jag duger till, yes.

Sen tog jag lite vinterbilder när jag idag tog en härlig promenad i solen. Hamnade i skogen till sist där bara jag och rådjuren och älgarna hade lämnat avtryck, vilken härlig känsla och vad vackert.
Det är bara det att mitt nästa steg i fotandet måste bli att läsa in manualen för kameran så att jag kan ställa in den manuellt istället för som jag nu gör bara auto, då ska ni se att det blir bättre kvalitét.
Men en lite aning om hur trolskt allt är får man allt.









Ha en bra fredagskväll
Kram
Lena

Finns det suddiga hackspettar?


O, ja det finns det med all säkerhet. Tror ni inte att den rackaren som jag såg häromdagen satt så fint på samma stolpe även igår när vi var ute.

Men herregud vad den var svår att fota. Huvudet gick ju som ett ekorrhjul och ingen kan väl få en klar bild då.

Höga stolpar inget stativ till kameran darrig på grund av kyla, kan man ha sämre förutsättningar för en bra bild?

Nej just det och då förstår ni varför det blir så dålig kvalitét när jag tar bilder på rörliga föremål ifrån långt håll med darrig hand. TACK för er medkänsla.
Nu glömmer vi detta och går vidare. -24 grader kallt i morse igen.
Var i stan en snabbis igår för att köpa en glykolmätare, men troligtvis var det fler som ville samma sak för det fanns inte en enda i hela stan, kul.
När jag kom in på OK macken så frågade jag en expedit om de hade någon, javisst sa han du kan ställa dig i kö i kassan så får du låna en.
-Vaddå låna en? får jag ta med den hem eller?
-Nej naturligtvis inte men till bilen så kan du kolla direkt i kylaren.
-Jaha men nu är det ju så att min bil inte är med här och då går det ju inte.
-Nehej, du skulle tänkt på att ta med ett vattenprov hit.
Då orkade jag inte låta bli utan frågade om det går bra med ett urinprov i stället, men icke.
Ja så står man här igen och tackar den store guden för att man har en sambo som kan suga ur lite vätska ur kylaren och åka in till stan med det i dag i stället. Själv skulle jag inte ens tänkt tanken. Det är allt skönt att spela på sin kvinnlighet va.
På måndag ska min bil till bilprovningen och det skulle ju vara kul om man inte behövde ta bärgningsbil dit eller hur?
Ja ja sånt är livet mina vänner.
Jag önskar er en fin helg med mycket mys och lugn och ro.
KRAMAR I MASSOR
LENA

torsdag 7 januari 2010

Kolla formen på snön



Av en slump fick jag se det här hängande under takåsen till mitt förråd och var bara tvungen att fota det. Nu hör det ju till saken att det inte går att få en klar bild samtidigt som man ska stå med armarna uppåtsträckta i luften, hålla still kameran och Men ni kan väl i alla fall ana vad jag vill visa. Kanske andra bilden är bättre.

Ja och den här bilden är till Sylvia så att hon ska se att vi har nästan samma gardiner, visst är det så??


Nej det var inte meningen att jag skulle sätta mig framför datorn igen så det här blir inget längre inlägg.
Kram på er alla
LENA

Att bekänna färg

Ja du Annelie, tack för den utmaningen. Hur förvarar jag mitt te?

Ja det är ingen vacker syn, precis som du inne i skafferiet i olika halvfula burkar eller ännu vanligare, i förpackningen jag köper det i men en gummisnodd runt när man väl öppnat förpackningen. Det ska bli ändring på det här det lovar jag men kanske inte just den här veckan.

Kolla ska ni se, jag vågar allt visa mina misstag jag.

En sak kan jag i alla fall lova det har sin givna plats i skåpet och är inte bara inkastat trots dess fula uppsyn.

Till saken hör att jag är en kaffeälskare och det blir inte så ofta te nuförtiden.

Ja i morse var det bara dryga -19 grader här och det är ju bra så kanske det finns möjlighet att tina upp bilen en aning, hörde att det var i Norr var köldrekord på -40 grader och då är man tacksam för graderna strax under.

För övrigt så vill julen ut här hemma så nu får man väl lov att ta tag i detta faktum, ja vi får se jag är inte speciellt stressad över att det står några extradagar heller så. Men jag antar att Ni alla har avslutat julen och att jag står ensam kvar med mitt, kan det vara så?

Nu ska det hoppas in i duschen och sen blir det en skön promenad.

Ha det så bra kära vänner

KRAM
LENA

onsdag 6 januari 2010

minus 28 grader

Ja det var det banne mig i morse, nu tycker jag nog att det räcker, runt -10-15 skulle vara tillräckligt. Men visst är det häftigt med snö som hänger från taket man kan ju undra hur det kan hänga så fritt utan att ramla ner.

Jo igår var det allt en halvkonstig eftermiddagskväll. Man var ju inte speciellt sugen på att gå ut på eftermiddagen och när mörkret började lägga sig.
Men det fick man allt ändra på.

Klockan halv fem ringde yngsta sonen och frågade vad vi gjorde.
Ja jag satt ju framför datorn så det sa jag. Okay men jag tar mig inte hem jag för jag har kört i diket med bilen.
Nu hör det till saken att han jobbar över 3 mil härifrån så det är ju en bit dit då, men det är ju bara att gilla läget och börja klä på sig och åka.
Som tur var så gick jag förbi spisen först för annars vet man inte hur det sett ut i köket när vi kommit hem igen.
Det rann vatten ur fläkten så spisen var full. Okay det var bara att hämta hink och trasa och ropa på P-e. Han lyckades stoppa flödet som troligtvis berodde på att någon slang var tilltäppt på något konstigt vis. Men jag ställde allt en hink under i alla fall jag man vet ju aldrig.

Vi kom iväg till sist och bilen stod mycket riktigt i diket, inte på smått vis heller, jag var tvungen att provtrampa i vägrenen för att förstå hur det kunnat gå till.
De som plogat hade verkligen lyckats med att ploga utanför så det var inte ett dugg konstigt att han åkt av där.
Ingen normal bil i hela världen skulle ha kunnat dra upp den själv så det fick bli en traktor som gjorde det, ja man kan nog inte ha det så mycket trevligare än så på trettondagsafton.

Till sist fick de i alla fall upp bilen och han kunde köra den hem.
På väg mot stan igen så ringde telefonen och äldste sonen hade fått virus i datorn så när vi ändå hade jourverksamheten igång så åkte vi och hämtade den för att ta den med hem till oss.

Väl hemma igen så kunde det konstateras att sonens bil var full av snö i motorrummet så det fick bli till att prova få bort så mycket som möjligt och sen låta den stå tills den tinat.
Men det är ju inga problem sa jag för du kan ju ta min bil till jobbet i morgon.

Allt frid och fröjd tills idag.

Han fick igång min bil utan problem men så ringde telefonen efter 5 minuter, så långt tog han sig med den.
Ispropp eller något stoppade färden och med det var även min bil okörbar, kul kul.
Tillbaka hem igen och så fick då sambons bil bli det sista alternativet att ta sig till jobbet.

Ja men det brukar väl ordna sig på slutändan men ibland undrar man allt varför allt ska krångla på samma gång. PHU

Ja men annars är ju faktiskt allt bra tycker jag.

Ha en bra kväll mina vänner

KRAM LENA

tisdag 5 januari 2010

Litchifrukter och karameller

Ja men det är ju bara så gott. Har ni smakat någon gång? Smaken är som vindruva med en stor kärna i mitten som man naturligtvis inte kan äta. Ja och skulle man inte gilla det så är det en vacker prydnad i en vit skål.
Var ju tvungen att ha något gott att tugga på idag när det är trettondagsafton.





Nej men vad är det här? Javisst ja de hade ju fyllda karameller vid kassan när jag skulle betala och det stod faktiskt Lena på skylten. Jamen det här blir väl en trevlig kombination på mitt tvåvåningsfat tänkte jag och jag kommer naturligtvis inte att äta upp dem. (tusan nu växte näsan ytterligare, den som redan var så stor).


Den här karamellen kan man inte äta upp men han ville vara med på bild i alla fall.

Ja annars märker man verkligen inte av att det är helgdagsafton idag, vi tog som sagt en tur till stan och där var det ingen helgkänsla precis.
Jag har jagat en 85 års present och det är allt lättare sagt än gjort det. I den åldern behöver man ju inga fler prylar så det slutade med att jag köpte 2 fina böcker med lokal anknytning.
Sen kommer jag att bjuda jubilaren på middag på lördag och det är väl i sig en bra present, att passa på att umgås.

Ikväll blir det antagligen en lugn kväll framför någon halvdålig film och kanske ett glas vin vi får se.
Fortfarande inget svar på intervjun, phu, phu.
Ja ja man får ge sig till tåls och försöka tänka som jag brukar säga till andra att "är det meningen att jag ska ha detta arbete så kommer jag också att få det" i annat fall så väntar troligtvis något annat runt hörnet.

Ni får ha en skön kväll mina vänner och ni som är lediga kan ju ta en ordentlig sovmorgon i morgon.

MÅNGA KRAMAR
LENA

måndag 4 januari 2010

Promenad i solsken











Ja det fick det bli efter städningen och det är en otrolig känsla att gå omkring i ett vitt snölandskap.

Solen som kikar fram emellan snöfyllda grenar och ger en trolsk känsla som är svår att förklara.
Jag tog några kort och det jag trodde skulle bli det mest effektfulla blev inget alls.
Jag fick nämligen se en hackspett högt upp i ett träd, så väl synlig att jag inte trodde att det fanns någon annan mening än att jag skulle fota honom.

Sagt och gjort, kameran fram, läsglasögonen hemma men vaddå något kan man ju ana ändå. Se till att fokus blir precis på rätt ställe på fågeln och så bara att knäppa på avtryckaren.

Trodde jag va, allt var klart och fingret började trycka men den dumma fågeln kom väl på att han var iakttagen så han flög iväg illa kvickt och allt som fastnade på kortet var en gammal telefonstolpe, den tänker jag inte visa upp men väl några andra enkla bilder. Min vanliga otur.
Förresten den översta bilden är från baksidan av vårt hus och jag förundras alltid av hur vackert det är sommar som vinter.
Även om man älskar vår och sommar så finns det en otrolig känsla när man kan ta sparken och dra ut på isen, borra upp ett hål och så meta lite fint, psst (om man har någon med som kan agna kroken och ta av den eventuella fisken man får förstås).
Nej nu får jag nog ta och göra lite nytta här hemma, det är ju för sjutton andra gången jag sitter vid datorn idag, så kan man bara göra om man inte har ett arbete att gå till.
Ha det gött kära vänner och ha en skön vilsam kväll.
KRAM LENA